Marokkaanse moskee Den Bosch dicht na ruzie

Het conflict tussen twee stromingen in de Marokkaanse moskee Arrahma in Den Bosch is maandag weer opgelaaid en is uitgedraaid op een vechtpartij. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze de ruzie probeerden te sussen. Dat meldt Omroep Brabant.

Volgens de zender heeft de politie tot dusver zes aangiften opgenomen van moskeebezoekers die elkaar beschuldigen van mishandeling en openlijk geweld. Aanhoudingen zijn er niet verricht.

De moskee is hierna voor onbepaalde tijd gesloten om de rust terug te laten keren. Volgens de gemeente is dat gebeurd ‘in overleg met de politie en twee groepen binnen de Marokkaanse gemeenschap’. (Bron/ lees verder: het Omroep Brabant)

Moskee

41 REACTIES

 1. Subhana Allaah,

  Is dit de soennah van onze geliefde profeet? Er zijn altijd probelemen met de Marokkaanse gemeenschap onderling. Kijk maar naar Moskeeen in Den Haag. Allemaal willen ze macht. Er worden zelfs Imams weg gestuurd als de Imam op hun fouten wijst – Fawaz Jneid en Imam Al Baghdadi recent nog –

  Moge Allaah deze oummah leiden

 2. niet aleen in den bosch en den haag maar in alle marokkans moskeeen waar beni oeriighl bevinden heb je zulke ongeregelheiden,ze zijn een probleemgroep en ook in markko zelf, die willen altijd afscheiden van anderen.

 3. bni wayaghiren, bni wlashak , bni s3id, bni touzine allemaal rotzooi, de enige berbers die respect krijgen van mij zijn de Ibdarsen verder allemaal rotzooi

 4. Het Marokkaanse probleem heeft dus niets met Marokkanen te maken, maar met Ait Wayagher. En dat zijn geen marokkanen, wantt ze willen een eigen staat:-))

 5. Ik schaam me diep voor mijn volk! Zowel voor die zogenaamde moslims die elkaar de hersens inslaan,als voor de debielen die hier elkaar belachelijk lopen te maken.

 6. Waar gaat het over?! Van een conflict in een moskee naar het discrimineren binnen de Marokkaanse gemeenschap, en dan specifiek binnen de Marokkaans-Berberse groepen. Ik begrijp eerlijk gezegd deze hele hele discussie niet. Marokkanen zijn hier gewoon fout bezig en dan is het niet nodig om gelijk bepaalde Marokkaans-Berberse groepen neer te halen. Ik heb respect voor elke Marokkaan, ongeacht de plaats waar hij/zij of beter gezegd hun ouders (indien in NL geboren) vandaan komen. Dus beste mensen, kappen met deze onzin!

 7. Ik ben zelf een Awayagher, en degenen die hier slechte dingens zeggen over Aith Wayagher moeten hun mond houden, wij Aith Wayagher vertellen de waarheid, de harde waarheid, wij zijn tegen corruptie en tegen vriendjespolitiek en wij willen dat de Ummah sterker wordt maar natuurlijk heb je mensen die enkel “geld willen verdienen” en die huizen willen bouwen met geld van de Moskee en de Aith Wayagher houden dit tegen, en de Arabieren die zo respect hebben voor de Ibdharsen, is ook normaal omdat Ibdharsen bekend zijn voor hun gematigde houdingen tegenover Arabieren daarom, mijn vrouw is trouwens zelf van de Abdharsen of Metalsa

 8. De Ibdarsen zijn niet gematigd tegenover arabieren maar het zijn gewoon pragmatische mensen, groot in de handel en groot in naam, mensen van woord is woord of je nou berber bent of arabier, gewoon respect, dat is mijn ervaring, en ik deal al mn hele leven met berbers, vooral bni wlashak en bni s3id zijn waardeloos. Sorry maar de waarheid is hard

 9. @Azidan:” gematigde houding tegen arabieren”

  Ik snap niet wat arabieren hier mee te maken hebben. De haat tegen arabieren is voor ongeschoolde mensen met laag IQ. Weten jullie niet dan dat de profeet een arabier was en geen berber? Is arabisch niet de taal van het geloof en van het paradijs?

 10. Beste Rotjeknor: Niets ten nadele van Arabieren, maar je begrijpt toch hopelijk wel dat er in Noord Afrika geen Arabieren worden. Arabieren wonen in het het Midden Oosten. En in Noord Afrika wordt het Marokkaans-Arabisch / Standaard Marokkaans Arabisch gesproken en niet het Klassiek Arabisch zoals in het Midden Oosten. Deze misverstand ontstaat hier vaak over. De profeet was idd Arabisch, maar dan uit het Midden Oosten en het Klassiek Arabisch is de taal waarin de Heilige Koran geschreven is, dit is wel een ander soort Arabisch dan het Arabisch wat in het zakelijke/prive-leven gebruikt worden. De taal van het paradijs?! Het gaat om je daden en niet welke taal je spreekt hoor. Er zijn zat goede moslims, maar die zijn vaker in Aziatische landen zoals Indonesie, Maleisie etc. te vinden. Just saying…

 11. Eerlijk gezegd heb ik helemaaaal niks tegen andere amazighrif groepen! integendeel zelfs we zijn broeders en we moeten een unie vormen maar wat IK en ik zeg wel IK persoonlijk ervaar is dat de aith wayagher koppige mensen zijn!!!
  Als die koppigheid zou kunnen gecombineerd worden met educatie zouden ze/we onverslaagbaar worden! kijk maar naar onze geliefde Abdelkrim El Khattabi dat heel spanje op zijn kop heeft kunnen zetten met een handjevol riffeinen! Dit is juist de apartheid dat de arabieren proberen te veroorzaken!Spijtig genoeg proberen de arabieren (in heel noord afrika) onze te elimineren maar dat is ze in 1000 jaar nog niet gelukt!
  En sorry als ik zeg van FUCK THE ARABISCHE TAAL uiteindelijk zijn godsdienst en taal twee totaal verschillende dingen!!!!!! Ben een moslim en bid in het arabisch maar als ik iets vraag aan god is het in het nederlands of arabisch! Alles behoort tot de almachtige ook de aardse talen!!!!!

 12. Heel lang geleden toen alle moslims nog met elkaar samen werkten . Toen waren de moslims in alle fronten onverslaanbaar . Maar helaas tegenwoordig is dat heel anders. Tegenwoordig bestaan er duizenden volkeren onder de moslims en iedere volk wordt onderdrukt door de andere volk. En iedere volk is beter dan de andere . Het resultaat spreekt voor zich . Deze tijdperk is het een ramp tijd voor de moslims . Weet iemand wat in de heilige koraan hier over staat.?

 13. beste lezers,deze ruzie in de moskee in den bosch gaat tussen arabieren en riffijnen,deze maffe arabieren willen de macht in de moskee,ze willen geen riffijnen in het bestuur,

 14. Rotjeknor, veel Arabieren, let wel op mijn vrouw is van de Metalsa, en veel Arabieren vragen doelbewust de hand van Metalse meisjes, omdat Metalsa mensne het niet erg vinden om te trouwen met een Arabier, Metalsa zijn gematigd,

  Verder nog: De Profeet Mohammed vrede zij met hem is GEEN ARABIER, hij stamt af van Ismael, en Ismael is GEEN ARABIER, en ook al was hij een Arabier, wilt dit dan zeggen dat jij “heilig” bent??? Wilt dit dan zeggen dat alle Arabieren heilig zijn HELL NO, kijk naar Syrie?? Het is niet omdat onze Profeet Mohammed vrede zij met hem Arabischsprekend is dat ik ineens respect moet hebben voor elke Mocro die zich ten onrechte beschouw als een Arabier of wannabe-Arabier GA SPELEN JOH

 15. In mijn buurt in Borgerhout zijn erjuist een Arabische jongen en een Berberse jongen gevochten voor een meisje, die Arabier probeerde dat meisje af te snoepen maar hij verloor zijn tanden plus gebroken neus, en hij moet nu voor zijn leven vrezen, die rotte fucked up Arabieren proberen elke keer met de eer te gaan lopen, maar wij Imazighen gaan er een stokje voorleggen

 16. Azidan , Azidan . Wat ben jij toch gefrustreerd . Ik denk dat Jij heel erg gepest werd door een Arabier in jou jonge jaren. Het kan niet anders .
  Ik heb medelijden met je en daarom geef ik jou een tip . Ga eens naar een psichiater .

 17. Salaaaam alajkoem,

  Beste broeders en zusters.
  Rotte appels heb je overal. Die problemen ontstaan overal. Deze komen voort uit analfabetisme. Het heeft niks te maken met abdars, ait wayigar of bni touzine.
  T probleem communicatie. Wij marokkanen( berbers en arabieren luisteren niet goed naar elkaar en respecteren elkaars mening niet). Tevens zijn veel mensen verkeerd bezig/ haraaaaaam. Komen op verkeerde manier aan hun geld. Dit uit zich in dit soort problemen.
  Stop aub in t denken in groepjes.
  We worden toch gezien als kt marokkanen. We moeten een eenheid vormen en ons niet splitsen.

  Bij ibdarsen heb je goede en slechte mensen, bij ait wajigar heb je goede en slechte mensen, bij igzenayen idem.

  Voor mij geld de goedheid , hoesnal goeloek van iemand, boeit niet welke stam,

  Groeten van jullie egzenay broeder.
  We zijn allemaal kindren van Adam en Eva.

 18. Salam alhykoum,
  Beste broeders en zusters.ik ben helemaal eens met Nordin.stop aub in denken in groepjes.in elke stam heb goede en slechte mensen.of je bent ait wajigar,bni znassen,ibdarsen,egzenay,bni touzin,bni siad,kebdana of arabieren.groeten van jullie acbdan broeder.we zijn allemaal kinderen van Adam en Eva. tot sinas

 19. Degene die geslagen is wou de opening van het winkeltje daar in de moskee tegenhouden, dus zeggenschap hebben terwijl hij geen contributie betaald (jaarlijkse bijdrage die men betaald).

 20. Degenen die zich negatief uitlaten over bni waryaghel mogen van mij dood vallen.

  El 7ayawan wie heeft jullie kontjes gered tegen de Spanjaarden die Noord-Marokko binnenvielen. Waar kwam de vrijheidstrijder Abdelkrim Elkhattabi vandaan? waar? BNI WARYAGHEL juist ja!!

  Wie heeft er juist voor gezorgd dat Rifstammen die zich over wilden geven bij de Spanjaarden in eerste instantie, later toch meededen en door Abdelkrim Elkhattabi. Hij haalde ze over om samen te werken als eenheid zodat de Spanjaarden terug zouden gaan. Elkhattabi is de naam, hij heeft ervoor gezorgd dat jullie geen Spanjaarden nu waren!!!

  DUS, Respect voor de grootste stam van Arrif en de meest gerespecteerde mensen. Ik ga geen stammen beledigen zoals jullie doen, dat schiet niet op a zber niwden. Wa salam

 21. Accepteer dat wij Ait wayagher strenger zijn dan de rest en vromer. Wij maken bijvoorbeeld geen muziek wat bekend is bij iedereen. Onze mannen zijn echte mannen, geen Shmayet!
  Allah ie 3awnkoem. P.S. Nationalisme is haram in de islam.

  Echter wanneer mijn volk in diskrediet wordt gebracht voel ik mij genoodzaakt duidelijkheid te crëeren onder de onwetenden. Ik merk dat er hier mensen zijn die te weinig respect hebben en bovendien nogal generaliseren, terwijl de islam ons zulke gedachtegangen afkeurt. Moge allah jullie kennis op laten doen. Amin

 22. @youssef bni waryaghel

  Haha wij maken geen muziek en zijn vroom. Wat een grap en de enigste die erin gelooft ben jij zelf 🙂 Ik zou zeggen pak het woordenboek erbij en lees even wat de betekenis is van Vroomheid.

  Hele shisha lounges en marokkaanse nachtclubs zitten vol met hoeren van jouw soort. Jullie ouders hebben de grootste drugsdealers en pooiers op de wereld gezet dus wat bedoel je met vroom?? En dat laatste vinden jullie ouders niet eens erg want dat brengt geld in het laatje en voor geld laten jullie je principes varen. Maar kan zijn dat jullie dat vroom vinden?!?

  Kijk je voorvaderen waren vast wel mannen met eer en trots die zich nu zouden omdraaien in hun graf bij het zien van de rotzooi die jullie er nu van maken.

  En kom niet met dat eeuwige verhaal aanzetten van Abdelkrim Alkhetabbi. Dat soort mannen bestaan bij jullie al lang niet meer haha.
  De enige kontjes die nu gered mogen worden is toch echt van jullie hoeren die zich te makkelijk aan iedereen geven.

  Natuurlijk zal je nu wel met een bla bla verhaal aankomen maar je weet dat ik gelijk heb.

  groetjes

 23. Ik denk dat vele onder de Marokkanen niet beseffen wat voor een beeld ze van zich geven tegenover de “buitenlanders”. Verdomme zeg, we zijn allemaal bruin, gaan “iedere” jaar naar ons moederland Marokko. Zoveel gezever over kleine zaken, allemaal over materiele middelen in deze wereld, kijktniemand naar het hiernamaals.

 24. Mijn advies aan jullie allemaal is:
  Sometimes silences is a good answers !

  Je kan inderdaad beter nix zegge dan bullshit.
  In het berbers zegge we (Ires wardis boe Iges)
  Dat wil zegge mensen ín je tongetje zit geen bot’ dus hij blijft maar ratelen.

 25. Marokkanen zijn niet eens arabieren de taal is niet eens arabisch, Marokkanen zijn gearabiseerde berberen.

  Toen de sahabba (metgezellen van de profeet vzmh) naar noord afrika kwamen toen zijn alle berberen in noord afrika moslim geworden en hebben ook de arabische taal geleerd.

  in Marokko word er Darijja gesproken, dat is een mix van arabisch en berbers van alle streeken in marokko. en tegenwoordig (sinds de 20e eeuw zijn er ook wat franse woordje in te vinden.

  De gene die zichzelf arabier noemt, die kent zijn oorsprong niet.

  Lees de geschiedenis van marokko.

  85% van marokko is etnisch berbers.

  Alleen de noordelijke berberen (rifijnen hebben hun identiteit en taal behouden.

  Trouwens de sousi’s en de atlasberberen ook.

  de rest is overgegaan op darijja (arabisch dialect) en kent zijn oorsprong niet meer.

  en je moet toch ergens bijhoren: Dan maar arabier!

  ik heb respect voor de arabieren uit het Midden-Oosten.

  Maar Marokko kent geen echte arabieren.

 26. Algemeen bekend onder de berbers dat ibdarsen het criminele volkje zijn en ait wayagher koppig, nors, moeilijk en ruziezoekers (ook de vrouwen).
  Deze vooroordelen komen niet uit de lucht vallen maar worden steeds weer bevestigd.
  Ibdarsen en Ait Wayagher blijf ervan uit de buurt als je niks bij ze te zoeken hebt en geef ook geen dochters aan hen weg.

 27. Dat slaat nergens op bro met je ibdarsen dit dat ibdarsen hebben jou nou wel gered tot waar jij nu bent he als wij niet bestonden dan zou jij niet eens geleefd hebben volgens mij met je vooroordelen die nergens op slaan met je vrouwen ben je helemaal gek geworden met je kk patat-hoofd

 28. Salam alaykoum a Onwetende en Ondankbare. Luister en leer: Alle paarden en de meeste strijders in de Rif oorlog kwamen uit de gebied van de Ibdarsen. Ze stammen af van de oer ouwe Zenata Imazighen Berbers die steden hebben gebouwd in Marokko. Geen Rif berber heeft zo een groote geschiedenis en achtergrond en bijdrage geleverd dan de sterkte trotse intelligente Ibdarsen. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Ibdarsen

 29. Luister en leer: Dan mag die abdekrim alle Rif stammen hebben verenigd, maar zonder de ibdarsen bijdrage van paarden en strijders hadden we geen 6 jaar maar slechts 6 weken stand gehouden op voeten. Tevens vocht abdelkrim nooit zelf mee. Hij liet de Rif stammen vechten en kwam als laatste aan huppelen nadat de veldslagen waren geleverd. Hij was een leider van de Mujahid maar was zelf geen Mujahid maar een Munafik. Want hij heeft op het begin een eed afgezworen met een paar stam leiders waar ze op de Heilige Koran hebben gezoren te zullen strijden tot de dood. En wat deed hij toen zijn dorp werd aangevallen ? Die huichelaar laffe hond gaf zich over om zo zijn eigen familie en stam te sparen. Overgave komt niet voor bij de Echte Strijders. Zoals Amazigh Omar Mukhtar zei voor ze hem hadden opgehangen in Lybië na 20 jaar vechten waaronder gif bommen op zijn volk gekregen te hebben met veel meer slachtoffers dan wij in de Rif , hij zei : We Win or we Die, but we Don’t Surrender !!!!!! En voordat landverrader abdelkrim zich overgaf moest hij zeker weten dat hem en zijn familie niks overkwam, deze rat maakte afspraken achter onze rug om en hij en zijn familie werd verbannen naar een eiland waar ze vrij konden lopen en leven en hij heeft ons allemaal overgelaten aan ons lot. Later na 21 jaar op die eiland bij een overplaatsing is hij ontsnapt en is naar Egypte gegaan en vanuit daar begon hij als een duivel mensen in Marokko op te zetten voor laffe aanslagen en demonstraties. Door zijn schuld stuurde hassan 2 uit wraak 20,000 soldaten waar onder veel negers uit het zuiden die los gingen op de kinderen, vrouwen en oma’s van de Ait waryagher stam waaruit veel ongewenste kinderen zijn geboren. Daarnaast zijn duizenden mannen en jongens verdwenen en werden afgeslacht en begraven in de woestijn. Ewa wat heeft abdelkrim daar mee nu bereikt ? Welou ! (de ellende is nu nog opnieuw terug te zien met opnieuw koppige ezels ait waryagher stam azulisten ummah verdelers die mensen blijven besmetten door te klagen en demonstraties niks geleerd van het verleden nu met drugs dealers als leiders de dit opzetten voor meer macht over wegen en transport en heeft niks te maken met rechten of ziekenhuizen want die zijn daar al dankzij onze beste Koning ooit) En door abdelkrim door zijn laffe overgave zijn duizenden strijders voor niks gestorven in Rif oorlog. En door zijn terroristiche opdrachten vanuit Egypte na zijn vlucht en onderduiking zijn opnieuw duizenden gestorven waarvan duizenden onschuldigen en kinderen. Jullie weten niet wie die kleine rat werkelijk was. Enige wat jullie weten is wat jullie willen horen en lezen. Leer bidden denk aan je familie niet klagen en demonstreren is Haram volgens de islam. Zeg Alhamdulillah. Je hebt wat sommige mensen juist niet hebben wie wil klagen ga maar naar de joodse klaagmuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.