Einde enige Nederlandse imamopleiding

ImamOpleidingDe Hogeschool Inholland stopt met de enige Nederlandse imamopleiding. Volgens bestuursvoorzitter Doekle Terpstra is de opleiding te duur om ermee door te gaan. Dat meldt de NOS.

De 150 studenten die nu nog in Amstelveen de opleiding volgen, kunnen hun studie gewoon afronden. In 2018 valt definitief het doek voor de imamopleiding. Volgens Doekle Terpstra zijn de meeste studenten langstudeerders en is de instroom zeer beperkt. Vanaf september worden geen nieuwe studenten meer tot de opleiding toegelaten.

Minister Bussemaker van Onderwijs heeft begrip voor het besluit van InHolland. De opleiding van ‘polderimams’ begon in 2006.(Bron: NOS.nl)

1 REACTIE

  1. Jammer, maar ik begrijp wel dat er veel langstudeerders op deze opleiding zitten. Het is gewoon ontzettend moeilijk en lastig om een Imam-opleiding in vier jaar te stoppen. Hier hoort veel voorbereiding bij: het Arabisch uitstekend proberen te beheersen en natuurlijk de Heilige Koranverzen goed proberen te interpreteren en uit kunnen leggen. Het zou veel handiger zijn als er een aparte afdeling met de Imam-opleidingen zou komen en dan niet alles proppen in 4 jaar!

    By the way… het betreft InHolland en deze staat niet echt bekend als een kwaliteitsschool;-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.