“Egyptische grondwet goedgekeurd”

De Egyptische bevolking heeft zaterdag ingestemd met de nieuwe grondwet. Dat meldt althans de Moslim Broederschap van president Mohammed Mursi, schrijft NU.nl. Ongeveer 64 procent van de stemmers zou voor de nieuwe grondwet hebben gestemd.

Zaterdag werd het referendum voor de omstreden Grondwet in zeventien van de 27 provincies gehouden. Het was de tweede en laatste ronde in het referendum.

De Moslimbroeders, waar president Mohamed Mursi uit stamt, en de officiƫle krant Al-Ahram zeggen zich te baseren op de resultaten van de tweede ronde van de volksraadpleging, die zaterdag plaats vond, maar ook op die van de eerste ronde, die een week eerder werd gehouden. Volgens cijfers die het Moslimbroederschap op Twitter postte, schommelde de opkomst voor het referendum rond de 32 procent. (Bron/ lees verder: NU.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.