Onrust in Londen door Arabische supercars

Hoe verplaats je jezelf als jonge Arabische miljonair in Londen? Niet met een typische Britse dubbeldekker of taxi, maar met één van je eigen supercars die je laat invliegen natuurlijk. En dat is nou net precies wat de jonge oliemiljonairs uit landen als Dubai, Kuwait, Saoedi-Arabië en Abu Dhabi jaarlijks ook doen om de zomer in Londen door te brengen.

Het resultaat? Jonge Arabieren met een dikke Ferrari, Lamborghini of Aston Martin waarmee ze vol gas scheuren door de nauwe straten van Londen. De lokale bevolking ervaart echter veel geluidsoverlast en zijn de Arabieren beu. De ergernis leidde zelfs tot een campagne, die de supercars uit woonwijken moet verbannen.

Zij willen met een nieuw initiatief de jongeren weren maar lijken een hopeloze strijd te voeren. De Arabieren zorgen namelijk voor veel gespekte winkelkassa’s. Zoals iedere zomer komen de Arabieren met hun dure karretjes naar Londen om hun creditcards kapot te slaan bij winkels als Bvlgari, Versace, Dolce & Gabbana en Valentino. (Bron/ lees verder: The Sun)

Channel4 maakte een reportage waarin zowel de jongeren als lokale bevolking gehoord worden over het fenomeen:

En een reportage van The Sun:

5 REACTIES

  1. Geheel met Jane eens. Wat een flauwekul dit. De heren moeten zich net zo aan de wet houden als iedere Brit, dus gewoon bekeuren. Bij langdurige overtredingen weet de Britse overheid er echt wel raad mee. Auto in beslag nemen?

  2. Voor de golfoorlog waren veel kuweiters en andere arabieren in Londen aan geld het vergokken.en in de wereld waar veel armoede is.vooral landen Bangladesh,Egypte,Sudan,Yemen,Somalie,Afrika enz..Saddam Hussein had die tijd het karweitje moeten af maken.maar goed ooit raakt het olie op.en moeten ze hulp van agrarisch landen zoals Marokko.

  3. Het is inderdaad ook een kwestie van tijd.. vooral landen zoals Koeweit en Saudi Arabie zullen later problemen krijgen. Landen zoals Oman, Qtar en de Emiraten zijn de afgelopen jaren bezig om een kenniseconomie te ontwikkelen en niet alleen afhankelijk te zijn van de olie. Dan kunnen ze eindelijk leren waar het geld vandaan komt en niet meer naar Marokko gaan om bepaalde ‘activiteiten’ te ondernemen..!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.