Grootste offensief Taliban in elf jaar

9

Kabul en enkele andere belangrijke locaties in Afghanistan werden zondag opgeschrikt door geweervuur en explosies. Het is de grootste gecoördineerde aanval op Kabul in elf jaar. Hoeveel doden er precies zijn gevallen, is nog niet bekend.

Zondag viel de Taliban diverse doelen in de hoofdstad Kabul en in de provincie aan. De Engelse krant The Guardian schrijft dat dit de grootste aanval is in Kabul in elf jaar tijd.

Volgens de Engelse krant begon de aanval van de Taliban om twee uur lokale tijd met geweer- en raketaanvallen op belangrijke gebouwen in Kabul. Vijf uur later, toen de schemering over de hoofdstad viel, woedde de vuurgevechten nog altijd.

De Taliban hebben meer aanslagen in Afghanistan aangekondigd. (Bron/ Lees verder: BNR Nieuwsradio)

Afghanistan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here