Renault breidt Afrikaanse productie uit

In een verwoede poging een oplossing te vinden voor de dalende Europese verkoopcijfers verschuift Renault een deel van de productie naar een nieuwe fabriek in Tanger, Marokko. En dat is al sinds februari zo, maar nu verhuizen ze ook een groter deel van de productie naar ginder, meldt Auto55.be.

In het Marokkaanse Tanger zal onder meer de Dacia Lodgy en Dokker van de band rollen en de Fransen hopen zo op een verhoogde afzet in het Afrikaanse continent. Het prijskaartje bedraagt € 1 miljard, met een capaciteit van 400.000 wagens. Momenteel worden er jaarlijks nog 170.000 auto’s gebouwd.

Nadat is gebleken dat de Oost-Europese landen, met Rusland als uitzondering op de regel, minder binnenshuis verkopen dan verwacht, worden de pijlen nu ook zuidelijk gericht. Er is zelfs al sprake van een tweede fabriek in Algiers. (Bron/ lees verder: Auto55.be en Autoweek.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.