Duitse transportvliegtuigen via Rabat naar Mali

Franse militairen in MaliIn de Malinese hoofdstad Bamako zijn twee transportvliegtuigen van de Duitse luchtmacht geland. Met de toestellen zijn medische benodigdheden voor de Franse troepen vervoerd. Dat meldt de NOS.

Het is de bedoeling dat de Duitse transportvliegtuigen ook worden gebruikt om militairen van de gezamenlijke Afrikaanse troepenmacht naar Mali te brengen. Die militairen gaan samen met de Franse strijdmacht het leger van Mali helpen in hun strijd tegen moslimrebellen die het noorden van het land in handen hebben, aldus de NOS.

De toestellen waren gisteren in Bordeaux vertrokken en hebben een tussenstop gemaakt in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Ook Nederland stuurt militaire transportvliegtuigen om Fransen te helpen. (Bron/ lees verder: de NOSOmroepBrabant)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.