Moslims willen Urkers bekeren (video)

Een groep jonge moslims die zichzelf Straat-Dawah noemt, heeft naar de vanouds christelijke dorp Urk getrokken om daar de islam te verkondigen. De Evangelische Omroep (EO) maakte er een reportage van.

Op filmopnamen die de EO al heeft vrijgegeven, is te zien hoe de moslims al lopend door de straten van het vissersdorp „Allahoe Akbar” (Allah is groot) scanderen. Ook gaan ze met Urkers in gesprek over christendom en islam.

20 REACTIES

 1. Ik wil aan deze zielige figuren zeggen:

  Ga toch wat nuttigs doen, i.p.v Allahoe Akbar op straat en in Nederland te roepen…zelfs als je met z”n baard en een jurk en een kort broekje in Marokko op straat in een groepje Allahoe Akbar loopt te roepen, wordt je opgepakt en in de gevangenis gegooid..dit soort acties stoort mensen behoorlijk..
  Als je de Islam wil verspreiden, dan is dit absoluut niet de manier om dat te doen. Jullie zijn echt gratis reklame voor de PVV, stelletje sukkels..
  Ik ben ALHAMDOE LILAAH een moslim die 5x per dag bidt en ramadan doet en zich netjes aan de regels van ons geloof houdt..maar deze figuren zijn echt zielig

 2. Inderdaad deze mensen wanen zich nog in de middeleeuwen!Ze doen er meer kwaad mee dan goed!! En de westerse wereld zal zich NOOIT bekeren, zelfs al keert sidna Isa (Jezus) terug ôp aarde!!! Ze zouden terug proberen om hem te kruisigen!!!

 3. @Karim

  Broeder, alhoewel ik het niet eens ben met deze jongeren vind ik jou reactie niet passen. Deze jongeren ken ik persoonlijk, al jaren. Deze jongeren hebben deze weg gekozen en wij dienen hun te respecteren. Zij roepen niet tot geweld en gebruiken dit niet. Zij roepen niet dat je een ander moet haten of niet moet respecteren. Zij willen slechts da3wa verrichten omwillen van Allah. Dit terzijde.

  Indien mensen in Marokko of in welke land dan ook opgepakt worden omdat ze Allaho Akbar roept en een baar hebben etc, wie is dan verkeerd bezig? de autoriteiten of deze mensen? Indien je zegt deze mensen, vraag; waar is dan de vrijheid en de democratie en de mensenrechten?

  Beste broeder, vergeet niet dat deze jongeren jou broeders in de Islam zijn, met of zonder jou wil. Respecteer ze dan ook ipv ze uit te schelden voor sukkels.

 4. @Mounir,

  Beste broeder, hoe weet jij dat de westerse werled zich nooit gaat bekeren? Kan jij in de toekomst kijken? als je dat echt denkt, dan zou ik snel berouw tonen aangezien dit shirk is en zoals je weet wordt zal Allah iemand die shirk pleegt niet vergeven. Let daarom op je woorden!!! zie dit niet als een aanval maar als een nasiha fi sabilillah

 5. dit gaat niet om alleen maar allahoe akbar roepen maar om de verspreiding van de islam mounir en karim jullie mogen wel segge dat jullie moslim of marokkaan sijn maar de shaytaan praat door jullie mond ga snel wassen

 6. Deze jongens proberen het tenminste of ze het goed doen of fout wie ben jij om daar over te oordelen.
  Da3wa moet je verrichten volgens de islam je bent het verplicht. En wedden dat daar een paar mensen zijn in urk die dat gaan onderzoeken en wellicht zich bekeren tot de islam. Want als allah je wil dan zorgt hij er voor dat je je bekeert en zelfs die man die we aan het begin zagen die er niets van moest hebben, kan zich bekeren. Want die man is recht voor de raap alleen, bij hem ontbreekt er kennis dat hoor je gewoon aan de manier waarop hij het gesprek aangaat.

 7. Er is alle vrijheid om in Nederland je geloof te belijden en/of om het aan anderen bekend te maken. Maar diezelfde vrijheid die hier in Nederland geldt, houd op in veel moslimlanden. Probeer daar maar eens op straat over het christendom te gaan vertellen of bijbels uit te delen.

  Dit geeft aan dat de islam een intolerante en onverdraagzame ideologie is.

 8. Als ze nou echt effectief willen zijn dan is dit niet de goede mannier.

  Ten eerste, trek een net pak aan, schreer je netjes kam je haren en zorg dat je er verzorgd uitziet.
  Ten tweede, zorg ervoor dat mensen niet van je schrikken, dus geen gehakbar gaan zitten roepen, dat is hetzelfde in urk als dat je in Rotterdam ajax,ajax gaat zitten roepen en probeert van fijenoordfans ajaxfans te maken.
  Ten derde. praat zonder dat achtelijke mokro accent. Het is toch verschrikkelijk dat zelfs de vierde generatie nog steeds niet normaal netjes Nederlands kan spreken.
  Ten vierde. Probeer niet alleen te praten, maar luister vooral naar de mensen, en als je goed geluisterd hebt, en je hebt kennis van je geloof, dan kun je goede argumenten geven.

  Maar wat deze pannekoeken doen, daarmee bereiken ze juist precies het tegenovergestelde.

  zie het alsof er een stel Joden met krulpijpen en keppeltjes in amsterdam west iedereen aanspreken en hava nagila hava gaat zingen en dansen.

 9. ja mensen vergeten dat elke keer dat je in een cristenen land woont wat denk jij als
  er cristenen naar een zeer gelovig dorp gaan in marokko en hun wil bekeren
  hmmmmmmmm ik denk dat ierdereen vermoord word we hebben hier onze vrijheid maar draaf niet door het is nog steeds het land van de nederlanders we zijn hier te GAST EN VOOR GASTEN MOET JE GOED VOOR ZORGEN MAAR ALS EEN GAST MIJN HUIS AFBREEKT GOOI IK HEM ERUIT EN HOEF HEM NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIT MEER TE ZIEN

  SNAP UM

 10. praat zonder dat achtelijke mokro accent. Het is toch verschrikkelijk dat zelfs de vierde generatie nog steeds niet normaal netjes Nederlands kan spreken.
  Ten vierde. Probeer niet alleen te praten, maar luister vooral naar de mensen, en als je goed geluisterd hebt, en je hebt kennis van je geloof, dan kun je goede argumenten geven.

  Maar wat deze pannekoeken doen, daarmee bereiken ze juist precies het tegenovergestelde.

  zie het alsof er een stel Joden met krulpijpen en keppeltjes in amsterdam west iedereen aanspreken en hava nagila hava gaat zingen en dansen.

  JABA DEZE KEER PETJE AF JE HAALT DE WOORDEN UIT MIJN NEDERLANDSE MAROKKAANSE MOND

 11. Tjongejonge , wat een belachelijke vertoning . Ik dacht dat carnaval al voorbij was , of begint het bij Urk pas de carnaval. Ik blijf het zeggen deze gasten net als die Wilders aanhangers deugen niet. Sterker nog ik denk dat deze twee groepen samen werken. En hun doel is om mensen verder uit elkaar te zetten .
  Goedenavond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.