Omstreden kinderboek blijft te leen in bieb

De Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam is niet van plan een omstreden kinderboek voor moslims uit de collectie te halen.

Zaterdag ontstond enige ophef over het kinderboek ‘Het nut van goede daden’ (vanaf 7 jaar). In dit verhaal zitten drie mannen vast in een grot. Ze kunnen alleen vrij komen door hun goede daden te noemen, schrijft AT5.

Eén van hen vertelt: ‘Allah ik heb een nicht waar ik veel van hou. Ik wou eigenlijk met haar naar bed. Maar zij weigerde altijd. Een paar jaar later had zij een probleem en kwam naar mij toe. Ik gaf haar toen 120 dinar op voorwaarde dat zij met mij naar bed zou gaan’. Uiteindelijk doet hij dit niet, omdat hij Allah vreest, en dat hij het niet doet is in het boek een voorbeeld van een goede daad. Niettemin is er ophef dat een kinderboek vertelt over incest en prostitutie.

Woordvoerders van de OBA laten zondag aan AT5 weten dat het boekje gewoon in de collectie blijft. (Bron/ lees verder: AT5)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.