In Nederland geslachte kip NIET halal!

Per 1 januari 2013 is de nieuwe Nederlandse regelgeving met betrekking tot de slacht van pluimvee in werking getreden, met grote consequenties voor de beschikbaarheid van halal-kip.

Deze nieuwe Nederlandse wetgeving houdt in dat de verdoving van de te slachten kippen omhoog is gegaan van 100 mA (mili-Ampère) naar een frequentie van 150 mA. Deze verhoging houdt in dat kippen niet meer elektrisch bedwelmd worden en daarna geslacht, maar dat de elektrische schok nu zo hoog is dat de kippen morsdood zijn voordat ze geslacht kunnen worden. Elk slachthuis in Nederland dient zich hieraan te houden.

Dit is ontoelaatbaar voor Halal vlees en bovendien zeer slecht voor de kwaliteit van het vlees. Daarom zijn alle slachterijen in Nederland op zoek naar een alternatieve manier van bedwelming.

Hieronder een interessante preek in het Nederlands van Sheigh Ahmed Salaam over de nieuwe wetgeving omtrent het halal slachten van kippen (vanaf minuut 23 gaat de sheigh in op de nieuwe wetgeving). Voor de duidelijkheid, de sheigh wijst het eten van kippen die geslacht zijn in Nederland af. Volgens hem is de koran hierin duidelijk: ‘La ta3kol almayyit’:

Hier een video met een deel van de preek van imam Yassin el Forkani van vrijdag in de Blauwe Moskee in Amsterdam over dit onderwerp (vanaf 3 min 52 sec is het in het Nederlands):

14 REACTIES

 1. Nou, dan gaan we toch gewoon weer ouderwet thuis kippen slachten op de hallal manier.

  En dat is echt niet zoals de echte meiden in de jungle dat deden. Dat is pas schandalig.

 2. Halal Correct en Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) zijn in overleg met het Ministerie van Landbouw. Zij hebben ons beloofd dat ze hun best gaan doen om na een juridische oplossing te zoeken, zodat ze eventueel uitstel geven aan Halal slachthuizen betreft de uitvoering van ‘Doden van dieren’.

  Na 8 januari gaan wij horen of wij uitstel gaan krijgen en voor welke termijn.

  Tot die tijd kan er voorlopig Halal kippenvlees geëist worden die bij slachterij Clazing vandaan komen. Deze kippendozen van Clazing kunt u herkennen met de bedrijfscode: EG5811.

  Meer informatie volgt nog in sha Allaah.

 3. Wat een stelletje hypocriete moslims zijn wij ook toch!

  De kip is nog nooit Halal geweest en ook niet van clazing ,halalturk of welk organisatie dan ook!
  Een kip is halal wanneer deze door een persoon wordt geslacht in 1 keer en de woorden ” Bismillah , Allah ou akbar ” is uitgesproken!

  De kippen worden allemaal machinaal geslacht , en dacht je nou werkelijk dat dat halal is?
  Een sticker of halal keurmerk kun je kopen en een feit is dat de meeste mannetjes met baardjes van indisch , marokkaans of turks komaf zo corrupt zijn als maar kan.Bijna alle kippen worden gefokt, geslacht en bewerkt door een nederlandsbedrijf.

 4. Beste appieutrecht,

  Adino nasiha, zei onze geliefde profeet sala allaho 3alayhi wasalam. Dus hierbij ook een nasiha aan jou.

  Ten eerst dient ieder moslim zijn uitspraken of in dit geval het schrijven te wegen en zich af te vragen of dit conform de islmitische richtlijnen zijn. De profeet sala allaho 3alayhi wasalam heeft gezegd; zeg het goede of zwijg. Om de molsims voor stelletje hypocrieten uit te maken is alles behalve goed. Het is een belesiging naar de moslims toe en onwaar. Let daarom goed op je woorden.

  Ten tweede zeg je dat kip nog nooit halal is geweest. Heb je hier bewijzen voor? Heb je onderzoek naar gedaan? hebben geleerden hierover een uitspraak gedaan? Kortom, je roept iets zonder een bewijs terwijl de islam zegt dat je met bewijzen moet komen. Wij zijn tenslotte niet van Ahl Alahwa2.

  Ten derde zeg je dat een kip halal is wanneer deze door een persoon in 1 keer wordt geslacht en de woorden ” Bismillah , Allah ou akbar ” is uitgesproken! Zijn dit alle voorwaarden voor halal slachten? Nee, natuurlijk niet. Check choroot adabiha alaislamiya.

  Nogmaals, adinoa nasiha, zie dat dan ook zo.

 5. Halal slachten is gewoon een grote farce. De meeste kippen voor halalslacht komen uit de bio industrie en hebben derhalve een kort miserabel leven gehad.

  Halalkippen zijn zowat de zelfde als de verderfelijke plofkippen van o.a. Albert Hein.

 6. Ik hoop dat ze een oplossing tegen die tijd kunnen vinden. Maar ja mensen.. er is ook vis en vegatarische gerechten.. ever heard of them?! Er is meer dan vlees en kip! Als je naar een restauantje gaat en er wordt geen halal geserveerd, kun je toch gauw op vis of vegetarisch vallen.. ook geweldig 😉

 7. Heb je jezelf weleens afgevraagd wat nu het nut is van halal slachten .Als je dieren dood maakt om ze op te eten zou je toch in eerste instantie moeten denken hoe kan het dier zo min mogelijk last hebben van het doden ?
  Halal slachten zou alleen maar mogen als dit de meest diervriendelijke manier van doden zou zijn en we weten allemaal dat dat niet waar is.

  De meeste moslims beweren dat dat wel zo is.
  Wat ik me dan afvraag : Stel een oma ligt te creperen van de pijn vanwege bv botkanker in een ziekenhuis kans op genezing 0 leeftijd bv 88 jaar . Artsen en familie besluiten tot euthanasie .

  Ik heb nog nooit 1 arts een scherp mes zien pakken om oma in 1x de keel door te snijden zodat ze stuiptrekkend uit haar lijden velost wordt.(is immers toch volgens moslims de meest vriendelijke manier van doden? )
  Nee oma wordt netjes verdoofd en in haar slaap zal ze vredig komen te overlijden.

  doe dan ook ff de diertjes netjes verdoven i.p.v. regeltjes opvolgen van de verschrikkelijke dierenbeul met de naam allah.

  Wat een smerige sadist ben je als regels maakt
  waarbij onder het uitroepen van jouw naam je dieren de nek moet afsnijden en vervolgens stuiptrekkend laten doodbloeden. Gewoon ziek in zijn hoofd die allah .
  allah weet het toch zo goed?kon hij niet voorspellen dat er een paar duizend jaar later verdovende middelen uitgevonden zouden worden ?
  Dat het 2 duizend jaar geleden de meest diervriendelijke manier was dat zou nog kunnen maar in 2012 ???

 8. Beste Jackholland, ten eerste is euthanasie niet toegestaan (trouwens ook in elke religie), ten tweede is halal slachten bedoeld om duidelijk te maken dat je een dier slacht, niet voor de lol maar om te eten en dat in naam van ‘Allah’ te doen. Het gaat dus meer om de intentie.. maar ja als je zelf zo met de dieren mee wilt leven.. waarom dan niet gelijk helemaal ophouden van het slachten en eten van dieren.. zullen de dieren ook niet zo fijn vinden he 😉

 9. @ jane austen
  beste Jane je hebt helemaal gelijk het zou inderdaad beter zijn om helemaal geen vlees meer te eten dan hoeft er geen dier te worden geslacht.
  Maar als je besluit om toch vlees te eten probeer dan het dier wat je gaat doden zo min mogelijk pijn/leed te bezorgen.
  En dat zo min mogelijk leed bezorgen aan het dier is niet de intentie van allah.(zie verhaal keel doorsnijden) het zou allah sieren als hij bij het dicteren v.d koran had gezegd zorg dat het dier zo min mogelijk lijdt hij is toch zo barmhartig en alwetend?
  Hij wist dus dat er nu 2012 verdovende middelen zouden zijn maar nee hoor
  eisen van moslims dat het slachten op een bepaalde wrede manier moet gebeuren en eisen dat er allah wordt geroepen is ronduit te ziek om over na te denken.Wil allah nu zo graag dat er een hele dag veren in zijn reet worden gestoken?
  Ook al weer zo iets idioots je gaat zelf mensen scheppen die vervolgens jou als schepper moeten gaan eren .
  hoe zelf ingenomen kan je zijn ?

 10. Beste Jackholland.. en daarom ben jij nou een mens en is Allah god! Ik ga niet een hele wetenschappelijke uitleg geven maar het is wel uit onderzoek gebleken dat de Halal manier toch wel een betere slachtmethode is. Maar ja.. de Joden eten ook koosjer en daar hoor je niemand over klagen?! Rest my case……..

 11. JackHolland moet eens leren met anderen leven.
  Gezien zijn uitspraken die hij doet, zien we zoveel haat en jaloezie.
  Jij hoeft niet de leefwijze van de moslim na te volgen.
  Wij moslim zijn overtuigd dat de beste leefwijze, de wijze van onze Geliefde Profeet is. Of wij hiervan de wijsheid nou begrijpen of niet.
  Volg jij een ander weg. Deze zal toch nooit geaccepteerd worden door de Heer.
  Wil je daarom ophouden met respectloos om te gaan met ons en onze religie.
  Wij houden van ons geloof en ervaren dat alles wat Allah voor ons heeft voorgeschreven. Dat dat het beste is voor de gehele planeet en alles wat op haar leeft.

 12. JackHolland schreef: Nee oma wordt netjes verdoofd en in haar slaap zal ze vredig komen te overlijden.
  Maar je oma hoeven wij toch niet te eten en daarom dus ook niet geslacht hoeft te worden en een dier wel. Keel doorsnijden klinkt niet beschaafd en heeft een negatieve klank maar kinderen in Gaza, Irak, Afghanisten uiteen laten spatten door zogenaamde slimme bommen is algemeen geaccepteerd. Stelletje hypocrieten en domme haters!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.