Ontwerpers omarmen islamitische modetrend

Moslimmode is een van de hardst groeiende markten en volgens berichten goed voor zo’n 96 miljard pond (zo’n 119 miljard euro) per jaar. De Britse mode-industrie verbleekt daarbij met een waarde van slechts 21 miljard pond. Dat schrijft fashionunited.nl. Ontwerpers proberen nu de Moslim klant tegemoet te komen met een meer conservatieve look.

Moslimmode-ontwerper Barjis Chohan zegt dat moslimmode een wereldwijd fenomeen aan het worden is, schrijft de website, en dat het nu voor het eerst de Westerse cultuur binnendringt. Er zijn volgens haar steeds meer en meer vrouwen die de stijl en bescheiden manier van kleden omarmen. Dat supermodel en stijlicoon Kate Moss fan is van Chohan’s creaties, zal een enorme impact op de verkoop hebben.

Milaan Fashion Week en Moda Italia hebben zich ook al bij deze trend aangesloten en brengen de Islamic Fashion Festival van Maleisië. Luxewarenhuis Harrods – dat veel Arabieren en Moslims tot zijn klanten rekent – verkoopt nu ook abayas. De London College of Fashion zegt dat ingetogen kleding een toenemend fenomeen is in de Moslim en Westerse cultuur. (Bron/ lees verder: fashionunited.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.