PVV: voetbalgeweld door Marokkanen

Geert Wilders vindt dat de dood van de grensrechter niet komt door een ‘voetbalprobleem’, maar door een ‘Marokkanenprobleem’. De PVV-leider voegt daar aan toe dat het geweld volgens hem ‘puur racistisch’ is. “Want de slachtoffers zijn zelden of nooit Marokkanen of islamieten”, aldus de PVV volgens RTL Nieuws.

De PVV wil daarom een Kamerdebat over, wat zij vinden, het ‘Marokkanenprobleem’ en het ‘racistisch geweld’ naar aanleiding van de dodelijke mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Door te spreken over een voetbalprobleem, wordt het echte probleem verhuld, vindt Wilders. De PVV gaat donderdag een Kamerdebat aanvragen. (Bron/ lees verder: RTL Nieuws)

27 REACTIES

 1. Typisch PVV, zodra het Marokkanen betreft hoor het gekakel weer (ALHOWEL IK PERSOONLIJK GEWELD AFKEUR)pas geleden hadden ze toch ook een Marokkaan in koele bloede doodgeschoten met die kickboxgala! daar hoor je ook dan medeleden met de slachtoffer en diens dierbaren! of is toch maar Marokkaan, kort daarop is de Antilliaan Rishi afgeknald door een NL-politie agent!! terwijl dat die jongen helemaal geen wapen op zak had!! Nee en nog eens Nee, dit is gewoon de verotte sfeer mensen hebben tegenwoordig weinig voor elkaar en wordt agressie gewoon opgewekt! geen banen, geen normale scholen, toren hoge schulden bij allochtonen het zijn allemaal zaken die meetellen………..enz. Kortom de maatschappij moet veranderen en wie dan iets flikt moet maar ervoor boeten.

 2. mo.

  Hij zegt niet dat alle Marokkanen slecht zijn. alleen dat er een grote groep ontspoorde Marokkanen de boel verneukt.
  Hij heeft het niet over de Marokkanen die wel goed hun best doen.

 3. De PVV idioot zegt dat dit een Marokkaanen probleem is en daarbij voegt hij toe dat geweld van Marokkaanen niet tegen Marokkaanen of Islamieten wordt gebruikt. Is hier een onderzoek naar gedaan, idioot? Dit is puur dingen roepen om stemvee te lokken. Dat zijn we van hem hem gewend en gelukkig is hij afgestraft bij de verkiezingen van september 2012.

  Over het geweld van deze jongens wil ik alleen kwijt dat de politie en de staat dit geweld min of meer tolereren en waarom? Omdat ze er weinig tegen doen. De wet moet drastisch gewijzigd worden willen ze dit soort geweld tegen gaan. Dit zie je echt niet op Marokkaanse velden in Marokko hoor. Hulde aan Marokko wat dit betreft. Agressie tegen burgers keihard aanpakken. Dit is geen Marokkaanenprobleem maar puur Tweede- en de eerstekamer probleem.

  p.s. Rischi was een Hindoestaanse jongen die niets kwaads heeft gedaan.

 4. Natuurlijk is dit een Marokkanenprobleem. Als de grensrechter Marokkaan was geweest was dit niet gebeurd. Ontkennen heeft geen zin. Nederland is klaar met het Marokkaanse tuig dat onze straten en voetbalvelden onveilig maakt.

 5. Volgend jaar zullen er wel weer verkiezingen zijn. En ik weet waar alle nabestaanden, collega’s, vrienden en familie van de overleden grensrechter op gaan stemmen. In ieder geval niet op de PvdA (Partij van de Arabieren).

 6. Utrecht,gouda,ede,eindhoven,amsterdam,rotterdam,culemborg.
  Alle grote en middelgrote steden kampen met problemen met marokkaanse jongeren.
  Nu ook weer in west kralingen een man van 78 door 40 jochies in elkaar getrapt de helden.
  Kun je wel aankomen met het schietincident in den haag maar slaat nergens op.
  Het probleem is er gewoon,en het enigste wat ik lees hier is gejammer over discriminatie en de schuld die bij een ander ligt.

 7. @JR Ewingj
  Mijn Nederlands is niet zo goed vandaar. Ik woon sinds een paar jaar in Nederland en doe mijn best om ABN onder de knie te krijgen.

  Ik ontken niet dat er overal in het land problemen zijn met Marokkaanse jongeren. Geen een Marokkaan ontkent dat. Het probleem is dat de Nederlandse wetgeving strafrecht niet deugt. En zo kunnen de problemen zich voortzetten.

 8. Je moet ze niet kwalijk nemen. Geert Wilders en zijn anti-Islam sukkeltjes zoals JR Ewingj hier hebben weinig hersencellen en kunnen daardoor niet verder denken dan hun neus lang is.

  Dit soort randdebielen gebruikt de dood van het slachtoffer om hun haatcampagne jegens Marokkanen op te schroeven. Ze gaan daarbij voorbij aan het feit dat ook Marokkanen dit vreselijke voorval sterk afkeuren.

  Daarnaast is het een beetje dom om alle Marokkanen ter verantwoording te roepen om de acties van een paar Marokkaanse jongeren. Toen de autochtone schutter van Alphen mensen neerknalde zijn toch niet alle autochtonen ter verantwoording opgeroepen?

  Maar ja – zoals ik reeds zei: het zijn domme, achterlijk wezens die Geert Wilders en zijn aanhang en daar valt niet mee te praten. Dan kun je net zo goed tegen het achterste van een varken aan praten, daar komt nog wat zinnigs uit. 😛

 9. Toppunt van meten met twee maten. De rechter heeft deze maand nota bene een celstraf van drie jaar opgelegd aan amateurvoetballer Silvester M. (33)voor doodschoppen van een 77 jarige supporter. Volgens mij is Silvester M. geen Marokkaan. Toen waren de reacties anders! Ik vind het walgelijk dat zulke dingen worden geroepen. Gebruik maken van zo’n ernstige situatie om haat en verdeeldheid te zaaien.

 10. Inayat.

  Duidelijk, maar kun je ook met een oplossing komen?
  Of wil je gewoon net doen alsof alles goed is en er geen problemen zijn? omdat er ook Gestoorde en criminele Nederlanders bestaan?

  Want dat zou namelijk inhouden dat je voor een anarchistische cultuur bent.

  Dus ik vraag je, kom nu eens niet met commentaar, maar kom eens met een goed onderbouwde oplossing.

 11. Jaba,

  De oplossing is ophouden met een bevolkingsgroep te stigmatiseren en alleen de daders te veroordelen en aan te spreken op hun gedrag. Misschien dat dat helpt. Een andere oplossing is dat er zwaardere straffen worden opgelegd. Hoezo krijgt Silvester M. maar drie jaar!!! Hij heeft nota bene iemands leven ontnomen!!

 12. @Jaba – allereerst: het is niet mijn taak om tot een oplossing te komen. Ik ben geen politicus, kamerlid of overheid. Dus je opmerking snap ik niet.

  In mijn wereld zijn er twee soorten mensen: goed en slechte mensen. Die slechte mensen mag je wat mij betreft keihard aanpakken. Maar niet omdat twee Antillianen een misdaad plegen is de hele Antilliaanse gemeenschap een probleem.

  En ja, binnen de Marokkaanse gemeenschap zijn er veel problemen met name als het gaat om jongeren die ontspoort zijn en dat mogen ze keihard aanpakken. Daar hebben ook andere welwillende Marokkanen last van zoals laatst bleek in Delfshaven.

 13. Beste allemaal, wat een kranzinnige idee om een groep aan te spreken wegens een misdaad van een individu, die wilde stier heeft weer een troef in zijn hand om zijn haatcampagne te mobilisren, maar ja wat wil je met zo een regering die hem gebruikt als een uitlaatklep voor de stress en depressie die ze tegen komen op hen werk en hem de podium geven om dat te doen, eigenlijk in een beschaafd land zou de regering hem het land uitzetten of verwijderen van de tweede kamer. Want diegene die stimuleert het beleid van zij/wij cultuur of wat dan ook zal de oogst zwaar wegen.En ik ben overtuigd dat in de toekomst nog beter zal georganiseerd worden om zogenaamd beter opgeleide mensen van ander komaf tegen te houden om mee te liften naar een hogere verdieping van die enorme suite. Beste oplossing zorg dat je een goede opleiding/vak haalt om ergens in de wereld te kunnen werken en niet afhankelijk van een land of een taal om jezelf te onderhouden. en die mafkees die zei dat alle Marokkannen profiteurs van uitkering zijn. ja hij heeft gelijk we halen op wat ons is afgenomen en al dat arabische geld die hier is verstopt waar blijft ons deel? neem een voorbeeld van Kadaffe,s geld die hier was geinvesteerd wie werd rijker van? een klein groep en die weten hoe in elkaar zit dus ik hoef geen details te geven> dus word wakker en ga werken of studeren of een uitekering vragen ook al is het moeilijk tegenwoordig want ze zeggen tegen de mensen ga eerst een maand proberen werk te vinden en dan kom terug, op zelfde moment wordt een uitkering versterkt aan die aanhanger van die wildstier. eigenlijk ik snap het niet van die percentage cijfers over in aanraking met de politie, van wie hebben wij geleerd de kinderen met respect behandelen, toch van die wetgever die zei dat je kinderen niet te streng moet aanpakken, en als dat gebeurd dan krijg je een preek jongen dat je ouders jou niet kunnen opvoeden.Vrijheid en respect dat kan samen gaan.Maar als een boer een ander oogst wil dan moet hij dat in zijn eigen grond proberen en niet bij zijn buurman, zodat hij achteraf niet kan zeggen ja ik heb het geprobeerd maar niet gelukt, nou jij hebt niet alleen de oogst verpest maar ook de grond, dat is een enorme schade en als ik vriendelijk ben om jou niet naar de rechter sleep of zelfs naar de hoogste orgaan binnen de europeese unie betekent niet dat ik een slechte boer ben die geen verstand heb van de regels, maar gewoon een boer die respect voor andermansgrond heeft en niet de oogst van andermans bemoeit.

 14. Het is toch meer dan duidelijk dat er heel veel geweld verzoorzaakt wordt door een hele grote groep zogeheten K-Marokkanen. Dat kan niemand ontkennen want het is gewoon waar. Nu dan een grensrechter doodgeschopt, wat een triest dieptepunt. Meisjes en vrouwen altijd met een groep lastig vallen, uitschelden voor hoer, aftuigen en ga zo maar door. Ouderen laf overvalen en bespugen, wat een heel naar stelletje. Meer dan de helft van Marokkaanse jeugd is in aanraking (geweest) met justitie, dat zegt meer dan genoeg. Deze bevolkingsgroep klopt niet, ga terug naar je land en ga daar de tent verzieken. Scheld je eigen vrouwen uit, val daar de meisjes in groepen lastig en schop daar de mensen dood.Ga thuis lekker je gang maar dionder hier op. Genoeg is genoeg.

 15. Ik als Rotterdammer kan helaas zoals vele Rotterdammers zeggen dat de Marokkanen wel degelijk een groot probleem zijn. Dit is helaas zoals Joost zegt een triest dieptepunt, maar helaas geen incident, maar eigenlijk aan de orde van de dag, echter niet altijd met dodelijke afloop dan. Ik kan helaas zeggen dat mijn negatieve aanvaringen met Marokkanen niet op één hand te tellen zijn, een enkele keer kwam het dan ook tot een handgemeen, wel hun probleem gezien de sport die ik al vele jaren doe. Wat was de aanleiding tot deze aanvaringen? Een voorbeeld, we liepen elkaar voorbij op straat en ze vonden dat reden genoeg om me aan te vallen. Zoals gezegd, hun probleem. Maar niet iedereen kan zichzelf goed verdedigen, Richard Nieuwenhuizen is daar hét voorbeeld van. Keihard aanpakken, niks meer niks minder, feit is namelijk dat onder die jeugd het “stoer” is een geweldsdelict op je naam te hebben, het staat goed op je CV. De straffen moeten veel hoger. Wat wordt nu gezegd, we zullen kijken of we de jongens nog 14 dagen kunnen vasthouden, hallo, ze hebben iemand vermoord, oh nee, het heet doodslag, niet met voobedachte rade. Het resultaat is hetzelfde. Richard Nieuwenhuizen RIP.

 16. Joost en z’n maat Rotterdammer,

  Door jullie typische haatzaaiformule en die van de Pvv plukken jullie helaas en telkens maar weer rotte vruchten. Door polariserende types zoals jullie komt Nederland geen steek verder, jullie praten altijd jullie zonden goed net of jullie volmaakt geboren zijn, maar schijn bedriegt!! kijk om jullie heen en je zult er versteld van staan dat juist uw volk die genadeloos optreed en juist onder uw volk moorden gepleegd worden, verkrachtingen, kindermisbruik, en noem maar op is bij jullie net als een toetje na het hoofdgerecht! schaam jullie toch diep en hou op met je gekakel.

 17. Mooie woorden Mo, maar ik spreek uit eigen ervaring, jij wijst alleen maar. Ik wil zeker geen haat zaaien, ik heb zelf een buitenlandse vrouw, mijn vader was een oorlogsvluchteling, ik ben alles behalve racistisch. Wat ik zeg zijn enkel feiten. Dus kijk gewoon eens om je heen en wees eens eerlijk.

 18. Mo, ik wil er even aan toevoegen, dat ik jou als persoon niet aanval. Mag gezegd worden dat in de multiculti samenleving die we hebben, er een groep is die gemiddeld veel meer problemen veroorzaakt. Deze jeugd is een schande voor de anderen uit diezelfde groep. De opmerking die je maakt is niet terecht, sorry. Ik kopieer:
  kijk om jullie heen en je zult er versteld van staan dat juist uw volk die genadeloos optreed en juist onder uw volk moorden gepleegd worden, verkrachtingen, kindermisbruik, en noem maar op is bij jullie net als een toetje na het hoofdgerecht! schaam jullie toch diep en hou op met je gekakel. Dit schrijf jij. Is meer dan de helft van van oorsprong Nederlandse jeugd in aanraaking geweest met justitie? Nee. De jeugd uit andere EU landen die in Nederland wonen? Nee. Chinese, Koreaanse? Nee. Enzovoort. De Nederlanders die over de schreef gaan? Net zo goed keihard aanpakken. Dames en heren, we leven met zijn allen op een klein brokje steen in een heel groot sterrenstelsel. Daar moeten we het mee doen. Geweld hoort daar niet. PUNT!!

 19. Beste Rotterdammer,

  Ik dacht dat juist jullie de wijsvinger gebruiken. Ik ontken niet dat er veel Marokkanen verkeerd zijn, maar dat komt ook mede door afkeur, discriminatie en racisme en ik wil zeker niet als een slachtoffer voordoen, maar dit zijn ook de feiten. Onze ouders (gastarbeiders) hadden het ook extreem moeilijk mee, dat ze destijds (toen ze nog hun stinkende best deden met het samen opbouwen van dit land, toen hadden ze zelf nog geen kinderen, toen werden ze door het Nederlandse volk als buitenlanders en bezetters gezien, dus het conflict speelt allang. Nu dat ze kinderen hebben, herhaalt de geschiedenis weer en tegenwoordig worden zelfs de hoogopgeleide jongeren genegeerd en gekleineerd en haalt men alles uit de kast om bijvoorbeeld een sollicitatie te laten mislukken of op de werkvloer alles op je bord krijgen, zodat je je biezen snel oppakt!! noem je dit tolerantie?? Luister ik spreek uit ervaring, maar als jij dit meemaakt, dan wordt je ook niet goed. Kortom er zijn zoveel dingen die een zekere rol spelen en de mensen ervan weerhouden om fatsoenlijk zich aan te passen.

 20. Opmerkelijk: uitgerekend GeenStijl berichtte gisteren over nog een voorval van zinloos geweld bij het voetbal. Bij de wedstrijd VV Assendelft 5 tegen VVV Westzaan 4 een speler geslagen. Zo hard dat zijn kaak bij de kin in tweeën brak en aan beide kanten uit de kaakophanging knalde.


  En guess what; ” * Er was geen Marokkaan bij betrokken… * ” Ben benieuwd wat Wilders hiervan vindt….

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/12/1_week_later_geweld_op_voetbal.html

 21. Gezelligheid kent geen tijd.
  De circus draait weer en wij zijn weer lekker aan het filteren.
  Welkom in de vicieuze cirkel.
  Wanneer stoppen we nou eens met deze onnozele discussies?

 22. Mo,

  respect voor je duidelijke antwoord. Je hebt gelijk, de Nederlanders zijn niet altijd even tolerant, hoewel ze zeggen dat ze het zijn. Maar ondanks het intolerant en het negeren van onze medelanders (we zijn echt niet allemaal zo) is het doodtrappen van een grensrechter ontoelaatbaar, door wie dan ook. Deze daders moeten dan ook volgens het volwassenrecht berecht worden en de maximale straf krijgen. Genegeerd worden geeft je niet het recht te doden.

 23. Inayat, ook deze speler met aan de schandpaal en zwaar bestraft worden. Dit soort geweld kan niet. Dit heeft niets met Marokkaan zijn of Nederlander zijn of wie dan ook zijn te maken. Zoals in eerdere berichten, mag het gezegd worden dat meer dan de helft van de Marokkanse jeugd met justitie in aanraking is geweest. Daarnaast is er veel onzinnig geweld waar Marokkanen bij betrokken zijn. Het is nu eenmaal een gemeenschap waarin we leven, waarin we samen moeten leven. Waar komt het excessieve geweld van die voetballertjes vandaan? Dat heeft toch iets met frustratie te maken, maar dodelijk geweld? Ga in gesprek met een vertouwenspersoon of psycholoog als je je geduld verliest bij het minste of geringste. Waarom hebben we hier zo’n variatie in nationaliteiten? Heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het hier toch aantrekkelijker is om te verblijven dan in een ander land, anders zouden mensen teruggaan. Het zit helaas in de mens dat een ander mens anders is en “raar” is.
  Kleine opmerking naar Aziz, dit is geen onnozele discussie, maar een gesprek tussen mensen van verschillende afkomst. Dat zou vaker moeten gebeuren. We moeten allemaal in dit kleine landje samenleven, doen we dit samen of langs elkaar heen?
  Fijne avond allemaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.