Ali B oneens met Buma/Stemra: sites moeten Youtube-filmpjes kunnen insluiten

ali bAli B heeft zijn collega-muzikanten opgeroepen in actie te komen tegen Buma/Stemra. De rapper is boos op de auteursrechtenorganisatie die muziekblog Kicking the Habit geen toestemming geeft muziek te streamen. Volgens de Marokkaan heeft Buma/Stemra hiermee volledig de plank misgeslagen, meldt het Algemeen Dagblad.

Buma/Stemra zei vrijdag te willen dat websites gaan betalen voor het insluiten van muziekvideo’s op Youtube.

Maar volgens Ali B., die zelf lid is van Buma/Stemra, zorgen video’s van YouTube die op andere websites worden ge-embed juist voor ‘extra exposure die zij vanuit Hilversum niet krijgen’. ‘Buma/Stemra zegt op te komen voor artiesten, maar doet dat op deze manier niet’, aldus de rapper volgens het Algemeen Dagblad. (Bron/ lees verder: RTL Nieuws en het Algemeen Dagblad)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.