Ban Ki-Moon: anti-islamfilm is walgelijk

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, heeft de film die de islam denigreert en een golf van anti-Amerikaanse protesten en geweld uitlokte, “weerzinwekkend” genoemd en tot “kalmte en redelijkheid” opgeroepen. Dat meldt website DeWereldMorgen.be.

In een toespraak tot de Algemene Vergadering van de VN over “de cultuur van de vrede” herhaalde Ban dat “niets de moorden en brutaliteit rechtvaardigt” waarvan de Amerikaanse diplomatieke missies in LibiĆ« en andere landen het slachtoffer werden, alduus de website.

De zes landen van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten veroordeelden de anti-islamfilm als “schandelijk en onverantwoordelijk”. (Bron/ lees verder: DeWereldMorgen.be)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.