Nederlandse Moslim Partij opgeheven

De Nederlandse Moslim Partij (NMP) bestaat niet meer. Bestuursleden van de partij Henny Kreeft en Jacques Visker hebben vorige week hun functie neergelegd en daarmee de partij opgeheven, zo lieten zij vandaag weten.
De twee kwamen de afgelopen jaren tot de conclusie dat de tijd niet rijp is voor een moslimpartij in de Tweede Kamer. Volgens hen moeten er nog vele discussies gevoerd worden binnen de moslimgemeenschap ‘om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen’.

De NMP werd in 2007 opgericht maar heeft weinig successen behaald. In de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 behaalde de moslimpartij geen enkele zetel. De partij had als doel om uiteindelijk mee te doen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer maar het lukte de NMP naar eigen zeggen niet om een goede organisatie neer te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.