Contacten tussen autochtoon en allochtoon niet toegenomen

9

De afgelopen 15 jaar zijn de contacten tussen niet-westerse minderheden en autochtonen niet toegenomen. Veel Turkse, Marokkaanse en autochtone Nederlanders gaan niet of nauwelijks in hun vrije tijd met elkaar om. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau, volgens Het Parool.

Taallessen, hogere opleidingen en herstructurering van woonwijken hebben er niet voor gezorgd dat mensen elkaar in hun vrije tijd vaker opzoeken. Het contact is zelfs steeds minder.

Als oorzaken worden het maatschappelijke klimaat, de economische crisis en de toename van etnische concentratie in woonplaatsen genoemd. (Bron/ lees verder: Het Parool)

5 REACTIES

 1. Dat is mede te danken aan de autochtoon zelf. De kloof is vergroot omdat men elkaar niet respecteert en partijen zoals de PVV in het leven roept tel daarbij ook de beruchte media, die alleen naar de allochtoon wijst als er problemen voordoen. De allochtoon wordt ook vaak gediscrimineerd, gekleineerd en in een hoek gedouwd. Een bekende Nederlandse gezegde luidt: wie zaait zal oogsten. Als je alleen maar ellende zaait, verwacht je toch ook alleen maar ellende!? Sinds de komst van Jan Maat, Pim Fortuyn, Rita Verdonk en de Pvv zijn de allochtonen telkens maar weer de klos en herhaalt het keer op keer en als het aan de PVV ligt hebben we binnenkort zelfs concentratiekampen terug.

 2. mo.

  Waarom zou een autochtoon behoefte hebben aan contacten met Allochtonen?
  Denk je nu echt dat Nederlanders zitten te wachten op bijvoorbeeld Marokkaanse vrienden?

 3. Nee mo.
  Het komt door dat irritante arrogante hufterige gedrag van veel van je amnnelijke medelandgenootjes.
  Grote bek,dreigen =,niks kunnen,niks willen en denken dat ze de baas zijn.
  Overal ruzietjes uitlokken en het liefst in een groep.
  Eisen en als je je zin niet krijgt is het dicriminatie.
  Mensen het bloed onder de nagels vandaan halen,berovingen op scootertjes,juweliers beroven.
  Of het nou in gouda is,rotterdam,amsterdam,utrecht ,overal hethetzelfde liedje.Ook culemborg,amersfoort,ede en de kleinere gemeenten.
  En het is niet met de allochtonen,geen probleem,maar voornamelijk marokanen.
  Je zit zielig te doen op je eigen site,huilie huilie over de nederlander maar het is het bekende verhaal van de jammerende marokaan die iedereen de schuld geeft behalve zichzelf.
  Het gedrag wat we vertonen komt door discriminatie,laat me niet lachen.
  Die problemen waren er al in de jaren 80,maar toen hadden we nog de politiek correcte politieke wind die het wangedrag goedpraatte.
  Tijden zijn gelukkig voorbij.
  Problemen met allochtonen zijn er niet,met marokanen wel.

 4. Nee Dre,

  Jullie zitten hier schijnheilig en zielig te doen. Lees nou de geschiedenis wat jullie mensen hadden aangedaan, bloed van onder de nagels halen is juist jouw specialiteit de andere volkeren, waaronder de Molukkers, de Surinamers en de Antillianen hebben jullie de mond gesnoerd en ook vele “Allochtonen” van andere afkomst idem dito. Bij de Marokkanen is het inderdaad zo dat het je niet zomaar 1, 2, 3 lukt en dat is nou waarover jullie zitten jammeren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here