Scepsis over justitiehervorming

10

Een plan van de Marokkaanse regering om het justitiesysteem te hervormen, stuit op veel scepsis, ook in de justitiesector zelf.

De Marokkaanse minister van Justitie, Mustapha Erramid, zei op 6 april dat nog deze maand een nationaal hervormingsplan zal worden aangekondigd. Om welke hervormingen het precies gaat, is echter nog een raadsel.

In Marokko klinkt al veel langer de roep om hervorming van het corrupte justitiesysteem. Na protesten in februari vorig jaar, zette een groep magistraten, die later de Club van Magistraten van Marokko (CMC) werd, een Facebookpagina op tegen de inperking van de vrijheid van meningsuiting. Ook stelden ze de gebrekkige structuur van het justitiesysteem aan de kaak

Meer is verder te lezen op de website dewereldmorgen.be.

1 REACTIE

  1. DOEN HELEMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL NIKS BANANEN REBUBLIEK
    ZOLANG JE DIT NIEUWS HOORT VAN EEN 3DE WERLEDLAND KUN JE HET VERGETEN ZE WILLEN WEL MAAR KUNNEN NIET MENSEN DIE IN DE JUSTITSIE SECTOR WERKEN EN 400 EURO VERDIENEN TUURLIJK IS DE VERLEIDING GROOT OM SMART GELD AAN TE NEMEN JHA EN BEGRIJPELIJK KINDEREN MOETEN OOK STUDEREN HIJ WIL OOK UIT ETEN GAAN MET ZIJN VROUW EN LEUKE DINGEN DOEN VOORAL ALS HIJ NAAR ZIJN COLLEGAS KIJKT IN HET WESTEN ENZO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here