“Palestijns gebied in Nederland erkend als geboorteplaats”

Palestijnen in Nederland kunnen waarschijnlijk binnenkort bij aanvraag van officiële documenten Palestijnse gebieden als geboorteplaats laten registreren. Nu wordt bij de aanvraag van bijvoorbeeld een paspoort vaak nog (de bezetter) Israël als geboorteland opgegeven, maar dat willen de Palestijnen niet, meldt de Volkskrant.

Een woordvoerder voor het ministerie van Binnenlandse Zaken in de krant: “Daar ligt nu een wetsvoorstel voor bij de Tweede Kamer. Die wet kan volgend jaar van kracht worden.” Maar, voegt hij er nog aan toe, “dat betekent overigens niet dat we deze gebieden erkennen als zelfstandige staten”.

Veel Palestijnen willen dat Nederland Palestina als hun geboorteland vermeldt. Hoewel ze er nog niet helemaal zijn, is dit nieuws toch een groot succes voor hen. Nu wordt alleen Palestina vermeldt als men voor 14 mei 1948 op het grondgebied is geboren. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.