Informatie over seks voor Marokkaanse jongeren

270

Marokkaanse jongeren met vragen over liefde, seks en islam kunnen vanaf woensdag terecht op de site van Maroc.nl. Daar is een speciale subsite te bereiken over liefde, seks en de islam. Dat meldden Maroc.nl en Soa Aids Nederland maandag, schrijft de Volkskrant.

De Marokkaanse website richt zich hierbij op jongeren van 12 tot 26 jaar oud. De stichting wil ermee het taboe op seksualiteit doorbreken, dat bij veel jongeren van Marokkaanse afkomst heerst.

Thema’s die aan de orde komen zijn onder meer partnerkeuze, maagdelijkheid, geheime relaties, grenzen en wensen, homoseksualiteit en dubbele moraal. Jongeren kunnen op de site met elkaar in gesprek en vragen stellen aan een islamdeskundige. (Bron/ lees verder: Maroc.nl, de Volkskrant)

Op de website worden ook een aantal filmpjes getoond over het bovengenoemde onderwerp. Aan filmpjes werkten onder anderen cabaretier Rachid Larouz en Jihad Alariachi (Meiden van Halal) mee:
Praten over seksualiteit

6 REACTIES

 1. Oh, ik vergeet je laatste vraag te beantwoorden.

  Beschikt hij over kennis van de Koraan en de Sunah?

  Ja over veel meer kennis dan dat jij beschikt, hij heeft namelijk wel gestudeerd.

 2. Jabo,

  Ik stel geen echte vragen maar ik doe dit om de Moslims aan het denken te zetten. Wij nemen kennis over van betouwbare geleerden die wel oprecht zijn en godsvrees hebben en niet zomaar van iemand aan.

 3. Subhana Allaah. Net pas heb ik dit filmpje gecheckt. Wat mij berbaast zijn de woorden die Zakaria naast zijn zus (meid van Halal) gebruikt. Moge Allaah ons leiden. Gingen de metgezettelen ook zo om met dit onderwerp en in het bij zijn van de vrouwen?

  De presentatise zegt letterlijk dat de Koraan, het woord van Allah en stuk positiever is dan de bijbel. Mijn vraag is aan haar; Heb jij kennis over de Koraan en de Bijbel? Mijn tweede vraag is, wat versta jij onder seks?
  Seks is namelijk handelingen waarbij je geslachtsorgaan een rol speelt en waarvan je lichamelijk opgewonden van raakt Voorbeelden: `seks met iemand hebben`, `telefoonseks`, `soloseks` … (dit komt overigens van Woordenboek.nl).

  In de Islam zijn bepaalde voorbeelden van Seks toegestaan en bepaalde voorbeelden verboden. Hoe kun je dan zeggen dat de Koraan een stuk positiever is dan de Bijbel terwijl je weet dat onder Seks ook handelingen worden bedoeld die Allaah verboden heeft.

  Vrees Allaah swt mensen. Islam is geen project of een hobby of dergelije. Islam is DE relegie bij Allaah. Islam is de relegie waarmee onze geliefde profeet sala Allaaho 3alayhi wasalam is gekomen. Islam is de relegie van Ibrahim, Moesa, 3isa en Nooh 3alayhimo asalaam

 4. Rachid.

  Wie ben jij eigenlijk.
  Welke universiteit heb je gestudeerd?
  Welke boeken heb je geschreven?
  Welke onderzoeken heb je gepblubiceerd?

  Mensen , denk na voordat je gaat luisteren naar iemand die begint te praten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.