Islamitische scholen boeken grote vooruitgang

Islamitische scholen in Nederland hebben hun achterstand in kwaliteit grotendeels ingelopen. Het Ministerie van Onderwijs heeft de organisatie van islamitische schoolbesturen gefeliciteerd met het resultaat van een kwaliteitscampagne. De sector kwam in actie na een vernietigend rapport van de Onderwijsinspectie eind 2008. Dat schrijft Radio Nederland Wereldomroep (RNW).

Volgens RNW scoorde in maart 2011 eenvijfde van de islamitische basisscholen nog zwak, 7,5 procent zelfs zeer zwak. Inmiddels vallen er geen islamitische scholen meer onder de zeer zwakke scholen in Nederland.

Op dit moment zijn 36 basisscholen bij de koepelorganisatie van islamitische schoolbesturen ISBO aangesloten met in totaal 8000 leerlingen. Eén van de basisscholen is naar het oordeel van de Onderwijsinspectie nog wel zwak. ISBO-directeur Yusuf Altuntas verwacht dat deze school in september dat predikaat kwijt is. (Bron/ lees verder: Radio Nederland Wereldomroep (RNW))

3 REACTIES

  1. Waarom leren ze die kinderen dan niet eindelijk eens gewoon accentloos Nederlands te spreken?

    Als je in dit land geboren bent, en vanaf peuter naar school bent geweest dan hoef je toch niet meer met dat verotte mokro of neger accent te spreken?????

    Zo heb je later nog steeds niks aan je diploma’s, want geen baas wil je hebben voor een goede baan.
    Met dat accent kun je hoogstens de slechte baantjes krijgen en druk je vrijwillig die eeuwige stempel op jezelf dat je een straatjongen bent.

  2. @Jaba
    Inderdaad als alle werkgevers net zo dom zijn als jij en mensen aannemen op accent wel ja. Maar de meeste werkgevers kijken naar kwaliteiten van een persoon, maar volgens mij kom jij niet in aanmerking voor zulke werkgevers en jammer genoeg alleen voor een domme werkgever waardoor jij de indruk krijgt dat alle werkgevers op accent selecteren. Neem jouw bij deze ook niks kwalijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.