Tofik Dibi kreeg slechts 5400 voorkeurstemmen

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi komt niet terug in de Tweede Kamer. De parlementariƫr haalde bij de verkiezingen niet genoeg voorkeurstemmen. Dat heeft de Kiesraad bekend gemaakt volgens RTL Nieuws.

Dibi had zichzelf op een onverkiesbare plaats – plek 10 – op de kieslijst geplaatst. Om op basis van voorkeurstemmen in de Tweede Kamer te komen, moesten kandidaten op een onverkiesbare plaats de voorkeursdrempel van 15.708 stemmen behalen. Tofik Dibi kreeg slechts 5400 voorkeurstemmen. “Zes jaar geleden kans gekregen zeldzaam podium te beklimmen”, reageerde Dibi via Twitter. Hij zegt “ongelooflijk dankbaar” te zijn dat hij in de Kamer mocht zitten. “Ik hoop dat ik Nederland een beetje mooier heb gemaakt.” (Bron/ lees verder: RTL Nieuws)

4 REACTIES

  1. 5400 homotjes die op hem hebben gestemd en nu opdonderen van de politiek en van de media, je hebts niets bereikt met je strijd tegen de Islam en de Moslims. Deze strijd zullen jullie ook nooit winnen. Opdonderen nu uit Den Haag.

  2. Liever zo dan gehaat te worden door de Moslims en vervloekt te worden door de Moslims. Ebn inderdaad heeft hij meer bereikt dan mij in Den Haag en dat heeft verschillende redenen, een daarvan is dat hij de Islam en onze geleerden beledigt en dat doe ik niet, integendeel, ik kom op voor onze relegie en voor onze geleerden en dit zou een ieder Moslims moeten doen.

  3. Ik denk dat Dibi wel goede bedoelingen heeft, maar dat hij nog niet klaar was voor een rol in de politiek, althans niet een rol waarin hij een stempel kan drukken.

    Ik denk dat Dibi nog te veel bezig is met zoeken naar een eigen identiteit. Hij probeert door alle kampen aardig gevonden te worden, en dat is iets wat natuurlijk niet kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.