‘Moslims in Nederland eten straks geen kip meer’

Kipfilet, kipkluifjes en kippenvleugels: het is binnenkort verleden tijd voor de Nederlandse moslim. Door nieuwe Europese wetgeving wordt er volgend jaar geen halal-kip meer geproduceerd in de Nederlandse slachthuizen. Dat meldt EenVandaag.

Moslims uit heel Europa kwamen gisteren in Rotterdam bij elkaar om te praten over mogelijke acties. EenVandaag spreekt onder meer met Abdulfatteh Ali-Salah van Stichting Halal Correct, die zich door de Nederlandse overheid in de steek gelaten voelt.

Maar er is hoop aan de horizon: nieuwe verdovingstechnieken zijn in ontwikkeling. Moslims vragen om uitstel van deze wetgeving, zodat elk slachthuis over kan stappen op deze nieuwe technieken.

De uitzending van EenVandaag:
sitestat

(Bron/foto: Eenvandaag.nl)

3 REACTIES

  1. Of een kip als huisdier nemen, wie zal je dan stoppen?? ok, zul je zeggen de kip kakelt maar een hond blaft en een poes miauwt!! binnenkort zullen mensen ervan versteld staan als ze mij met een kip aan het lijntje zien, dan zeg ik dat het gewoon een rage is, wie weet is het dadelijk een gat in de markt…hhhhhhhhhhhaaaaahhhhhaaaahhahahahahh

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.