Women on Waves-oprichter over abortus

De abortusboot van Women on Waves was deze week niet welkom in Marokko. Rebecca Gomperts, arts en oprichter van de non-profitorganisatie, gaat in Pauw en Witteman in discussie over abortus in Marokko.

Gomperts wil veilige abortus in Marokko ook beschikbaar maken voor arme vrouwen. Volgens haar berekeningen sterven er jaarlijks negentig vrouwen in Marokko aan de gevolgen van onveilige abortus, schrijft ArtsenNet.nl.

Women on Waves wilde met haar komst Marokkaanse vrouwen bekend maken met de mogelijkheid veilige abortus te plegen met een goed verkrijgbaar medicijn. Misoprostol is in Marokkaanse apotheken voor 10 euro verkrijgbaar, vertelt Gomperts in de uitzending.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.