Omstreden Marokkaanse verkrachtingswet afgeschaft

Hamida (2e van links), de zus van Amina Al Filali die zelfmoord pleegde nadat ze werd gedwongen om haar verkrachter te trouwenVerkrachters in Marokko kunnen niet langer een straf ontlopen wanneer ze met hun slachtoffer trouwen. De Marokkaanse regering schrapt een wet die dat eerder wel mogelijk maakte. Dat meldt The Guardian.

Vorig jaar pleegde een 16-jarig Marokkaans meisje zelfmoord nadat zij verplicht werd om te trouwen met haar verkrachter.

Niet alleen schrapt de Marokkaanse regering de omstreden wetsbepaling, het kondigde verder strengere straffen aan voor seksmisdrijven. Zo komt op verkrachting van een minderjarige maximaal 30 jaar cel te staan. (Bron/ lees verder: The Guardian, Huffingtonpost.com en de Gelderlander)

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.