Israël erkent universiteit op nederzetting

De Israëlische regering heeft het plan goedgekeurd om een hogeschool in Ariel op de Westelijke Jordaanoever te erkennen als een volwaardige universiteit. Het wordt de eerste ‘nederzettingen’ universiteit op de Westoever, meldt de NOS.

De Palestijnse regering op de Westelijke Jordaanoever had het plan al eerder veroordeeld als een “gevaarlijke stap”, schrijft de NOS. Ariel is een joodse nederzetting in het noordelijke deel van het gebied. Een Palestijnse regeringswoordvoerder heeft gezegd dat het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen erdoor wordt gefrustreerd.

Het is volgens premier Benjamin Netanyahu belangrijk dat de universiteit in Ariel komt, omdat de nederzetting “een onlosmakelijk onderdeel van Israël is, en een onlosmakelijk deel zal blijven in elke toekomstige regeling, net als de andere blokken van nederzettingen”.(Bron/ lees verder: de NOS)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.