“Palestijnen lopen miljard dollar mis door Israël”

Het Israëlische nederzettingenbeleid in de Jordaanvallei leidt tot armoede bij de Palestijnen en vernietigt de levensvatbaarheid van een toekomstige Palestijnse staat. Dat staat te lezen in een rapport dat ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib donderdag heeft gepubliceerd, schrijft NU.nl. De Palestijnse economie zou ongeveer 1 miljard dollar extra inkomsten genereren als de Israëlische beperkingen in de vallei werden opgeheven.

De Europese Unie en de lidstaten zijn de grootste handelspartners van Israël en de grootste donoren van de Palestijnen, schrijft NU.nl. Oxfam Novib roept hen op Israël onder druk te zetten om de bouw van nederzettingen te staken en de sloop van Palestijnse huizen stop te zetten.

86 procent van het land in de Jordaanvallei is in bezit van de Israëlische kolonisten, hoewel die maar 13 procent van de bewoners van de vallei vormen. (Bron/ lees verder: NU.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.