Enorm export Marokkaanse clementines naar VS

De export van Marokkaanse clementines naar de VS is het afgelopen seizoen met wel 114% toegenomen. Om dit in de toekomst te garanderen en zo mogelijk uit te breiden, zijn de havenautoriteiten van de Amerikaanse haven Wilmington, de Marokkaanse ambassadeur Rachad Bouhlal en vertegenwoordigers van de exportgroep Fresh Food Maroc, die sinds 2000 clementines exporteert naar Wilmington, bij elkaar gekomen. Dat meldt AGF.nl.

De haven van Wilmington is de belangrijkste haven in de VS voor de import van fruit, waaronder de Marokkaanse clementines. In de periode van oktober 2011 tot januari 2012 is bijna 23.000 ton Marokkaanse clementines de haven binnengekomen.

Zowel de havenautoriteiten van Wilmington als de Marokkaanse ambassadeur in de VS zijn blij met de kwaliteit en het niveau van de export van de Marokkaanse clementines, die volgens hen de goede economische relatie tussen de VS en Marokko weerspiegelt. Ze hebben de intentie uitgesproken om de Marokkaanse import via de haven uit te breiden met andere producten zoals groenten en zeevruchten. (Bron/ lees verder: AGF.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.