‘Joden hadden staat in Duitsland moeten krijgen’

Oud-premier Dries van Agt heeft het weer opgenomen voor de Palestijnen. Van Agt zei bij een bijeenkomst dat de Joden na de Tweede Wereldoorlog een staat in Duitsland hadden moeten krijgen en niet overgebracht hadden mogen worden naar Palestina. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.

Tijdens de bijeenkomst vroeg Van Agt zich af waarom de Joden zo nodig naar Palestina moesten. ‘Joden hebben een veilige plek nodig. Waarom hebben ze indertijd geen veilige thuishaven in Duitsland gekregen?’

Van Agt sprak in Nijmegen op een symposium over de interreligieuze en interculturele dialoog. Zijn uitspraken werden met luid applaus ontvangen. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

9 REACTIES

 1. HELEMAAL MEE EENS. Die Joodse Zionisten hebben al Holocaust gepleegd in Palestine en ze blijven maar doorgaan!

  Wat hebben de Palestijnen te maken met de ‘vervolging’ van joden in de 2e wereld oorlog? NIKS dat verhaal is alleen maar verzonnen blijkbaar zodat ze een land konden stelen, PALESTINA!

  FREE PALESTINE!

 2. Een Palestijns volk heeft er nooit bestaan, laat staan een Palestijns land. Door de eeuwen heen 3000 jaar lang hebben er altijd joden gewoond in het huidige Israel.

  Een palestijns volk is gewoon een verzameling stammen en arabieren. Die zich pas in de jaren zestig hebbeb georganiseerd onder leiding van Yasser Arafat.

  De joden hebben in 1947 ingestemd met het verdelingsplan van de VN. De arabische landen echter niet en die kozen voor oorlog. De meeste arabieren gingen toen onder de dreiging van een oorlog zelf weg uit de net uitgeroepen staat Israel. In de verwachting dat ze binnen twee weken weer terug zouden keren.

  Het hele Palestijnse vluchtelingenprobleem word in stand gehouden door de Arabische wereld als een politiek wapen tegen Israel.

  Israel heeft in 1967 na de zesdaagse oorlog vrede aangeboden aan de arabische buurlanden, ,maar die antwoordden toen nee. De Palestijnen hebben geen recht op Jeruzalem. Jeruzalem is altijd bewoond geweest door joden en is de ongedeelde hoofdstad van Israel.

  Israel heeft recht op zijn eigen staat met veilige grnzen. Zolang de arabische buurlanden dat niet erkennen, zal er nooit vrede zijn in hdie regio.

 3. @ peter=de naam

  Helaas kan ik duidelijk aan je bericht zien dat jij een zionist bent! Ik zal je vertellen waarom het verhaal niet klopt.

  1- De Palestijnen zijn wel de oorspronkelijke bewoners dat blijkt uit het onderzoek van de zionisten zelf ( het bekende DNA onderzoek) geloof je het niet? zoek maar op ik beloof je dat je het zo zult vinden! Ik ga er van uit dat je het al weet maar ja.

  Je zegt het zelf de Palestijnen hebben jaren lang in vrede geleefd (Joden, Christenen en Moslims samen) totdat de zionisten kwamen!

  2- Natuurlijk zijn Palestijnen Arabieren! Je geeft het zelf toe dus het land is ook van hen! Het land kan niet van iemand zijn die uit Europa komt hey (eu zionisten). ik zet expres erbij EU zionisten waren begonnen met het vermoorden van de Palestijnen maar inmiddels zijn de meeste Zionisten zelf afkomstig uit arabische landen! 1/3 van de bevolking is Marokkaanse zionist!

  3- Hoezo verdelingsplan? Eerst Vangen de Palestijnen de (toen joden) op om ze te helpen. Want ze werden door hitler ‘vermoord’ en dan gaan ze hetzelfde doen bij de Palestijnen? De Palestijnen hebben het recht om terug te keren naar hun land! Als jullie zionisten persé een land willen dan moeten jullie naar Duitsland en dat daar gaan eisen.

  4- De meeste Palestijnen waren pas gevlucht toen de zionisten holocaust/genocide pleegden. Ze hadden geen wapens dus moesten ze wel vluchten. Pas nadat duizenden Palestijnen waren gevlucht en vermoord vielen de arabieren met een kleiner aantal mankracht en slecht bewapend het bezette Palestine binnen om de zionisten te verjagen. Maar de Engelse soldaten waren beter getraind en hadden meer wapens/ tanks/ vliegtuigen.

  5- Als de zionisten echt vrede willen dan hadden ze het land teruggegeven. Maar er zijn nog geen daden alleen maar woorden! Jeruzalem zal Altijd de hoofdstad van Palestijnen blijven!
  Zoals ik al zei wat hebben de Palestijnen nou met Hitler te maken? In die tijd hielpen zij juist de joden maar nee hoor. De joden deden toen hetzelfde met de Palestijnen als wat de Hitler met Joden deed. Als je persé een eigen land wil dan ga je maar naar Duitsland.

  De zionisten hebben chemische wapen/ nucleaire wapens en dat noem jij vrede? Alweer iets wat niet klopt….!

 4. Achmed, je praat poep!
  Holocaust = uitroeiing
  In 40 jaar tijd is de bevolking van Gaza verviervoudigd van 350.000 naar 1.400.000 inwoners. De arabieren voeren een genocidale oorlog tegen Israël
  Er woont geen Jood meer in Tunesië, Irak, Algarije, Saoudi-Arabië, etc.
  Tussen 1948 en 1967 zijn ruim één m

 5. iljoen Joden verdreven uit de arabische landen, honderden vermoord tijdens pogroms, en hebben alles aan bezittingen en landgoederen moeten achterlaten. Ruim 1 miljoen verdreven Joden uit de arabische landen, vanwege hun geloof, verdreven. Ze lieten aan bezit van land ruim 80.000 vierkante kilometer achter, 4 keer de oppervlakte van de huidige staat Israël. En weet je wat ze ervoor terug krijgen? Raketten. De heet etnisch zuiveren. Wat is de reden dat er geen Jood in Gaza mag wonen, maar wel arabieren in Israël?
  Daarbij, als ik de Q’ran zou mogen volgen, moet Israël Gaza en de weerballon erbij krijgen, deze zijn ook voor de Joden.

  Q’ran
  In de Koran, bijvoorbeeld Soera 5, lezen we ondermeer:
  20. En toen Mozes tot zijn volk zeide: “O, mijn volk, herinner u Allah’s gunst aan u, toen Hij profeten onder u aanstelde en u koningen aanwees en Hij u gaf, wat Hij aan niemand onder de volkeren heeft gegeven.”
  21. “O, mijn volk, gaat het heilige land binnen dat Allah voor u heeft bestemd en keert het niet de rug toe, anders zult gij verliezers worden.”

  Daarmee bevestigd zélfs de Koran dat het Land Israël (Palestina, Kanaaän) aan de Joden gegeven is…

  Een antisemiet als van Agt, durft ook pas heden ten dage dit te melden. In 1945 zou hij zijn opgepakt als landverrader en als Nazi terplaatse zijn gefusilleerd.
  Ik wens je veel wijsheid toe!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.