Iran veroordeelt Mohammedcartoon

Nog voor de publicatie woensdag van een provocerende strip van het Franse blad Charlie Hebdo over het leven van de profeet Mohammed (vzmh), rijzen er al protesten.

“We veroordelen elke religieuze belediging, in het bijzonder die van de islamitische profeet, en eisen juridische stappen tegen de tekenaars”, zei een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. Het is te verwachten dat vanuit meer landen protesten hiertegen zullen komen.

Hoewel het blad beweert moslims niet te willen beledigen, zorgden publicaties van Charlie Hebdo in het verleden al voor wereldwijde protesten.

8 REACTIES

 1. Maak een tekening die de holocaust ontkent en publiceer die in Frankrijk of Nederland. I dare you!

  Dan stoppen ze je in de gevangenis, word je in alle media gefileerd en kom je hoogst waarschijnlijk niet eens meer als vakkenvuller aan de bak bij de plaatselijke supermarkt.

 2. @ karim,

  U vergelijkt fabeltjes met historie. Een groot verschil dunkt mij.

  Wat er 70 jaar geleden gebeurde was onmenselijk en een zeer zwart hoofdstuk in de geschiedenis van de mensheid.
  Dat kan je van een religie niet zeggen. hoewel hier wel meer doden door gevallen zijn in de loop der eeuwen.

  Als er gespot word met het rooms katholieke of protestantse geloof kraait daar ook geen haan naar toch. of heeft u de godsdienst van een andere religie dan de uwe nooit beledigt.
  Probeer het maar eens, er staan links en rechts genoeg voorbeelden op t net.

 3. Kijk hoe angstvallig de Nederlandse politici zijn in het bekritiseren van Israel uit angst om de stempel “anti-semiet” te krijgen. Daar gaat je carriere! Pas als ze gepensioneerd zijn, zie je ze terugkomen in een enkel programma om lichtjes hun mening kenbaar te maken.

  Ik heb inderdaad nooit de religie van een ander beschimpt of iets dergelijks, omdat ik weet hoe belangrijk religie kan zijn.

  De veroorzakers van het meeste leed en doden ter wereld, zijn jammer genoeg nog van christelijke religie of achtergrond. Zie de genocide op de Indianen, de Aboriginals, de Joden, de Indonesiers, de Afrikanen, de Afghanen, de Bosniers, de Russen enz.

 4. @Jaba

  Wie hebben de Turken dan vermoord? Die paar duizend Armeniers? Die vallen al in het niets bij het aantal doden de Amerikanen op hun geweten hebben de afgelopen tien jaar.

 5. Je had me ook gewoon antwoord kunnen geven, misschien had ik nog iets van je kunnen leren. Maar van je gevatte opmerking ben ik helaas niets wijzer geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.