Zwitserland blokkeert miljard euro van Arabische dictators

Zwitserland heeft bijna een miljard Zwitserse francs (en dat is zo’n 827 miljoen euro) geblokkeerd op bankrekeningen van Arabische dictators uit landen waar een revolutie plaatsvindt of heeft plaatsgevonden. Dat liet een regeringswoordvoerder deze week weten volgens de Volkskrant.

De bezittingen zijn onder andere van regeringsleiders uit Syrië, Libië, Tunesië en Egypte. Dat is inclusief de 578 miljoen euro die door de Egyptische dictator Hosni Mubarak was weggezet, schrijft het dagblad.

Zwitserland zegt contact te hebben met de autoriteiten van Tunesië en Egypte om het geld terug te kunnen geven aan de landen. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.