Internationale grondtroepen bereiken centrum al-Qaedastad Mali

Franse militairen in MaliDoelen van radicale moslims in het noorden van Mali waren de afgelopen dagen doelwit van Franse bombardementen. Franse en Malinese grondtroepen hebben hierna het centrum van de stad Diabaly kunnen bereiken. De stad werd vorige week nog ingenomen door rebellen. Dat meldt NU.nl.

Een deel van de rebellen zou zich nog in de stad ophouden. Volgens de bevolking hebben veel strijders hun wapens opgeborgen en doen ze zich voor als inwoners. De militairen zijn attent op verrassingsaanvallen.

Ook de stad Douentza, 800 kilometer ten noord-oosten van Bamako, is door de internationale legers bereikt. (Bron/ lees verder: NU.nl)

2 REACTIES

  1. Het probleem met rebellen is dat ze geen militaire kleding dragen, en zich vaak schuil houden tussen de onschuldige burger bevolking, en deze eigenlijk op die manier misbruiken als menselijk schild.

    Als ze nu zo eerlijk waren om gewoon ergens in de woestijn te gaan staan vechten met zijn allen dan zouden er alleen maar mensen doodgaan die zelf ook een wapen vasthebben.

    Maar nu worden de burger doden ook nog eens misbruikt als propaganda middel.

    Oorlog hoort gevoerd te worden tussen soldaten, niet tussen mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.