OIC verbijsterd door boek Wilders

De Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) heeft met verbijstering gereageerd op het boek van PVV-leider Geert Wilders. Volgens hen is het boek een herhaling van de haatcampagne van Wilders tegen de islam. Hij misbruikt volgens het OIC hiermee zijn vrijheid van meningsuiting. Dit meldt de organisatie in een verklaring, bericht SpitsNieuws.

Wilders is momenteel in de Verenigde Staten om zijn boek te promoten. Tijdens één van de bijeenkomsten riep hij moslims in de hele wereld op de islam te verlaten.

Vanochtend vroeg (NL tijd) zat Wilders bij een interview met de extreem conservatieve Glenn Beck. Hier maakte hij duidelijk dat hij, als hij de baas van de wereld zou zijn, de islam niet zou verbieden. Wel zei hij “minder islam” te willen. Hij stelde ook dat de Europese Unie (EU) verloren is en binnenkort zal instorten. “Europa is het slechtste wat ons ooit is overkomen”, aldus Wilders, die eerder deze week aankondigde dat de PVV wil dat Nederland uit de EU stapt. “We zijn onze nationale identiteit verloren.” (Bron/ Lees verder: SpitsNieuws)

39 REACTIES

 1. Bedankt dhr. Wilders voor je gratis campagne voor de Islam. mijn stem heb je. door jou (haat) ideeën ben ik meer in de Islam gaan verdiepen en Moslim geworden alhamdolillah. Ik zou zeggen ga maar zo door dan zullen veel mensen hun ogen openen en zich tot de ware godsdienst bekeren.

 2. @bekeerde moslim

  Als ik masochistisch ingesteld was zou ik mezelf ook bekeren tot de islam
  Als ik onderscheid wil maken tussen mannen en vrouwen zou ik mezelf ook bekeren tot de islam
  Als ik met niet moslims geen vrienden zou willen/ mogen worden zou ik mezelf ook bekeren tot de islam
  Als ik mijn vrouw lekker zou willen bedekken zou ik mezelf ook bekeren tot de islam
  Als ik mijn vrouw graag ongestraft een corrigerende tik wil geven zou ik mezelf ook bekeren tot de islam
  Als ik inderdaad zou geloven dat de grote almachtige god een oorlogszuchtige pedofiele woestijnbarbaar die aan veelwijverij doet had verkozen om als zijn profeet aan de slag te gaan zou ik mezelf ook bekeren tot de islam.
  als ik zelf niet meer zou kunnen willen mogen denken zou ik mezelf ook bekeren tot de islam
  Alsik ongestraft een vrouw zou willen verkrachten met alleen als voorwaarde ermee te trouwen zou ik mezelf ook bekeren tot de islam
  Als ik graag na mijn dood mezelf te goed zou willlen doen aan 70 maagden en mijn vrouw op wil laten drogen zou ik mezelf ook bekeren tot de islam
  als ik graag 4 vrouwen zou willen hebben zou ik mezelf ook bekeren tot de islam
  Als ik mijn vrouw als pinquin wil laten rondlopen dan zou ik mezelf ook bekeren tot de islam
  Als ik meer zou willen erven dan mijn zusje zou ik mezelf ook bekeren tot de islam

  helaas voor mij zit er niets leuks bij op die 70 maagden na ha ha
  p.s. kan ik niet alleen voor die 70 maagden gaan en de rest vergeten

  gegroet

 3. Beste blanke hollander,
  Het enige wat ik u kan adviseren is een psychiater of een psycholoog te zoeken. Ik denk dat u last hebt van wanen, verder zal ik niet ingaan op alle genoemde wanen, u bent het niet waard.
  Morgen ga ik met 2 nieuwe tot de Islam bekeerde blanke collega’s naar de Moskee. Mijn andere familieleden zullen zich binnenkort inchallah tot de Islam de Ware geloof bekeren

  de caravan gaat door en de honden blaffen.

 4. Goedemiddag en salaam mulikoen voor de broeders

  Ten 1ste Respect voor de bekeerde moslim, wat je zegt klopt laat de honden maar blaffen en een hond is meer een gelovige dan dat de blanke hollander is .

  Ten 2de wat de blanke hollander schrijft , slaat op de talmoed .
  Dat zou een mooi geloof voor uw zijn blanke hollander, de talmoed aanbidden , want je wilt toch graag naar de hel ipv de hemel.

  Ipv dat iemand eerst gaat lezen en rond snuffeld ipv van gaan schreeuwen.
  Mischien dat blanke hollander de joodse versie van de koran heeft gelezen , kan echt alles is mogelijk.
  Dus ik neem niemand wat kwalijk , 1= zoeken 2= blerren

 5. hoi rachid 17 en mounir en bekeerde moslim wat is er dan niet waar van wat ik schrijf moet ik nu perse de bijbehorende soera s erbij zetten ?

  Misschien heb ik inderdaad binnenkort een psychiater nodig zeker wanneer iemand zich vrijwillig tot de islam gaat bekeren ben je als moslim geboren tot daar aan toe maar vrijwillig bekeren gaat mijn verstand te boven maar zal wel aan mij liggen.

  @mounir respectvol

  Beste mounir is het zo respectvol een boek de koran aan te prijzen daar volledig achter staan
  inzake de inhoud .
  Inhoud heeft het over : niet vrienden maken met niet moslims, ongelovigen zijn apen en honden
  fatima erft de helft van wat broer hassan krijgt ,een vrouw het recht geven om zich te bedekken ,
  getuigenis van 2 moslimas = getuigenis 1 moslimman enz enz .Nee dat is lekker respectvol t.o.v. niet gelovigen en vrouwen.
  goedenavond

 6. ik zie meer Marokkaanen die omgaan met Verschielende rassen dan Joden. jullie Verstoppen Zig liever
  in Jullie Huis met al dat goud en bloody diamond.

  Want joden mogen niet met andere mensen omgaan die niet jood is
  Volgens De Talmud mag je niet sammen op 1 taffel eten met iemand die niet jood is
  volgens Talmud is dat net of je met Honden eet.
  Volgens Talmud die ook Groen licht geeft voor Kindermisbruik Talmud + iSRAEL =666

 7. volgens Talmud mag een joodse vrouw de straat niet op gaan zonder een Pruik
  en vrouw mogen in de bus alleen achter in zitten en niet naast de mannen

  volgens Talmud mag elke jood zo veel slaven bezitten en geloof me dat zijn veel en veel meer dan 7 hahaha

  enz enz als ik veder ga ben ik volgend jaar nog niet klaar

 8. wij mogen 7 Vrouwen hebben ja maar alleen als de Man die Vrouwen kan onderhouden plus als de vrouwen het ook willen en accepteren.
  en Geloof me in deze tijd wil geen 1 man 7 Vrouwen hebben 1 Vrouw die maakt je Gek genoeg hahah

  maar Volgens Talmud jullie mogen Slaven hebben en Gebruiken want wie niet jood is is een hond.

  en dan komt een Zionitje hier nog over Islam praten hahhaah de werld word gekker

 9. vergis ik me nu denken jullie dat ik een jood ben ?

  Ben van huis uit christen maar doe er niets aan .Het jodendom is net zo mensonvriendelijk als de islam maar op wat andere zaken

 10. Mensvriendelijkheid heeft niets met Ras of Geloof te Makken
  in elke Geloof en Ras heb je Goede en Extreme Mensen zelfs een Kind ziet dat

  ten zij iemand graag alleen slechte kanten op zoekt van een ander .

 11. @ nador
  Mensonvriendelijkheid heeft denk ik niets met ras te maken maar wel degelijk met geloof.

  Hoe ben jij ik neem aan dat jij een moslim bent gezien je naam,in je jeugd opgevoed ?
  Waarschijnlijk werd er toch duidelijk ingeprent dat de koran de absolute waarheid is Wat inhoudt dat moslims een soort ubermenschen zijn en elke niet moslim inferieur aan de moslim is, een soort 2 e rangsburger waar je geen vrienden mee mag worden , die je niet met je zus laat trouwen,die er verderfelijke gedachten op nahouden enz enz .

  Ik blijf mijzelf maar verbazen over de kortzichtigheid van de moslim in het algemeen. Zwart op wit
  staan in de koran van die fijne regels beschreven hoe om te gaan met niet moslims .en dan nog blijven zeggen
  dat dat niet mensonvriendelijk is .

  Als in de nederlandse wet zou staan zwart op wit :wordt geen vrienden met moslims dan was jullie wereld te klein en iedereen zou protesteren en roepen dit is pure discriminatie en is mensonvriendelijk gelijk melden bij het antidiscriminatieplatform .

  In de bijbel staan ook mensonvriendelijke uitlatingen over niet christenen .Nu komt het verschil ik ben de eerste die zegt dat kan niet en schrappen die flauwekul.
  De eerste moslim die zegt schrappen die discriminatie artikelen in de koran t.o.v. niet moslims en vrouwen
  moet ik nog tegenkomen.

  Dat vind ik zo raar in de koran zwart op wit aantoonbare discriminatie t.o.v. niet moslims is voor moslims geen probleem. Wanneer de moslim in het algeem maar denkt dat hij gediscrimineerd wordt staat hij gelijk op zijn achterste benen.

  Leg me dat nu eens uit en niet met flauwekul komen ja maar god heeft ons boek geschreven .
  voor mij part heeft hij dat boek geschreven maar dan heeft allah toch ook behoorlijk wat discriminatie toegepast of niet?
  Om je voor te zijn : de bijbel en de tora hebben ook discriminerende passages ik geef dat ronduit toe
  in afwachting van jullie reacties overigens jullie toch nog een prettige dag wensend gegroet

 12. Nee nee, waarom blokken!?
  Hij mag zijn mening toch uiten zeker.0
  hij maakt het hier nog een beetje leuk met zijn atheistische gedachtes!
  @blanke hol
  wat heb je toch tegen de islam man.
  Even een vraagje; had je voor 11september 2001 dezelfde gedachtes als nu of ben je ook maar 1 van de millioenen gebrainwashten?
  Ik heb jou al gezegd een ongelovige is iemand zoals jij.
  Allah heeft 4 boeken laten openbaren alle godsdiensten laten maar 1 god aanbidden en die god is, allah,god noem hem hoe je wil.
  la illaha ina lah=er is geen andere god dan god!!!

 13. het verschil tussen de koran en de rest is dat de koran authentiek is gebleven en niet is herschreven.
  Het is een wonderbaarlijk boek dat onmogelijk door een mens kan geschreven zijn.

 14. @ nador
  Mensonvriendelijkheid heeft denk ik niets met ras te maken maar wel degelijk met geloof.

  wat ben jij dom zeg of je doet of je dom bent
  dus alle mensen die niet gelovig zijn zijn vriendelijk en alle moslims zijn onvriendelijk hahahaah

  net als Sex tourism blanke mensen als jij die Kinderen Misbruiken in Arme landen?? is dat Vriendelijk
  en die pastoors die ook kinderen misbruiken in de kerk??/ is dat ook Vriendelijk

  die Terorrist uit Norwegen is dat vriendelijk
  en die moorden in nl dan door HOLLEEDER en andere blanke hollanders is dat Vriendelijk

  landen Bombarderen voor Oil Goud en Diamanten is dat Vreindelijke????
  enz enz enz enz enz enz enz enz enz enz enz enz enz en de leest is heeeeeeeeeeeeeeel lang

  als ik ze allemaal ga op noemen dan kan ik beter me eigen bibliotheek beginnen hahaha

  haat ziekte Vernietigt jou Hersens cellen beetje bij beetje Vriend zoek hulp
  of jij komt aandacht te kort dat kan ook natuurlijk..

 15. hij was aardig en praate serieus maar nou probeert hij allen maar te kwetsen en praat elke keer onzin
  omdat hij elke keer klem zit en herhaalt elke keer hetzelfde heeft hij zelf niet in de gaten wel zielig eigenlijk

 16. aklim

  hij was aardig en praate serieus maar nou probeert hij allen maar te kwetsen en praat elke keer onzin
  omdat hij elke keer klem zit en herhaalt elke keer hetzelfde heeft hij zelf niet in de gaten wel zielig eigenlijk

  klop wat je zegt maar dat komt ook omdat hij besmet is met Hatred Disease die zorgt vaak voor een kortsluiting in zijn Hersens. Net als bij een Robot als een kabbel los zit maak hij vaak dezelfde beweging . hahha

 17. Hallo daar zit nog steeds op je antwoordt te wachten blanke hollander.

  En ik zelf ,heb de koran niet van hius meegekregen blanke hollander.
  Heb alles mezelf geleerd en dat kan niemand me afnemen, zelf de duivel niet.
  heb ook als aklim geleefdt en gebonkt als een idioot , tot ik op een dag wakker werdt en ben zelf gestopt met roken, Allah zij dank .
  Zelf jij blanke hollander bent een beginnende moslim , de eerste woorden heb je all .
  En dat is er is geen god, en de rest komt wel , je hart gaat toch een keer schreeuwen naar Allah. Ik zelf heb geen problemen met jou , want zelf ken ik mensen die niet geloven .
  Dus ik begrijp je wel en voor de rest moge Allah jullie allemaal zegenen en zelf voor onze blanke hollander wens ik het zelfde, want een echte moslim in hart haat niemand

 18. Hallo daar zit nog steeds op je antwoordt te wachten blanke hollander.

  En ik zelf ,heb de koran niet van huis meegekregen blanke hollander.
  Heb alles mezelf geleerd en dat kan niemand me afnemen, zelf de duivel niet.
  heb ook als aklim geleefdt en gebonkt als een idioot , tot ik op een dag wakker werdt en ben zelf gestopt met roken, Allah zij dank .
  Zelf jij blanke hollander bent een beginnende moslim , de eerste woorden heb je all .
  En dat is er is geen god, en de rest komt wel , je hart gaat toch een keer schreeuwen naar Allah. Ik zelf heb geen problemen met jou , want zelf ken ik mensen die niet geloven .
  Dus ik begrijp je wel en voor de rest moge Allah jullie allemaal zegenen en zelf voor onze blanke hollander wens ik het zelfde, want een echte moslim in hart haat niemand

 19. @ aklim wie praten zich hier zichzelf nu klem ?Geef dan eens antwoord over discriminatie in koran bijbel en thora .
  @ mounir voor 11-9-2001 dacht ik precies hetzelfde als nu .
  Allah heeft volgens jou 4 boeken laten openbaren wat is dit nu weer voor onzin Jij impliceert dus dat iedereen in dezelfde god gelooft jood moslim of christen .Waarom heeft god allah dan niet in 1 x het goede boek gedicteerd? als je dit nu zelf gelooft waarom is er dan niet 1 geloof en worden de joden zo enorm gehaat door moslims en andersom terwijl ze volgens jou allemaal hetzelfde geloven.
  @ aklim ik probeer niet te kwetsen ik probeerde zaak op scherp te zetten .Als jou iets niet goed uitkomt omdat het nadelig is voor de islam ben jij dan gekwetst.
  Nador noemt bv het kindermisbruik door pastoors in de katholieke kerk .Terecht dat hij dit noemt is te goor voor woorden Ik geef dat ook direkt toe maar ben dan echt niet gekwetst omdat pastoors christelijk zijn ook al ben ik zelf christelijk is toch gewoon de waarheid?
  Voel je nu het verschil?
  Ik stel alles ter discussie christelijk joods islam atheist wathever maar met moslims kan je gewoon geen discussie voeren want zodra de islam een beetje in de verdrukking komt b.v over discriminatie t.o.v. niet moslims dhimmi toestanden dan ben ik ineens aan het kwetsen.

  p.s De mooiste opmerking over een moslim die ik ooit gehoord heb is de volgende :

  Respect hebben voor een moslim wil zeggen geen dingen tegen hem zeggen of confronteren met zaken die hij niet wil horen ook al is het de waarheid.

  Dit is wat ik helaas ondervind in de discussies/ reacties met moslims ,erg jammer ik noem dat gewoon je kop in het zand steken zodra de islam een beetje in het nauw komt.

  En ja aklim ik herhaal nog al eens omdat ik geen antwoord krijg inzake hete hangijzers

  Mensonvriendelijk :nador jij hebt mij verkeerd begrepen of ik heb het verkeerd uitgelegd.
  volgens mij is er tussen rassen onderling geen aangeboren mensonvriendelijkheid .(kijk maar eens op een chreche zwart wit bruin of geel speelt allemaal vrolijk met elkaar .
  Het geloof leert deze kindertjes dat christelijke jan volgens de moslims een kafir is(dus slecht persoon) en achmed volgens christelijke jan dus een ongelovige die niet in jezus gelooft (dus slecht persoon)
  Ik bedoelde dus onvriendelijk in de zin geloof a nr gloof b

  Natuurlijk zij er overal etters inderdaad breivik inderdaad bin laden en inderdaad de vnl blanke sextouristen in thailand die kindertjes misbruiken is ook voor schandaal.evenals onze fijne pedopriesters die zo graag de kinderhand vullen.

  Mop (ps biechten is je zonden die je gedaan hebt vertellen aan een geestelijke b.v. pastoor)
  De pastoor was ziek de hulppastoor de kapelaan moest nu ineens de biecht af gaan nemen
  marietje in het hokje Vraagt de kapelaan: wat heb je te biechten?
  ik durf het bijna niet te zeggen zei marietje ik heb de buurjongen gekust
  Kapelaan doe maar 3 weesgegroetjes en 2 x de rozenkrans god zal je vergeven
  elsje komt in het hokje
  Kapelaan : wat heb jij te biechten ik durf het bijna niet te zeggen ik heb bij mijn buurjongen aan zijn piemel gezeten
  Kapelaan: heel erg is dat doe maar 10 weesgegroetjes en 5 x de rozenkrans god zal je vergeven
  Komt ingrid in het hokje
  Kapelaan : wat heb jij te biechten
  Ingrid: ik durf het bijna niet te zeggen het is zo erg
  Kapelaan nou kom op vertel het me al is het nog zo erg
  Ingrid : kapelaan ik heb mijn buurjongen gepijpt
  De kapelaan viel van schrik bijna uit zijn hokje zo verschrikkelijk was dit maar hij wist de straf niet meer die daar op stond
  Hij vroeg aan een jonge misdienaar die toevallig achter in de kerk zat
  He misdienaar wat gaf mijnheer pastoor ook alweer voor pijpen?
  De misdienaar antwoordde 2 marsen kapelaan
  Leuk he ?
  inkoppertje voor mij :jij veroordeelt nu ook weer de blanke sextourist die het met kleine kindertjes doet is volgens jou onvriendelijk maar over de grote Mo die aischa van 9 jr misbruikte steek je weer de gebruikelijke kop in het zand en daar zeg je niets over.
  Ik noem dat met 2 maten meten.
  Dat met 2 maten meten ( o.a. pedo/discriminatie onderwerp) wat door 99 % v.d moslims wordt gedaan dat is iets waar ik mijzelf aan kapot erger gewoon blind zijn kop in het zand steken als de islam ook al
  is het terecht in een ander daglicht wordt gezet .Dat maakt mij inderdaad woest.Gewoon geen zelfreflectie hebben .
  Ik heb toch ook zelfreflectie ik zeg toch ook moslims zouden best eens gelijk kunnen hebben misschien bestaat allah wel echt ik kan me het gewoon niet voorstellen.En inderdaad dan ben ik na mijn dood de lul.
  Maar ik hoor moslims nimmer zeggen misschien is er wel niets na mijn dood ik hoop maar dat allah bestaat.

  Ik kan niet bewijzen dat alalh niet bestaat maar jullie moslims kunnen ook niet bewijzen dat hij wel bestaat. (en niet met flauwekul komen de koran kan niet door een mens zijn geschreven )

  Verder wens ik julie een prettige avond en ga ik eens een lekker pilsje op jullie drinken en voor jullie hopen dat allah julie toch ook maar eens een stukje zelfreflectie mag geven.

 20. luister blanke hollander ga eerst wat arabisch leren voor dat je iets over Allah zegt ok jij weet nog niet eens wat die woord betekend Allah = God in het arabisch als jij zegt dat Allah niet bestaat dan bestaat jou geloof ook niet want je zegt god bestaat niet hahahaah JIJ BENT GRAPIG

  WIST JE DAT OOK JODEN ALLAH ZEGGEN GA MAAR ONDERZOEK DOEN

  voor de rest je praat puur Wilders fijne avond

 21. blanke hollander je zet niks op scherp eerst nam ik je serieus is de moeite niet waard
  nu behandel ik je als stront je probeert de zaak aan het schijten te brengen
  in mijn ogen ben je lucht als ik je naam zie dan krijg ik al irritaties je bent gewoon een infectie ze moete n je behandelen met antibiotica en dat is een spuit BLOKKEREN

  JE BENT GEWOON IRRITATIE IK NEEM JE ZO WEINIG SERIEUS DAT IK WIL DAT ZE JE BLOKKEN JE WOORDEN ZIJN NIKS WAARD VOEGEN NIKS TOE NEMEN ALLEEN RUIMTE IN BESLAG DOE DE GROETEN AAN FRITZEL, ROBERT M, GORDON, WILLEM HOLLEEDER, HELLS ANGELS ,DETROUX, UIT BELGIE HILTER,MENEER BREIVIK JE ATHIESTEN VRIENDEN ZE BELIEDEN HETZELFDE ALS JIJ ATHEISME

 22. Aisja is waarschijnlijk de bekendste vrouw van Mohammed (vrede zij met hem). Toen ze nog een jong meisje was trouwde ze met de profeet (vrede zij met hem), die toen al op middelbare leeftijd was. Veel van de uitspraken van Aisja zijn bewaard gebleven als ‘hadith’ (overlevering).

  Tijdens de periode dat Aisja met Mohammed (vrede zij met hem) was getrouwd, zag ze veel veranderingen en verfijningen binnen de religie plaatsvinden. De gebedrichting werd veranderd van Jeruzalem naar Mekka, alcohol werd verboden, er kwam duidelijkheid over welk voedsel was toegestaan en verboden. Ook werden de regels over het vasten tijdens Ramadan ingesteld, regels met betrekking tot het geven van aalmoezen (zakat) en de manier waarop de bedevaart moest worden uitgevoerd. Aisja werd, doordat ze zo nauw bij de profeet betrokken was een grote kenner van alles wat betrekking had op het geloof en wist als geen ander alles van het leven en het gedrag van de profeet (Soenna). Toen men haar eens vroeg om de profeet te beschrijven, zei ze dat hij een ‘wandelende Koran’ was. Daarmee bedoelde ze dat hij het beschrevene in de Koran in de praktijk bracht. Zelf probeerde ze hetzelfde te doen en daarnaast leerde ze de Koran uit haar hoofd.

  Aisja was zeer intelligent en niet bang om in discussie te gaan. Mohammed (vrede zij met hem) stimuleerde haar hierin en wanneer ze een discussie won lachte hij en zei: ‘Het is echt de dochter van Aboe Bakr’. Wat ze leerde gaf ze door aan haar vriendinnen en later, na de dood van de profeet, ook aan anderen. Toen ze pas in het huishouden van de profeet werd opgenomen kreeg ze vooral een goede band met Sawda, een andere vrouw van de profeet. Later gaf Sawda, die toen al een oude vrouw was, haar tijd met de profeet op ten gunste van Aisja.

  In de Westerse wereld ontstaat regelmatig opschudding over het huwelijk tussen Aisha en Mohammed (vzmh). Een zo oude man die met een, in onze ogen, kind trouwt, wekt weerstand op. Het is belangrijk om het huwelijk in perspectief te zien. In de tijd waarin beiden leefden en in de regio was het niet zoiets unieks. Zo gauw een meisje geslachtsrijp werd, was het in principe klaar om te trouwen. Daarbij was de mening van de vader van Aisha niet onbelangrijk, Abu Bakr was een van de belangrijkste volgelingen van de profeet en Mohammed (vrede zij met hem) was daarmee de perfecte man voor elke vrouw in zijn ogen. Hij zorgde dat zijn dochter bij de best mogelijk man terecht kwam. Ook blijkt uit alle overleveringen dat Aisha een gelukkig leven leidde. Het is moeilijk om huidige Westerse normen op te leggen aan mensen die eeuwen geleden in een ander tijdperk en andere cultuur leefden.

  Het was duidelijk dat Aïsha van alle vrouwen van de profeet vzmh de meest geliefde was. Van tijd tot tijd vroeg één van zijn metgezellen hem: “O Boodschapper van Allah, van wie houdt u het allermeest op heel deze wereld?”. Hij gaf niet altijd hetzelfde antwoord op deze vraag daar hij liefde had voor vele: voor zijn dochters en hun kinderen, voor Aboe Bakr, Ali, Zaid en diens zoon Oesama. Maar van zijn vrouwen noemde hij in deze context alleen maar de naam van Aïsha. Zij hield ook veel van hem en zocht vaak een geruststelling van hem en zijn liefde voor haar. Eens vroeg zij hem: “Hoe is jouw liefde voor mij?” “Als een knoop in een touw,” antwoordde hij dan, bedoelende dat het sterk en

  zeker was. En regelmatig vroeg zij hem: “Hoe is het met de knoop?” En dan antwoordde hij: “Die zit nog stevig vast.”

  Is het waar dat Aisha 8 à 9 jaar was toen ze met de profeet Mohammed (vzmh) werd gehuwd?

  Beste Vrager,

  Op grond van de islamitische bronnen is niet met 100% zekerheid te zeggen hoe oud Aisha was bij haar huwelijk. Het is wel zeker dat Aisha de leeftijd had bereikt om te trouwen. Voordat ze met onze profeet (vrede en zegeningen zij met hem) trouwde was ze verloofd met Jubayir ibn Mut’am, zoon van Mut’am ibn ‘Adi. Maar Mut’am zag een huwelijk van zijn zoon met wat in de Mekkaanse maatschappij van die tijd ‘verstotelingen” waren omwille van hun (islamitisch) geloof niet zitten en verbrak de verloving.

  Informatie over de leeftijd van Aisha is grotendeels gebaseerd op hadiths, dit zijn overleveringen van uitspraken, handelingen enz. van onze Profeet (vrede en zegeningen zij met hem).

  Al vroeg ontstond een hele wetenschap om deze hadiths op hun betrouwbaarheid te beoordelen. Hierbij werd zowel de inhoud als de keten van vertellers (de zgn. isnad) aan een grondig onderzoek onderworpen. Hadithwetenschappen is een complexe zaak die meerdere jaren hogere studies vereist.

  Er zijn maar enkele bronnen die de huwelijksleeftijd van Aisha bevatten, dit geeft al aan dat haar huwelijksleeftijd niet ongewoon was voor die tijd. Deze bronnen geven verschillende leeftijden aan. De bron die stelt dat Aisha 9 jaar was bij haar verloving roept bij enkele hadithwetenschappers vragen op met betrekking tot de betrouwbaarheid ervan. Deze werd gemeld op gezag van ‘Urwah door zijn zoon Hisham, nadat hij op 71 jarige leeftijd van Medina naar Irak verhuisd is. Malik ibn Anas, Hisham’s pupil, alsook een aantal vroege historici, stelden dat de hadiths van Hisham uit zijn Iraakse periode niet betrouwbaar zijn omdat hij toen aan ernstig geheugenverlies leed. Sommige geleerden vinden deze hadiths daarom niet betrouwbaar.

  Daaraantegen zijn er andere bronnen die stellen dat Aisha 10 jaar jonger dan haar zus Asma, die in het jaar 73 AH op 100 jarige leeftijd stierf. Dit wil zeggen dat Asma in 622, het jaar van de Hijra, 100-73= +/- 27 jaar oud was. Zij was 10 jaar ouder dan Aisha, dus was Aisha op dat moment +/- 17 jaar. Vermits haar huwelijk met de Profeet 1 à 2 jaar na de Hijra afgesloten werd, was zij, luidens deze bron, toen 18 à 19 jaar. Referenties voor deze informatie zijn onder meer de volgende:

  Ibn Kathir (1301-1373) en Al Zahabi schreven dat Aisha 10 jaar jonger was dan haar zus Asma (Ibn Kathir zou zich daarvoor gebaseerd hebben op Al Zahabi) :

  Volgens Abd al-Rahman ibn abi zannaad: « Asma (ra) was tien jaar ouder dan Aisha» (Siyar A`la’ma’l-nubala’, Al-Zahabi, Vol. 2, pg. 289, Arabisch, Mu’assasatu’l-risala’h, Beirut, 1992)

  Volgens Ibn kathir: « Zij (Asma) was tien jaar ouder dan haar zuster (Aisha). » (Al-Bidaayah wa al-Nihaayah, Ibn Kathir, Vol. 8, pg. 371, Arabisch, Dar al-fikr al-`arabiy, Al-jizah, 1933)

  Profeet Mohammed op grond van zijn huwelijk met Aisha een pedofiel noemen, getuigt op zijn minst van onwetendheid, op zijn slechtst van kwaadwilligheid en is hoe dan ook een ernstige vorm van laster. om in het openbaar ten onrechte te beschuldigen van feiten die niet waar zijn met als doel zijn reputatie te ruïneren.

  De islam bevat geen leeftijdsgrens voor huwbare leeftijd, maar definieert de huwbare leeftijd in termen van algehele maturiteit, hoewel er ook geen enkel bezwaar is om vandaag de dag een wettelijke minimale leeftijdsgrens van bijvoorbeeld 18 jaar in te stellen om kinderhuwelijken, die ook volgens de islam een misdrijf zijn, tegen te gaan.

 23. @ aklim wat ben jij toch kinderachtig overal heb je antwoord op behalve over de vragen die ik je stel

  DISCRIMINATIE iin de koran t.o.v. niet moslims !!!!!!??????????????????????/answer me
  ALS mo met een meisje van 10 huwde heeft hij toch zijn eigen reputatie geruineerd???

 24. Voorzeker, de gelovigen, de Joden, de Christenen en de Sabianen – wie onder hen ook in Allah en de laatste Dag geloven en goede daden verrichten, zullen hun beloning bij hun Heer ontvangen en er zal geen vrees over hen komen, noch zullen zij treuren. ( ayat: 62, soerat : al baqara ).

  Waar is hier Discriminatie?? De bovengenoemde tekst uit de koran heeft het over verschillende geloven en sluit niemand uit!!

  Wat de valse beschuldigingen betreft, aan het adres van onze profeet mohammed v.z.m.h is volkomen onwaar en het staat nergens in de koran of wat dan ook beschreven.

 25. @Blanke hol

  Wij hebben hier allemaal al heel veel energie in jou gestoken.
  Het is verloren moeite om jou iets bij te brengen!

  ps joden hebben elk boek verworpen en zelfs hun eigen boodschapper proberen te laten kruisigen!
  Mozes bedrogen door een gouden koe te maken enz enz.
  Maar uiteindelijk als ze individueel gezien goede mensen zijn en hun geloof deftig praktiseren zullen ze na hun straf de hemelpoorten bereiken!
  Dit telt trouwens voor iedereen, zelfs moslims gaan gestraft worden! Enkel ongelovige als jij zullen eeuwig branden hhhh 😉

 26. @ moslim

  neem geen niet moslims tot vrienden
  een gelovige salvin is nog beter dan een ongelovige vrouw om mee te huwen is volgens jou geen discriminatie?
  Dhimmibelasting betalen is niet discriminerend?t.o.v. niet moslims ?
  van welke planeet komen julllie?
  dhimmis moeten duidelijk afwijkende namen hebbent.o.v. moslims
  mogen geen huizen bouwen in de buurt van moslims
  dhimmis moeten onderdak verlenen aan moslims
  enz enz
  wil je nog meer hebben ?

  en nou niet komen dhimmis moeten we beschermen zie nu eens hoe goed we zijn ?

  hoe meer je in de koran leest hoe walgelijker dat het wordt en nog maals hier boven zwart op wit in de koran keiharde discriminatie en nog ontkennen .
  Betreft mohammed zijn pedofelie :

  Er is onduidelijkheid over de leeftijd van aischa sommigen zeggen 10 jaar ander 18 jaar
  waaarom zeg je niet wanneer aischa 10 was was mohammed duidelijk PEDOFIEL wanneer ze 18 was was Mo een oude bok die wel van een groen blaadje hield so simpel is het Als er een volk is dat anti pedo is dan zijn het wel moslims kijk maar wanneer ik jullie met stellingen uitdaag om te antwoorden dan wordt er gelijk de pedofiele pastoor bijgehaald en die robert m van het kinderdagverblijf wat inderdaad te smerig is voor woorden maar de grote geweldige mo wordt nooit
  beticht terwijl het zwart op wit in de koran staat
  robert m doet het met een kind conclusie robert m = pedo
  pastoor doet het met een kind conclusie pastoor = pedo
  blanke sextoerist in thailand doet het met een kind conclusie blanke sex toerist = pedo

  tot zover zijn we het roerend met elkaar eens

  nu: ik zeg bewust als aischa 10 jaar was en mohammed deed het met haar
  mijn conclusie mohammed = pedo
  moslim conclusie mohammed geen pedo

  SNAP jij het nog ?
  Tevens deed mohammed het ook nog eens met de ex vrouw van zijn stiefzoon is toch ook niet helemaal fris lijkt me maar goed Over inteelt is de gemiddelde moslim iets gematigder dan een niet moslim .

  In de discussies wordt er door moslims gewoon keihard ontkend dat mohammed op zn minst toch niet zo n hele frisse jongen was .
  en volgens jullie moslims beledig ik jullie nu weer maar al zijn streken en uitlatingen staan zwart op wit in zjin boek de koran waar jullie heilig in geloven en wat jullie als absolute waarheid aannemen.

  Ik blijf het vreemd vinden dat door moslims keihard ontkend wordt dat de koran discriminerend is
  t.o.v. niet moslims Het staat er zwart op wit en nog vragen moslims zeg mij waar het dan staat ik leg het uit met soera nrs en de hele toestand erbij en dan nog ontkennnen

  Zeg nu gewoon Ja mohammed was een pedofiel die aan veelwijverij deed en met oorlog en verkrachtingen dwong mensen islamitisch te worden Tevens zijn er heel wat discriminerende passages te vinden in de koran tov niet moslims maar wij geloven nu eenmaal in mohammed onze profeet en in allah ongeacht of het nu wel of niet juist was wat hij in het verleden heeft geflikt
  en ga niet LIEGEN of mooi praten of er omheen praten
  Of is dit weer gerechtigd zodra de islam in het nauw komt ?taquia (of hoe schrijf je het) dan pas heb je een volwassen discussie .

  Misschien hebben jullie het wel bij het rechte eind misschien is het wel zoals jullie zeggen ik kan niet aantonen dat het niet zo is en jullie niet dat het wel zo is Ik kan me het niet voorstellen
  dat de islam de waarheid is .Wees nu ook zo sportief om te zeggen ik moslim kan me niet voorstellen dat er niets is maar ik kan niet bewijzen dat er weli ets is.

  Dat liegen en ontkennen tegen beter weten in dat frustreert mij enorm !!!!!!!

 27. Hoe moet je, jezelf gedragen tegenover ongelovigen?

  De meeste mensen die ongelovig zijn denken dat er in de koran staat, dat we de ongelovigen juist slecht moeten behandelen en soms zelf dood maken!, dit is juist iets wat helemaal niet in de koran staat!, leugens zijn dit in de koran staat juist het tegenovergestelde. Hier zijn een aantal voorbeelden:

  Allah verbiedt jullie niet om met degenen die jullie niet bestrijden in de godsdienst, en die jullie niet uit jullie woonplaatsen verdrijven, goed en rechtvaardig om te gaan. Voorwaar, Allah houdt van de rechtvaardigen.” (Al-Moemtahanah:

  Hieruit word gehaald dat we goed me de ongelovigen moeten omgaan als ze ons niks doen. Ook al doen ze iets dan noch moeten we het laten hier zijn nog een paar Surah’s:

  En gaat niet in overtreding (tegenover anderen). Voorwaar, Allah heeft de overtreders niet lief.” (Al Baqarah: 190)

  “25/63. En de dienaren van de Barmhartige zijn zij, die zachtmoedig op aarde wandelen en als de onwetenden hen aanspreken, zeggen zij: “Vrede”.”

  Weer een aya waarin staat dat we goed met anderen mensen om moeten gaan.
  De koran staat vol met zulke teksten.

  Hoe moet je de boodschap van de islam dan overbrengen?

  De boodschap van de islam moet je zeker niet met geweld overdragen! Dat is haram zeker als de ongelovigen dan slechte gedachtes over de islam krijgen. Je dient het rustig uitteleggen en niet met geweld. En als ze niet geïnteresseerd zijn laat het dan, en ga niet verder bewijzen hiervoor zijn:

  “Nodig uit tot de Weg van jouw Heer, met wijsheid en goed onderricht, en wissel met hen van gedachten op de beste wijze.” (Soerat an-Nahl: 125)

  Hieruit kan je halen dat je ze met wijsheid en goed ondergericht. Wat dus betekent dat het zacht aardig moet een anderen Surah is:

  “Spreekt dan beiden zacht tot hem, moge hij zich laten vermanen, of er bang van worden.”
  (Soerat Taa Haa: 44)

  Hier uit kan je weer halen dat we met een zacht gevoel tegen hun moeten praten.

  “25/63. En de dienaren van de Barmhartige zijn zij, die zachtmoedig op aarde wandelen en als de onwetenden hen aanspreken, zeggen zij: “Vrede”.”

 28. Weet je waar ik mij zo aan erger, mensen die Engelstalige “verses” van de Koran van internet plukken. En daarbij zeggen in de Koran staat het zus en zo. Nee serieus, hoe kan een normaal intellectueel persoon nou bewerkte uitspraken van internet geloven én het gebruiken voor argumenten. De mensen die zeggen dat Islam niks goed keurt dan het Islam, dat vrouwen minderwaardig zijn dan mannen, dat geweld gebruikt moet worden tegen ongelovigen hebben NOOIT HET KORAN GELEZEN. Dat hebben ze nooit gedaan en dat gaan ze ook niet doen. Ik durf te zweren dat er niemand op aarde is, die het Koran gelezen heeft en geconcludeerd heeft dat Islam een geweldadig ideologie is.

  En wat ik zo grappig vindt. Is het feit dat 20 jaar geleden, Islam helemaal geen probleem was. Daar werd haast nooit erover gedebatteerd, hoofddoeken werden oke gevonden, moskeeën werden toegelaten en de moslims waren geaccepteerd zoals ze zijn. Maar nu opeens 20 jaar later, is het een WERELDPROBLEEM mensen. Hoe kan dat? Een geloof dat 1432 jaar lang bestaat, dat nooit voor problemen heeft gezorgd, is nu wel een probleem. Het Koran, is ongewijzigt gebleven sinds het bestaan.

  En terrorisme, serieus waar komt dat opeens vandaan. Een geloof dat 1432 jaar bestaat, dat niets te maken had met de eerste en tweede wereldoorlog. Geen koloniën heeft veroverd, geen apartheid heeft gestimuleerd tussen het zwarte en blanke ras en sinds de strijd met Karel de Grote geen ander land heeft aangevallen. Is nu opeens ‘s werelds grootste probleem. Die “terroristen” is een kleine groep, dat met jaren 80 raketjes dreigt, het opnemen met hun mobiele telefoontjes en vervolgens het op internet plaatsen.

  Joden worden gezien als vriend van Nederland. Daar zijn straten na Joden vernoemd, daar zijn museums over het Joodse historie, daar is de welbekende Anna Frank huis, antisemitisme wordt sterk bestreden door het Nederlandse samenleving en het Joods cultuur wordt met harte geaccepteerd (oa keppels). Dat gezegd te hebben, is het best wel apart dat moslims als de “vijand’ gezien worden. Moslims hebben meer gemeen met Joden dan Nederlanders. Wij hebben Halal, zij hebben Kasjroet, wat allebei identiek is tot het slachten van dieren op spirituele manier. Joden mogen geen varkensvlees eten en moslims ook niet. De Joden hebben de besnijdenis verplicht en in de Islam is dat ook het geval. Zij hebben keppels en moslims hebben gelijkwaardige hoofddeksel (alleen van wat grotere omvang). Zij hebben synagogen om in te bidden en moslims hebben moskeeën. Zij geloven streng in 1 God en moslims ook. Maar toch worden moslims niet geaccepteerd als Joden. De moslims hebben zoveel gemeen met Joden, maar wat een moslim doet is niet oké. Halal is niet oké, moskeeën zijn niet oke, hoofddeksels zijn niet oké, moslims bespotten omdat ze geen varkensvlees eten, besnijdenis afkeuren. Zoveel dingen dat onder “joodse” waardes valt, wordt als oké gezien maar wanneer een moslim dat doet onder “islamitische’ waardes dan is het niet oke. Islam haat het Jodendom niet, 8 van de 10 profeten dat in de Koran staat vermeld zijn Joods. Het jodendom accepteert Jezus niet als een speciaal persoon, maar toch vermeld Wilders over het perfecte Joodse Christelijke band in Nederland. Waar het Koran Jezus preest als een profeet, maar liefst 24 keer. En alle profeten zijn gelijk in de Koran.

  Joden zeggen Shalom Aleichem en moslims zeggen Salaam Halikom (betekenis: laat vrede nabij je zijn). Jullie hebben in Nederland zoveel straten vernoemd na Joodse namen en Joodse museums en dan wordt er gezegd, dat het hier geislamiseerd wordt..

  Een donkere persoon een nigger noemen wordt gezien als discriminatie
  Een jood beledigen wordt gezien als antisemitisme
  Een homo beledigen mag tegenwoordig ook niet meer (de overheid bestrijdt de haat tegenover de homo’s)
  Maar een moslim beledigen betekent vrijheid van meningsuiting
  Waarom is dat?

  Ik kan jullie garanderen. Dat goed gelovige moslims geen probleem zijn voor de Nederlandse samenleving. Die straatterroristen zijn juist ingeburgeert. Ze zijn ongelovig, ze praktiseren hun geloof niet, ze neuken erop los, ze handelen met drugs, ze eten bij de Mcdonald’s (niet Halal), ze drinken overmate alcohol en ze gaan wekelijks naar de discotheek. Die straatterroristen zien er uit als moslims vanwege hun uiterlijk, maar ze gedragen zich als een Westerse probleemjongen. Dus “Marokkaanse straatjongeren” moeten niet verward worden met Islam.

  En voor de Atheisten die tegen religie zijn, voornamelijk Islam. Daar wordt veel gezegd, dat religie de reden is van alle oorlogen. Daar zorgen leiders voor en niet normale gelovige mensen. Ik als een goedgelovige moslim ben nooit in discussie/ruzie gekomen met een christen of jood. Ik ruzie niet over welk geloof beter. Maar vreemd genoeg heb ik tientallen keren ruzie gehad met Atheisten. Ruzie’s die ik niet heb gestart, ruzie’s de altijd te maken hebben met waarom God niet bestaat en waarom Islam een geweldadige religie is, waarmee ze dat ondersteunen met teksten die ze op internet hebben gevonden van de Koran (WAT NIET KLOPT, WIL JE DAADWERKELIJK WETEN OVER ISLAM, LEES HET GEHELE KORAN BOEK) en als je ergens kan vermelden dat Islam een geweldadige geloof is, dan laat ik mijn geloof morgen vallen. Maar omdat ik het boek al heb gelezen, weet ik dat dat toch niet het geval is.

  Gandhi, is een historisch persoon. En hij heeft alleen maar prees over de profeet Mohammad. En dat is er maar 1 van de zoveel historische personen, die alleen maar lof kunnen praten over het islam en de profeet Mohammad. Dat zijn mensen die in aanmerking zijn gekomen met islamitische gezien (dus niet jongeren die op straat zwerven), daadwerkelijk het Koran gelezen hebben en goed onderzocht hebben over het levenstijl van orthodoxe moslims. Dus wat ik probeer te zeggen is dat wanneer mensen van een neutrale perspectief onderzoek doen op het 3 bovenstaande aspecten, dan kan je alleen maar goed praten over Islam, de Koran en Moslims. Maar als je alle 3 die dingen niet heb gedaan, dan ligt het voor de hand dat je negatief praat, als je educatie de media is. Ik zeg niet, dat je perse het geloof moet leren maar als je een bevooroordeelde oordeel hebt over het islam, dan kan je maar beter echt goede onderzoek doen na het onderwerp.

  Ik ben moslim. Ik ben een goedgelovige moslim en ik kan zeggen, het boeit mij niet of je christen, joods, atheist of homoseksueel bent. Het boeit mij serieus niets, want het doet mij niets. Ik houd mij verder ook nooit bezig met het opgenoemde, ik spendeer mij tijd alleen aan het verdedigen van mijn geloof. Maar daar zijn genoeg christenen, joden en atheisten die mij aanvallen, en de vroeg is waarom? Serieus, waarom houdt niemand zich gewoon met zichzelf. Het is alsof de wereld met iets wilt bezig houden, ene keer is het neger haat, dan is het jodenhaat, dan is het homo haat en nu is het moslims haat. En waarom? Wat boeit het iemand die geen moslim is, als er halal eten verkocht wordt of er een moskee ergens staat waar je voorbij fietst of je een vrouw ziet met een hoofddoek, serieus wat voor invloed heeft op jou? niks, dus waarom zou je ermee bezig houden. (sorry is lang, maar met de onterechte haat, heb ik als moslim weer te vertellen)

  En kom aub niet met onzinnige teksten waar je mij de les probeert te lezen over MIJN geloof. Want de mensen die islam haten zijn geen moslims en ik ben wel een moslim. Dus ik weet zeker dat ik er wel meer over het islamitische geloof weet dan de moslimhaters. Het is alsof een man tegen een vrouw zegt, dat hij meer over vrouwendenkwijze weet dan zij.

 29. BLANKE HOLLANDER GAAT KAPOT VAN BINNEN JE KRIJGT GEEN VOET AAN WAL JE KRIJGT GEEN GELIJK NOOOOOOOOOOOOOOOOOOIT EN JE ZULT NIEMAND OMLULLEN
  DAS IS HET PIJNLIJKSTE

 30. 1 – De Islaam is de religie van barmhartigheid en rechtvaardigheid.

  2 – Moslims is bevolen de niet-moslims naar de Islaam uit te nodigen met wijsheid en mooie woorden, en door met hen te debatteren op de beste wijze. Zoals Allah zegt (interpretatie van de betekenis in het Nederlands): “En discussieer niet anders dan op de beste wijze (met goede woorden en goede manieren) met de mensen van het Boek (joden en christenen), behalve met de onrechtplegers onder hen…” [Soera al-‘Ankaboet 29:46]

  3 – Allah accepteert geen andere religie dan de Islaam. Zoals Allah zegt (interpretatie van de betekenis in het Nederlands): “En wie een andere godsdienst dan de Islaam zoekt; het zal niet van hem geaccepteerd worden, en hij behoort in het Hiernamaals tot de verliezers.” [Soera Aal ‘Imraan 3:85]

  4 – De moslims zouden elke kaafir (ongelovige) de mogelijkheid moeten geven om de Woorden van Allah te horen. Zoals Allah zegt (interpretatie van de betekenis in het Nederlands): “En wanneer één van de moeshrikoen (polytheïsten) bescherming bij jullie zoekt, geef hem dan bescherming, zodat hij het Woord van Allah (de Qoer’aan) hoort. En breng hem daarna naar een plaats die veilig voor hem is…” [Soera at-Tawbah 9:6]

  5 – De moslims zouden onderscheid moeten maken tussen verschillende soorten kaafirs wanneer ze met hen te maken hebben. Zij zouden vrede moeten sluiten met hen die vrede sluiten, en oorlog moeten voeren met hen die oorlog voeren, en djihaad moeten voeren tegen hen die het verspreiden van de boodschap van de Islaam in de weg staan en proberen tegen te houden dat haar wetten de overhand zullen hebben op aarde.

  6 – Met betrekking tot liefde en haat in het hart, is de houding van de moslims tegenover de niet-moslims gebaseerd op hun houding tegenover Allah, ‘Azza wa Djell. Als zij Allah aanbidden en geen deelgenoten in de aanbidding aan Hem toekennen, dan houden zij van hen. Als zij anderen naast Hem aanbidden, of ongelovig in Hem zijn, of vijandig zijn tegenover Zijn religie en de waarheid haten, dan is het verplicht om hen te haten in onze harten.

  7 – Het haten van hen in onze harten wil in geen enkel geval zeggen dat we hen zouden moeten onderdrukken of slecht moeten behandelen, want Allah zei tegen Zijn profeet (salallaahoe ‘aleihie wa sellem), toen Hij hem een omschrijving gaf van wat zijn houding tegenover de mensen van het Boek zou moeten zijn: “…en ik ben bevolen om onder jullie rechtvaardig te zijn. Allah is onze Heer en jullie Heer, voor ons zijn onze daden, en voor jullie zijn jullie daden…” [Soera ash-Shoera 42:15] Dit terwijl hij een moslim is en zij het Jodendom of Christendom volgen.

  8 – De moslims geloven dat het niet is toegestaan, onder welke omstandigheid dan ook, om een niet-moslim slecht te behandelen wanneer die niet vijandig is tegenover de Islaam.

  De moslim zou dus geen agressie tegen hem moeten begaan, of hem bang moeten maken, of moeten terroriseren, of zijn rijkdommen moeten stelen, of geld van hem moeten verduisteren, of hem van zijn rechten moeten beroven, of hem moeten weigeren wat hem was toevertrouwd, of hem zijn salaris moeten achterhouden, of de prijs niet aan hem uit te betalen voor zijn goederen wanneer hij van hem koopt, of de winsten van een vennootschap moeten achterhouden wanneer hij een zakelijke vennootschap met hem heeft gesloten.

  9 – De moslims geloven dat het verplicht is voor de moslims om verdragen of overeenkomsten die met een niet-moslim zijn gesloten, te eren. Wanneer een moslim met hun voorwaarden in heeft gestemd toen hij toestemming vroeg hun land binnen te komen (zoals door het aanvragen van een visum), en beloofd heeft zich daar aan te houden, dan is het niet toegestaan voor hem om kwaad in hun land te begaan, iemand te verraden, te stelen, te moorden of enige andere destructieve daad te begaan.

  10 – Maar de moslims geloven dat in het geval van niet-moslims die oorlog tegen hen voeren en hen uit hun huizen verdrijven, of anderen helpen om dit te doen, het voor de moslims is toegestaan om het bloed van deze niet-moslims te vergieten en hun bezittingen in te nemen.

  11 – De moslims geloven dat het voor hen is toegestaan om die niet-moslims die zich niet vijandig opstellen, op vriendelijke wijze te behandelen, ongeacht of dit nu bestaat uit het bieden van financiële hulp, het voeden bij een hongersnood, het verstrekken van leningen wanneer dat nodig is (zonder rente!), het doen van voorspraak voor hen met betrekking tot zaken die zijn toegestaan (in de Islaam), of vriendelijk spreken tegen hen en het beantwoorden van hun begroetingen, et cetera. Allah zegt (interpretatie van de betekenis in het Nederlands): “Allah verbiedt jullie niet om goed en rechtvaardig om te gaan met degenen die jullie niet bestrijden vanwege de godsdienst, en die jullie niet uit jullie huizen verdrijven. Voorwaar, Allah houdt van de rechtvaardigen.” [Soera al-Moemtahanah 60:8]

  12 – Er is geen reden waarom moslims niet zouden mogen samenwerken met niet-moslims wanneer het aankomt op het verdedigen van de waarheid en het bestrijden van leugens, om de onderdrukte te steunen en gevaar voor de mensheid af te wenden, zoals samenwerking om vervuiling te bestrijden of het milieu te beschermen, of om besmettelijke ziektes te bestrijden, et cetera.

  13 – De moslims geloven dat er verschillen zijn tussen moslims en niet-moslims met betrekking tot specifieke juridische zaken, zoals in het geval van diyah (bloedgeld dat een moordenaar moet betalen aan de nabestaanden), erfenis, huwelijk, voogdijschap voor de vrouw die trouwt, het binnengaan van Mekka, et cetera, zoals is uitgelegd in de boeken die de Islamitische fiqh (jurisprudentie) behandelen. Dit alles is gebaseerd op de bevelen van Allah en Zijn boodschapper Moehammed (salallaahoe ‘aleihie wa sellem). We kunnen niet die persoon die in Allah alleen gelooft zonder deelgenoten aan Hem toe te kennen in zijn aanbidding, als gelijke zien van die persoon die niet in Allah gelooft of anderen naast Hem aanbidt, of zich afkeert van de ware religie.

  14 – Moslims hebben het bevel gekregen om in alle moslimlanden en andere landen mensen uit te nodigen tot (geloof in) Allah. Zij moeten de ware religie van Allah aan de wereld verkondigen en moskeeën bouwen in alle delen van de wereld. Zij moeten daa’iyah’s (predikers) sturen naar de landen van de niet-moslims en hun leiders uitnodigen de religie van Allah aan te nemen.

  15 – De moslims geloven dat de volgelingen van andere religies (dan de Islaam) geen ware religie volgen, en aldus staan de moslims het de anderen niet toe om missionarissen te sturen naar moslimlanden of om daar kerken te bouwen. Allah zegt (interpretatie van de betekenis in het Nederlands): “Is dan hij die een gelovige is, zoals hij die een faasiq (ongelovig en ongehoorzaam aan Allah) is? Zij zijn niet gelijk.” [Soera as-Sajdah 32:18]

  Eenieder die denkt dat de Islaam gelijk is aan andere religies maakt een ernstige fout. Maar de moslimgeleerden hebben de deuren opengezet naar het voeren van debatten met niet-moslims en zij maken gebruik van de gelegenheden om in debat te gaan en naar hen te luisteren, en de waarheid aan hen uit te leggen.

  Tot slot zegt Allah (interpretatie van de betekenis in het Nederlands): “Zeg (o Moehammed): “O mensen van het Boek (joden en christenen), kom tot een gelijkluidend woord tussen ons en jullie: dat wij niemand dan Allah aanbidden en dat wij niets naast Hem tot deelgenoot maken en dat wij elkaar niet als heren naast Allah plaatsen.” Als zij zich dan afwenden, zeg dan: “Getuig dat wij moslims zijn.” [Soera Aal ‘Imraan 3:64]

  “…En als de mensen van het Boek geloofd zouden hebben, dan zou dat beter voor hen zijn geweest…” [Soera Aal ‘Imraan 3:110].

 31. aklim petje af dat je dit neer gezet hebt, zelf maak ik het elke dag mee dat mensen vragen over de islam.
  1ste wat ze vragen is terorisme, dan over onderdruking van vrouwen.
  Het lijkt of de mensen net schapen zijn , luisteren naar andere en niet zelf onderzoek plegen.
  Heb zelf ook onderzoek gedaan naar joodse en hindoes.
  Heb er veel van geleerdt, dan er 2 soorten joden zijn en waarom de meeste hindoes singh van de achter naam heten , omdat je 2 soorten hindoes hebt het zelfde als joden en dat heb je ook in de islam, veel aftakkingen , en dat is waar de blanke hollander mee zit en niet verder kijkt ,dan dat ze neus lang is . heb zelf een ontdekking gedaan dat de mensen van perzie., zelf alles hebben verdraaidt en de mensen veel dingen hebben wijs gebracht. Maakt niet uit nu , god is al begonnen met straffen , kijk naar frankrijk nu

 32. Geen enkele reactie van P de huiszionist ?
  Geen enkele reactie over de maatschappelijke en politieke “untergang ” van deze mislukte peroxidekop ?

 33. Blanke Hollander,

  Hoe durf je zo onze profeet te beschuldigen dan? als je niks er over weet ? waar haal je het vandaan, om zoiets over de beste uitverkoren profeet te beweren. Hoe kun je in de naam van Allah s.w.t een profeet met Robert M vergelijken? Jij kunt beter uit de buurt van islam en moslims blijven, als ik jou was vieze hatelijke zionist. Allah de engelen, en de mensheid vervloeken jou tot de dag des oordeels. jij zult voorgoed voor onze ogen in de hel branden.
  Als je iets buiten deze forum wilt zeggen, verneem ik het graag.

  Mensen die achter deze forum zitten, adviseer ik bijdeze ook om meteen in actie te komen en gelijk beledigende teksten te wissen en desnoods de afzender blokkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.