Stichting Argan betreurt standpunt Marokko over abortusboot

Op 4 oktober heeft de abortusboot ‘Women on waves’ pogingen ondernomen om in Marokko aan te meren. De Marokkaanse overheid wil er niets van weten en heeft, onder de leiding van het huidige Islamitische kabinet, de haven gesloten. Wij, van stichting Argan, betreuren het standpunt van de Marokkaanse overheid. In Marokko wordt te weinig voorlichting gegeven als het abortussen betreft, men investeert slechts in symptoombestrijding.

Volgens berichten zouden er dagelijks 600 tot 800 abortussen plaatsvinden in Marokko. Bij een groot deel daarvan worden veiligheidsvoorschriften niet in acht genomen. Dit maakt abortussen veelal tot mensonterende en levensbedreigende praktijken.

Dergelijke toestanden zijn een samenleving onwaardig. Wij zijn van mening dat de Marokkaanse overheid stappen dient te nemen om een einde te maken aan de bestaande praktijken en mogelijkheden dient te bieden aan de Marokkaanse bevolking om op een veilige en humane wijze toegang te krijgen tot de gezondheidszorg. Tevens dient de overheid te investeren in seksuele voorlichting.

Wij roepen de Nederlandse overheid op om de Marokkaanse regering te wijzen op hun verantwoordelijkheid inzake mensenrechten. Inmiddels heeft de abortusboot toch een weg gevonden om de kust van Marokko te bereiken

Voor informatie kunt u contact opnemen met stichting Argan. 0622966355

19 REACTIES

 1. Het is toch niet de bedoeling dat stichting argan dood en vrije sex gaat promoten hey?! Ik zou zeggen bemoei je niet met de zaken die in marokko gebeuren maar kijk maar naar je eigen overheid in nederland. hier gaan zo veel dingen slecht!

 2. VERDOMME waarom plaats julie in gods naam hun telefoon nummer-_- en weg met die kanker boot wij wilen hun kanker westerse waarden niet wij willen ISLAM

 3. Beste mensen,
  Wat hebben ze toch tegen Marokko,eerst x heeben ze een boot vol met homo’s naar Casablanca gestuurd en nu weer dit gedoe abourtslab .
  En men wordt verwacht dat het land gewoon mee werkt.
  Het wordt tijd dat Marokko ook een boot vol met Arme Africanen naar Rotterdamse haven .

 4. Geplaatst op oktober 5, 2012 om 8:35 pm uur.
  Beste mensen,
  Wat hebben ze toch tegen Marokko,eerst x hebben ze een boot vol met homo’s naar Casablanca gestuurd en nu weer dit gedoe abourtusboot.
  En men wordt verwacht dat het land gewoon mee werkt.
  Het wordt tijd dat Marokko ook een boot vol met Arme Africanen naar Rotterdamse haven stuurt .
  En zien we of Nederland dat accepteerd.

 5. Dagelijks 600 tot 800 abortussen, als die cijfers kloppen, is een schande voor een land. In plaats van fatsoenlijke sexuele voorlichting steekt Marokko de kop in het zand. Stop de trieste feiten maar weg.

  Mensonterend onder de vlag van de islam die hiermee zijn intolerante gezicht laat zien.

 6. @ peter = de naam: En dat zegt een hollander die uit een land komt waar het vol zit met kinderpornografie dat zegt een hollander die uit een land komt waar het vol zit met kinderpedofilie!

  Dat willen wij niet in Marokko. Hou je bezig met Nederland. Jullie roepen nu alleen maar problemen op en dat proberen jullie nu ook te doen door stichting argan erbij te betrekken om zo voor meer provocatie te zorgen.

  Stop met het promoten van moord!
  Straks sturen wij nog een marine schip richting Nederland en een paar boten vol arme mensen!

  Trouwens zijn er niet genoeg problemen in Nederland? Zo veel mensen leven onder armoede grens probeer dat maar eens eerst op te lossen.

  Als je het gevolgd hebt dan weet je ook dat er een demonstratie was van de Marokkaanse bevolking tegen ´boot des doods´. Is dat niet een reden om te stoppen met provocaties van jullie?

 7. wat een vuile clubje is deze stichting ARGAN.
  in 1990 bestond ARGAN vooral uit chleuh mensen lekker muziek maken leuke tijd.

  nu zijn het zogenaamde HBO’ERS Jong en mediageil met lege schedels wit voetje halen bij de vijand.

  de laatste tijd vraag ik me af waar deze clubje mee bezig is, de berichten van Argan zijn zeer negatief en anti Marokko anti Mohammed 6 anti Benkirane en vooral anti ISLAM en nu anti islamitische wetgeving (Sharia) ik ben bang dat deze onwetende figuren in een draaimolen zitten.

 8. Samir heeft helemaal gelijk in. Als ze willen mee bemoeien laten ze dan opkomen voor de
  Marokkaanse sahara: Sebta, canarische eilanden en Melilla (bezet door Spanje) en vol met discriminaties tegen Marokkanen en Tindouf bezet door Algerije en dan nog Mauritanie. Genoeg om over te praten. Maar nee hoor! ze schrijven liever over hoe slecht Marokko en Marokkanen zijn in ruil voor SUBSIDIE!!

  stichting argan mag oprotten die heeft hier niks mee te maken!

  Ga maar naar de hollanders luisteren wat je moet zeggen. Jullie moeten opkomen voor de belangen van Marokkanen en niet van jullie meester die zakken vol subsidie geeft!

 9. Diverse reacties hier geven de mentaliteit aan van veel marokkanen. Wegkijken van de problemen en erom heendraaien. Door er andere zaken bij te halen die niet relevant zijn voor het onderwerp.

  Veroordeel liever de stiekeme sexuele uitspattingen waardoor vrouwen zwanger raken en hub toevlucht zoeken tot illegale abortus met alle gevolgen van dien. Omdat ze anders een schande zijn voor de gemeenschap.

  Streef liever naar goede voorlichting ipv jullie zusters te veroordelen.

  De mentaliteit van veel marokkaanse mannen op sexueel gebied is respectloos en schaamteloos naar vrouwen toe.

 10. peter

  begin je te schamen voor je pedo cultuur dat is de waarde en normen waar jij in bent opgevoed en dat is de juiste mentaliteit toch???

  je wilt overkomen alsof je de situatie in Marokko goed kent.
  hou je ver weg van de Marokkanen daar weet jij niets van.

  “”respectloos en schaamteloos naar vrouwen toe””
  welk land ook alweer drijft handel in vrouwen in elke stad, straten vol hoeren een heel goedkoop soms voor 25 euro maar.

 11. Goh Samir Wat een ellende in dit land. In elke stad struikel je over de hoeren. En een bezoek kost wel 25 euro! Ik ga wel naar Marokko. Daar pak ik gratis een vrouw. Zelfs een condoom hoef ik niet te gebruiken en te betalen.

  De vrouw die ik zwanger maak, zoekt het maar uit en doet desnoods een abortus zolang de familie het maar niet weet. Ja tenzij ze sterft bij zo’n illegale prutser ergens in het Rifgebergte.
  Ach niemand komt toch op voor zo’n arme vrouw. En ik als macho man helemaal niet. Ik kijk wel uit en steek mijn kop liever in het zand.

 12. Gezien de vele reacties van hersenloze chauvinistische macho’s op dit bericht zou ik, als vrouw, graag nog het volgende kwijt willen. Voor de mannen die menen dat de sharia nageleefd dient te worden en dat abortus volgens de islam niet mag wil ik graag het volgende zeggen. Die vrouwen zijn niet dmv onbevlekte ontvangenis in verwachting geraakt, daar is een man aan te pas gekomen. Gemeenschap zal in veel van deze gevallen buiten het huwelijksverband hebben plaatsgevonden. Wat volgens de Islam zowel voor de mannen als voor de vrouwen een Zina is, maar omdat de man niet de verantwoordelijkheid wil nemen om het kind te erkennen en met de moeder te huwen zijn veel vrouwen genoodzaakt om de zwangerschap te beeindigen. Zoals ook in NL zijn veel van de abortussen die plaatsvinden een vorm van anti-conceptie geworden. Stichting Argan zou zich moeten inzetten op sexuele voorlichting voor jongeren in Marokko, maar waarin “onthouding” als de 100% anti-conceptie aanbevolen dient te worden. Verder wil ik nog kwijt dat de vrouw altijd nog zelf moet beslissen of de voortzetting zwangerschap voor haar een reele optie is. Wij weten niet wat de motieven zijn om tot een abortus over te gaan. Het lijkt mij een hele moeilijk besluit voor die vrouwen. Wij mogen hier ook niet over oordelen.

 13. peter

  “” Daar pak ik gratis een vrouw zonder condoom, hoef ik niet te betalen””
  als je dit wilt dan moet je in de classe van john clooney en brad pitt zijn dan heel misschien is het gratis
  het is duidelijk je kent de situatie helemaal niet in marokko.

  ik zal je iets vertellen over de wetgeving in marokko als je een vrouw zwanger maakt moet je met haar trouwen of voor 1 jaar de cel in.

  je bent gewaarschuwd………….hhhhhh

 14. DH,

  DH = Recht wat Krom is!

  praat AUB niet over sharia daar weet jij helemaal niets van, een vertel vooral niet hoe het wel anders moet zijn,
  jij bent echt een slimme meid “”daar is een man aan te pas gekomen””had ik niet achter je gezocht,

  “”maar omdat de man niet de verantwoordelijkheid wil nemen om het
  kind te erkennen en met de moeder te huwen””
  waar haal je deze wijsheid vandaan, marokkaanse justitie doet ook DNA-onderzoek naar biologisch vaderschap.

  “”Stichting Argan zou zich moeten inzetten op sexuele voorlichting voor jongeren in Marokko””
  dat gaat heel erg moeilijk worden de jongens en de meiden die daar lopen praten geen woord marokkaans
  laat staan arabisch, helaas

  “”100% anti-conceptie aanbevolen dient te worden””
  ga dit maar vertellen op Het Sint-Pietersplein in Rome kijken wat ze met je gaan doen daar.

  “”reele optie””
  een moord is voor jou een reele optie??????? vreemd lees goed wat je schrijft KIND

  “”Wij weten niet wat de motieven zijn om tot een abortus over te gaan. Het lijkt mij een hele moeilijk besluit
  voor die vrouwen. Wij mogen hier ook niet over oordelen””

  heel goed je weet niets hou je erbuiten, het is helemaal geen moeilijk besluit als je de stap neemt zorg ook dan
  voor het kind en ga hem niet doden dat is HARAM, wie ben jij om een leven te vernietigen.

 15. Samir:
  Waar haal jij die onzin vandaan dat de Marokkaanse Justitie vaderschapstesten laat uit voeren. Alsof het voor elke vrouw makkelijk is om naar de rechter te stappen om haar kind te laten erkennen. Voordat zij zover is heeft zij eerst een strijd te leveren met haar ouders en de rest van haar omgeving. Wanneer haar ouders zover ( als ze haar al niet verbannen hebben) zijn om met haar de strijd aan te gaan zijn we weer een paar jaar verder. Het is altijd een grotere schaamte voor de vrouw om voor het huwelijk moeder te worden dan wanneer de man voor het huwelijk vader is. Wat betreft sexuele voorlichting voor jongeren in Marokko is het denk ik een kwestie van zorgen dat goede voorlichtingsmatriaal door/voor de docenten in Marokko worden samengesteld. Stichting Argan kan zich daar voor inzetten. Als je mijn stuk beter had gelezen dan had je kunnen zien dat ik ONTHOUDING de beste (100%)anti-conceptie vind. Veel mannen hebben gemeenschap met een vrouw om hun behoeftes te bevredigen. Voor veel meiden is het hebben van gemeenschap een manier om die mannen aan hen te binden. In een samenleving waar een huwelijk zo overrated wordt doen die meiden alles om die mannen te houden. Als die meiden nou beter voorgelicht zouden worden en wat assertiever werden dan zouden de mannen niet zo veel vrijspel hebben op het gebied van sex. Zodra je als vrouw in een schijnheilig land als Marokko de stap neemt om gemeenschap te hebben voor het huwelijk dan is het zeer moeilijk om je zelfvertrouwen/trots te behouden wanneer anderen het weten. je zal er altijd aan herinnert worden dat je je niet aan de regels hebt gehouden. Voro een man is het geen probleem om die regels die de koran voorschrijft te overtreden. Verder wil ik graag van Samir weten of vrouwen die verkracht zijn volgens hem wel recht hebben om de zwangerschap te beeindigen, of hebben zij daar dan ook voor gekozen.

  Volgens mij is het zo dat de zwangerschapsbeeindiging tot de 7e week kan plaatsvinden. De vrucht wordt die periode niet een ziel genoemd in de koran, maar een 3alaka ( aan een schakeling van cellen).De 3alaka wordt na 40 dagen voorzien van een rouh (ziel). Dus kan een abortus tot de 7e week niet als MOORD worden gezien.

 16. wat een slap verhaal, je zegt veel maar totaal geen inhoud in je verhaal,

  wat ik vertel over de Marokkaanse Justitie en de vaderschapstesten is waar, ik ga vaak naar marokko en hoor hier en daar verhalen het is niet alleen voor de rijken dat is onzin, mijn buurjongen heeft sex met zijn buurmeisje gehad en moest voor 1 jaar de cel in, een nee dat meisje was zeker niet rijk, dus als je marokko
  zwart wilt maken doe het dan wel goed.

  voor dat je praat over sexuele voorlichting voor jongeren in Marokko doe dat eerst in Amsterdam west waar FATIMAS allemaal een kind hebben van een NEGER.

  “”Volgens mij is het zo dat de zwangerschap beeindiging tot de 7e week kan plaatsvinden”””

  verhaal over 7 weken nee 40 dagen of 5 maanden dat is natuurlijk onzin, westerse wetenschap heeft volgens jou voor alles een oplossing,wij moslim hebben iets dat heet ALLAH wetenschap,
  Abortus is moord!

  jouw hele verhaal is verwijzingen naar een man, WAAR IS DE VROUW IN JE VERHAAL.oh de man heeft
  behoeftes doet de vrouw dat niet uit vrijwel??? slim hoor achteraf huilen???

  Verkrachting wordt altijd gebruikt om in een slachtofferrol te begeven een de wet zal de dader straffen.

  volgens ALLAH wetenschap en niet die van mij, is het in alle omstandigheden verboden om een leven te ontnemen,behalve in een oorlog BV . chechnya, irak, afghanistan etc

  “”Volgens mij is het zo dat””
  als we volgens jouw te werk gaan dan komt het helemaal niet goed met ons dat verzeker ik je.

 17. Als de kerels hun *** in hun broek houden, de meiden hun benen bij elkaar en de overheid zorgt voor banen, dan kan er gehuwd worden en heb je ook geen abortussen nodig.

  Maar zolang de hormonen door het lichaam gieren met die warme temperaturen in Marokko en het te veel aan vrije tijd, dan blijft het moeilijk om te doen wat je leert in de moskee en is de verleiding groot om het pad van de duivel te volgen.

  Kortom mijn conclusie is, dat de Marokkaanse overheid hoofdschuldige is in dit verhaal.

  Wat stichting Argan betreft, voor hen geldt: wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

  Want ook de Euro’s blijven verleidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.