Islamitische feestdagen bekender dan joodse

59

Nederlanders weten weinig van de joodse cultuur. Ze zijn over het algemeen beter op de hoogte van christelijke en islamitische feest­dagen dan van joodse.

Dat komt naar voren in een onderzoek onder Nederlandse volwassenen naar bekendheid van de joodse cultuur, dat is uitgevoerd in opdracht van De Nieuwe Kerk Amsterdam en het Joods Historisch Museum. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders de joodse cultuur vooral verbinden met de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. (Bron/ lees verder: het Nederlands Dagblad)

1 REACTIE

  1. […] met betrekking tot de Ramadan: * Gezond vasten tijdens de Ramadan * Geen dadels uit Israël kopen * Islamitische feestdagen bekender dan joodse * Ramadancheck voor medicijngebruikers * Veel bellen tijdens Ramadan 0 […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.