Iran boos op Google Maps

Iran wil Google voor de rechter dagen, omdat de internetgigant in zijn dienst Google Maps de naam Perzische Golf niet meer toont voor het zeegebied tussen Iran en het Arabische schiereiland. Dat heeft het Iraanse ministerie van buitenlandse zaken donderdag gezegd, meldt MetroNieuws.

Als de Google de naam niet vlug weer toont, zal Iran juridische stappen ondernemen.

De naamgeving van de golf ligt zeer gevoelig. In Iran, maar ook internationaal, is de zee bekend als de Perzische Golf. Sommige Arabische landen spreken echter van de Arabische Golf, met toenemende spanningen tussen Iraniƫrs en Arabieren tot gevolg. (Bon/ les verder: MetroNieuws)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.