Amsterdamse voedselbank krijgt vlees offerfeest

De Amsterdamse voedselbank krijgt van zo’n 70 islamitische families, bedrijven en moskee├źn schapen- of geitenvlees voor het offerfeest, vrijdag.

Hiertoe heeft de Nederlands-Marokkaanse Naziha Abachri opgeroepen om zo ook de minder bedeelden te voorzien van een goede maaltijd, maakte de voedselbank dinsdag bekend volgens het Eindhovens Dagblad.

Het gedoneerde vlees wordt verwerkt, verpakt en ingevroren door een islamitische supermarkt in Amsterdam-West. Volgens Abachri voelen veel moslims zich betrokken bij de samenleving en willen ze op deze manier iets bijdragen. Ook is het schenken van vlees aan armen een traditie tijdens het offerfeest. (Bron/ lees verder: het Eindhovens Dagblad )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.