KFC niet halal!

Eén van Nederlands grootste fastfoodketens, KFC, verkoopt geen halalvoedsel. Dit is eerder al in 2010 naar voren gekomen in een gesprek dat al-Yaqeen heeft gehad met mevrouw I. Kinken, woordvoerder KFC Nederland. Nu geeft de fastfoodketen het zelf toe op de eigen website.

Het verhaal ging al lange tijd de ronde dat (bepaald) voedsel in sommige KFC filialen halal zou zijn. KFC Nederland heeft dit fabeltje destijds nooit willen bevestigen of ontkennen. Vragen die hierover werden gesteld, werden dan ook niet of nauwelijks beantwoord. Wellicht uit vrees dat dit zou kunnen leiden tot een sterke afname van de Islamitische bezoekers aan KFC?

In 2010 heeft al-Yaqeen hiernaar onderzoek gedaan:

Na jarenlang ontkent te hebben heeft KFC nu zelf op de eigen website bekend gemaakt niet (langer!) halalvlees aan te bieden. Want “vanaf 1 januari 2013 verkoopt geen van de KFC restaurants in Nederland nog kip van Halal gecertificeerde leveranciers,” staat op hun website te lezen.

4 REACTIES

  1. Moslims worden niet alleen door KFC genept, maar door de gehele zogenaamde diervriendelijke halal bussiness.

    Halalslacht is niets meer en minder dan dierenmishandeling. Veel van de dieren, aangeboden voor halalslacht komen uit de bio industrie en hebben een kort en afschuwlik leven gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.