Grondwetsreferendum van start in Egypte

In Egypte zijn vanmorgen de stembureaus geopend voor het referendum over de nieuwe grondwet. President Morsi en de Moslimbroederschap zijn voor, de oppositie is tegen omdat de nieuwe grondwet te islamitisch zou zijn.

Ruim 50 miljoen Egyptenaren kunnen zaterdag of op de 22e december in een referendum een ontwerpgrondwet goed- of afkeuren.

Het ontwerp is omstreden omdat president Mohamed Mursi, afkomstig uit de conservatieve Moslim Broederschap, het gehaast heeft laten opstellen door zijn aanhang. Mursi heeft beklemtoond dat hij haast met de wetgeving heeft omdat de rechterlijke macht hem steeds dwarsboomt. (Bron/ lees verder: NOS, NU.nl)

3 REACTIES

  1. Deze concept grondwet is er maanden aan gewerkt. De tegenstanders van de Islam komen nu om onrust de zaaien met de leugen dat de grondwet haastig is opgesteld. Totale westerse onzin. Met de wil van Allah zal het volk een ja stemmen en met de wil van Allaah zal de rust, rechtvaardigheid, vrijheid en gelijkheid volgens de sharia terug keren. Er is niets beters dan sharia. Mensen die anders beweren vraag ik; hebben jullie een beter grondwet dan de wetten van jullie Schepper?

  2. “Er is niets beters dan sharia. Mensen die anders beweren vraag ik; hebben jullie een beter grondwet dan de wetten van jullie Schepper?”

    Ontzettend mooi gesproken Abdelhamid!

  3. Beste Mensen,

    Alhamdou lillah komt geleidelijk verandering in onze moslimwereld en hopelijk regeert de sharia overal, want Allah s.w.t heeft ons hier neergelaten om volgens zijn wetten voort te leven en wie de grenzen betreed wordt gestraft. lees maar de koran en je zult zeker wijs worden, en met name Egypte is vaak in de koran genoemd, hier heerste ooit het kwaad (De Farao’s)uiteindelijk heeft allah s.w.t ze vernietigd en het land Egypte heilig verklaard. In het land van de profeten regeert geen kwaad en zal uiteindelijk het recht zegevieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.