Islamhaat neemt alleen maar toe in de VS

De aanval op een sikhtempel in Wisconsin eerder deze maand was geen geïsoleerd feit. Het wijst op een groeiende islamhaat in de VS. Politici en media spelen daarin een belangrijke rol, zeggen experts.

Na de schietpartij in de sikhtempel op 5 augustus werd een verklaring verspreid dat de schutter, een veertigjarige oud-militair, zich vergist had: hij had het eigenlijk op moslims gemunt. Bij de schietpartij kwamen acht mensen om: zes leden van de sikhgemeenschap, een politieagent en de schutter zelf, schrijft dewereldmorgen.be.

De aanval was geen geïsoleerd feit, zeggen experts. Een dag later ging een moskee in Joplin, Missouri in vlammen op. Nog een dag later werden varkenspoten naar binnen gegooid in een moskee in Californië. In de staat Illinois werd op 9 augustus een zuurbom gegooid naar een islamschool en werd op 10 augustus een moskee beschoten. En hier eindigt de lijst niet

Het gehele interessante artikel is hier verder te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.