Drie mannen opgepakt na plannen om in Syrië te strijden

In Rotterdam zijn vrijdag drie mannen van 22, 23 en 33 jaar opgepakt omdat ze naar Syrië wilden reizen om daar te strijden tegen de Syrische president Bashar al-Assad. Ze zouden vanaf Brussel naar Turkije reizen. Twee tickets van de drie waren hiervoor al geboekt, meldde het Openbaar Ministerie (OM) volgens de NOS.

Bij het doorzoeken van hun woningen is beslag gelegd op messen, een zwaard en een kruisboog. Verder trof de politie afscheidsbrieven, gepakte rugzakken met reisuitrusting en jihadistische documentatie aan. In Doesburg en Utrecht doorzocht de recherche woningen van familieleden van de verdachten.

Eén van de drie mannen is vorige week getrouwd met een moslima die hij sinds kort via internet kende, maar nog nooit had ontmoet. Samen met haar wilde hij strijden voor de jihad, aldus het OM volgens de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.