‘Bedevaartsgangers moeten zich laten vaccineren’

Zo’n 5000 Nederlandse moslims vertrekken eind oktober naar Mekka voor de jaarlijkse bedevaartstocht Hadj. De GGD Noord-Limburg waarschuwt bedevaartsreizigers zich wel te laten vaccineren, meldt GezondheidsNet.

In totaal komen er meer dan 2 miljoen bedevaartsreizigers naar Mekka. Omdat zoveel mensen dicht op elkaar komen, liggen allerlei reizigersziekten op de loer. Mensen kunnen vooral last krijgen van maag- en darminfecties, zoals diarree.

De GGD wil verplicht inenten tegen meningokokken, dat hersenvliesontsteking kan veroorzaken. Daarnaast worden ook vaccinaties tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A geadviseerd aan de reizigers. (Bron/ lees verder: GezondheidsNet)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.