‘Anass werd dagelijks gepest en bespot op school’

  121

  AnassDe gisteren dood gevonden Marokkaanse tiener Anass Aouragh (13) had het niet makkelijk op zijn school, het Adelbert College in Wassenaar. Volgens een uitgebreid artikel in het Algemeen Dagblad was de jongen vaker het doelwit van pesterijen van schoolgenoten. Mietje, homo en flikker, zijn de scheldnamen. Op school, maar ook in zijn wijk schrijft de krant.

  Aanleiding hiervoor zou zijn dat Anass ronduit opvallend was en boven het maaiveld uitstak. Met name zijn kleding viel op. Hij droeg nu eens een vlinderdas, dan weer een spetterend gekleurd shirt en ging gekleed in strakke kleren en sjaaltjes. Hij was niet alleen het mikpunt van spot maar werd ook uitgesloten en dat ging dag in, dag uit zo door aldus de krant.

  Het Algemeen Dagblad schrijft verder dat in de buurt wordt gezegd dat een aantal pesters hem de avond van zijn verdwijning zou opwachten om hem een pak slaag te geven. De politie heeft daar nog niet op gereageerd en onderzoekt nog of hij is vermoord, of dat hij zijn eigen leven nam na pesterijen. Een medescholier twitterde dat mensen ‘zich nu wel schuldig gaan voelen’. Er zou ‘nooit iets positiefs’ tegen of over de jongen zijn gezegd.

  Lees het uitgebreid artikel in het Algemeen Dagblad.

  24 REACTIES

  1. Walgelijke mensen daar op z’n school en in de buurt. Deze voornamelijk blanke mensen zijn zogenaamd beschaafd maar nu komt de aap uit de mouw en zie je hoe achterlijk ze zijn.

   **
   Ik vraag me af hoe de samenleving zou reageren als dit een blank jongetje was geweest dat door zijn Marokkaanse school- en buurtgenoten op deze manier was gepest. Dan was er van alles bijgehaald van Islam tot aan kamervragen van Wilders en dan hadden alle Marokkanen het gedaan. Achterbaks en achterlijk volk daar in Wassenaar. Bah!

  2. @Inay Exact. De vuile was wordt binnen gehouden maar wat worden ze wild als ze kunnen wijzen naar anderen!

   Saillant dat dit alweer de vierde vermeende homo is die in korte tijd het nieuws haalt vanwege zeer agressieve homofobie (Ihsane Jarfi, Tim Ribberink, Mathijs Beugelink [in elkaar getrapt tijdens Carnaval] en nu Anass Aouragh). Ik heb op M.nl al vernomen dat z’n klasgenoten hem ook pestten vanwege zijn afkomst op facebook (“haha jij bent die gozer van The Dictator!”) en kinderen op camera nauwelijks hun lach konden inhouden toen ze geïnterviewd werden. We hoeven niet veel te discussiëren over de afkomst van de daders in al deze vier gevallen.

   Het kan me geen moer schelen wat hun afkomst is, maar de rest van het land blijkbaar wel. Eens zien of er net zoveel discussie ontstaat of dat men hypocriet gaat zwijgen over het wijdverbreide en agressieve anti-homosentimenten onder (autochtone) jongeren.

   Maar je zult zien dat alweer alles onder het tapijt wordt geveegd. Geen schreeuwende koppen met chocoladeletters, geen eindeloze discussies, geen ‘vertegenwoordigers’ die ter verantwoording geroepen worden, geen Kamervragen, geen polemiek, niks noppes nada. Over tot de orde van de dag.

  3. En “homo” is in Nederland een veelgebruikt scheldwoord, onder jong en oud. Just sayin’. Maar dat mag niet gezegd worden van de hypocriete goegemeente, dat mag je alleen aankaarten als ‘de ander’ cq. allochtonen het doen.

  4. Of het nu allochtonen of autochtonen zijn die
   deze jongen hebben gepest maakt niets uit.

   Het verschil tussen moslims en niet moslims is alleen dat de iman met de hand op koran staat te beweren dat het een soort opdracht van allah is, om homo s van een hoog gebouw af te gooien.
   Dit zul je een pastoor of dominee nooit horen zeggen.

   Helaas zijn er nog steeds idioten allochtoon of autochtoon die homos veroordelen.
   Die annas was in feite een held een gast met ballen die op zon jonge leeftijd al voor zijn geaardheid durfde uit te komen.

   Het is fout om homos te veroordelen .Een homo wordt als homo geboren heeft hij zelf niet in de hand.
   Dus aub veroordeling homos uit de koran scheuren branden of doorstrepen.(als er wat in de bijbel of torah staat eveneens eruit halen.)
   en ps. voor de gelovigen onder ons :allah /god heeft de mens geschapen dus ook homo s

  5. @jackholland Ongelooflijk, waar haal je het lef vandaan om hier verder islamofobe sentimenten te verspreiden?

   Ik weet niet of het je is opgevallen, maar hij werd niet gepest door zijn ouders of familie vanwege zijn stijl, maar door klasgenoten.

  6. Jack Holland wat zeur je nou over geloof?? Die roomblanke klasgenootjes van Annas die hem dagelijks uitmaakten voor homo en mietje en weet ik wat nog meer zijn geen moslims. Dus speel hier niet de Islam kaart.
   **
   Dit maakt duidelijk dat ook ras-autochtonen achterlijke beelden hebben over homo’s. Iets wat allang duidelijk is maar als je racisten moet geloven dan zijn het alleen de enge moslims die negatief denken over homo’s.
   **
   Rot toch lekker op, ga je preek houden voor die roomblanke hypocrieten in Wassenaar en kom ons niet de les lezen hier. Begin daar maar eerst aan te werken voor je hier allerlei dingen over de islam komt roepen. Achterlijk wezen

  7. Annas is een slachtoffer van pesterijen. Als ouders zou ik met de uitlatingen op facebook naar de politie stappen en aangifte doen tegen de jongens/meisjes die hem beledigden en gepest hebben.

  8. beste moslims nu word ik weer islamofoob verklaard terwijl ik nog schrijf dat eventuele anti homo geschriften in bijbel en torah eveneens verwijderd moeten worden waarmee je bereikt dat homofobie aangewakkerd door wat voor geloof dan ook wordt uitgebannen.
   Helaas is er weer geen 1 moslim die onder schrijft inderdaad homo hatende passages in m.b.t wat voor geloof dan ook moeten verwijderd worden in zowel bijbel koran en torah .
   ik wacht af en ben benieuwd.

  9. Vreemd, ik lees nergens dat hij werd gepest door roomblanke mensen, en ook niet dat hij gepest werd omdat hij uit een ander land kwam..
   Waar halen jullie die informatie vandaan?

   Het kan net zo goed zijn dat hij door marokkanen werd gepest omdat hij er als een homo uitzag misschien.

   En homo’s pesten is meer een moslimdingetje.

  10. Nee Jaba, jij hebt zijn klassenfoto niet gezien en je kent geen contacten op FB die statussen van ene Jimmy kunnen zien waarin hij Anass uitlacht als degene die lijkt op “The Dictator”. Achterlijke malloot zonder leven.

  11. * Nee Jabba, als hij door Marokkanen was gepest dan had het natuurlijk allang op GeenStijl en De Telegraaf gestaan en dan waren er kamervragen van Geert Wilders gekomen – dat snap je toch wel?? *

   Juist: verdiep je in de klassefoto’s, de site van de school en de gemeente Wassenaar alsook de voetbal club waar hij speelde.

   Homo’s pesten meer een moslim dingetje? Beetje papegaai gedrag vind je zelf niet – en als dat een stelling is dan wordt hij door dit geval meteen ontkracht. Geloof maar in je bullshit.

  12. Maghrabi.

   Hey pas je even een beetje op met je gescheld.
   Dat mag je doen als je voor me staat.

   Ik zie niks in het artikel over facebook staan.
   Dus als dat zo is moet je een link zetten als referentie.
   En dat homopesten een moslim ding is , is een feit.

  13. Dat je een afkeer hebt van moslims en de Islam, was ons allemaal al duidelijk Jaba.

   Wassenaar staat bekend om zijn grote allochtone gemeenschap van voornamelijk islamitische Marokkaanse jongeren, die als nr.1 hobby het pesten van homo’s hebben.

   Laat je haat en afkeer je niet verblinden voor de waarheid Jaba. Dat je een afwijkende mening hebt prima, maar blijf wel objectief.

  14. Waar blijven jullie nu?
   We zijn het toch allemaal met elkaar eens ?
   Homos pesten is not done
   dan zijn we het toch ook met elkaar eens dat homoonvriendelijke passages in bijbel torah en koran verwijderd moeten worden?

   Is toch hypocriet wel met elkaar eens zijn dat homo s pesten not done is maar niet durven uiten dat homoonvriendelijke passages uit de geloofsboeken verwijderd moeten worden !

   Of hebben jullie moslims weer een broek vol van angst omdat je bij commentaar op de koran in de hel komt ?

  15. @JH

   Homosexualiteit is on-natuurlijk.
   Het druist tegen alle natuurlijk regels in.
   De Koran geeft aan dat de eeste mensen (en de ouders van de mensheid) Adam en Eva waren, wat de rechten en plichten zijn van en man en een vrouw tegenover elkaar in het huwelijk (dus niet man-man of vrouw-vrouw), er wordt bericht over het volk van Loet waar homosexualiteit, incest en vreemdgaan normaal was en hoe ze bestraft werden door God.

   Laat een ieder zijn eigen waarheid erop na houden. Ik begrijp de druk niet die men probeert te leggen bij de mensen die homosexualiteit als on-natuulijk beschouwen.

   Binnen de autochtone Nederlandse gemeenschappen zit niemand te wachten op een homosexueel kind, niemand die er blij mee is. Alleen accepteren ze het vaker wel in tegenstelling tot de rest van de wereld.

  16. Vandaag in de media: “De vriendinnen ontkennen in alle toonaarden dat Anass homo was en uit de kast zou zijn gekomen zoals is rondgebazuind. „Hij was zeker anders dan de meesten hier en had heel opvallende kleren aan. Maar hij vond het juist vreselijk dat hij steeds voor homo werd uitgescholden.”

   Laat Homoseksualiteit en islam e.d. even achterwege. de jongen werd GEPEST en dit vanwege z’n uiterlijk en de persoon die hij was. daar gaat het om. En dat pestgedrag zit in deze maatschappij, niet in de islam maar in de joods-christelijk traditie van dit land zoals Geert Wilders dat verwoord. Aan alle autochtone islam bashers – probeer dat maar eens te benoemen in plaats van het steeds op de islam en homohaat te gooien. Want blijkbaar lukt dat jullie niet.

  17. Blijkbaar snappen meer mensen, dan alleen zijn omgeving en klasgenootjes niks van mode. Anass was blijkbaar hip en had een eigen stijl, een gekleurde broek maakt je geen homo.

  18. anass had alles mee hij was mooi goed gekleed en een mooie uitstraling ! die pesters waren jaloers op hem …jaloerse mensen zijn levensgevaarlijk .

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.