Spanje en Marokko halen migranten van rotseiland

De Spaanse politie heeft dinsdagochtend meer dan tachtig illegalen van een Spaans eilandje voor de Marokkaanse kust afgehaald. De Spaanse Guardia Civil heeft de migranten, die naar Spanje wilden, overgedragen aan de Marokkaanse politie, zo is dinsdag door de Spaanse autoriteiten bekendgemaakt volgens dagblad Het Parool.

Ongeveer tien vrouwen en kinderen werden naar een ander eiland met een Spaanse legerbasis gebracht voor medische behandeling.

Migranten probeerden maandag de Spaanse enclave Melilla binnen te dringen. Zondag wisten tientallen migranten bij een vergelijkbare poging het onbewoonde eilandje Isla de Tierra te bereiken. Van dat eilandje zijn ze nu afgehaald. (Bron/ lees verder: Het Parool)

3 REACTIES

  1. Heel frappant om zo klakkeloos zo’n persbericht over te nemen van het parool en de Spaanse media. Het ging om Afrikaanse vluchtelingen uit Afrikaanse landen onder de Sahara en niet om Marokkanen. Het zijn nu de Spanjaarden die naar Marokko gaan om werk te zoeken en niet andersom.
    Dus graag goed jullie huiswerk maken voordat jullie zomaar verkeerd bericht overnemen.

  2. Nour, we hebben nergens gemeld/geschreven dat het om *Marokkanen* of *Marokkaanse illegalen* gaat.
    Dus graag goed lezen voordat je ons komt wijzen op fouten… 🙂

  3. Marokko moet de illigalen niet tegenhouden om de bezette eilanden te betreden. Kijken hoeveel ellende dat gaat bezorgen voor de Spanjaarden en hopelijk zien ze opeens dat enige oplossing die eilanden terug te geven aan Marokko

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.