MDLI zoekt vrijwilligers voor CITO voorbereiding

Het Moroccan Dutch Leadership Intitute zoekt vrijwilligers om groep 8 leerlingen met Marokkaanse achtergrond voor te bereiden op de CITO toets.

Het Moroccan Dutch Leadership Institute (MDLI) is een jonge organisatie die gelooft in de kracht van de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. Door de actieve inzet van hoogopgeleide Marokkaanse Nederlanders werkt het MDLI aan structurele verbetering van de positie en het imago van de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap als geheel.

Op dit moment zoekt de organisatie vrijwilligers voor de action pool; het gaat met name om de projectgroep Opvoeding & Onderwijs: begeleiden van Marokkaans-Nederlandse groep 8 leerlingen in de voorbereiding op de Cito-toets. Deze onderwijsdagen vallen in de kerstvakantie tussen 22 december 2012 en 20 januari 2013.

Onder eerdere ervaringen vind je meer informatie over wat je kunt verwachten als jij je inschrijft als vrijwilliger voor een van deze projecten.

De uitvoering van het project is in handen van professionele Marokkaans-Nederlandse academici en HBO-ers die tegelijkertijd als rolmodellen fungeren. In het schooljaar 2012-2013 zal MDLI het project O&O verder laten groeien naar meer scholen, meer leerlingen en meer steden, te weten in

  Amsterdam
  Rotterdam
  Utrecht
  Den Haag

Meer informatie over MLDI:

4 REACTIES

 1. Waarom alleen Marokkaanse kinderen? Dit is naar mijn mening discriminatie en ja ik ben kritisch. Maar ik zie liever dat ze zich inzetten voor de hele gemeenschap dan alleen voor de Marokkaanse kinderen. Al met al een fantistische zet.

 2. Omdat 75 procent van de marokkanen niet veel halen en 25 procent van nederlandse kinderen slecht halen daarom geven ze bijles voor marokkanan omdat ze voor hun cultuur opkomen en dat vind ik knap en dus moeten ze zo doorgaan.

 3. Dit is geen discriminatie, Marokkaanse kinderen hebben steun nodig, we moeten elkaar helpen.
  De meeste Nederlandse kinderen worden door hun ouders of bijlesinstituut geholpen. We hebben geen structuur en geen prioriteit voor het leren. Het doet me pijn als ik een Marokkaanse kind geboren en getogen in Nederland gebroken Nederlands horen praten. P.S ik heb ook taal probleem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.