Israël geeft moord op PLO-topman toe

Israël heeft eindelijk dan toch toegegeven verantwoordelijk te zijn voor het in 1988 vermoorden van de toenmalige Palestijnse nummer twee, Abu Jihad. Dat meldde de Israëlische krant Yediot Aharot donderdag volgens de Volkskrant.

Abu Jihad, die in werkelijkheid Khalil al-Wazir heette, werd op 16 april 1988 doodgeschoten bij zijn huis in Tunis in Tunesië. De aanslag was georganiseerd door de Israëlische geheime dienst Mossad en uitgevoerd door het commando Sayeret Matkal, aldus de Volkskrant.

De aanslag leidde tot een golf van geweld en Palestijnse protesten. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.