‘Marokkaanse sperziebonen vaak geteeld onder slechte omstandigheden’

Marokkaanse teeltMarokkaanse sperziebonen die in Nederlandse supermarkten worden verkocht, zijn vaak onder slechte arbeidsomstandigheden geteeld en verpakt. Dat stelt Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) in een onderzoeksrapport, volgens Nieuws.nl.

Een van de grootste problemen is volgens het onderzoeksrapport de onderdrukking van vakbonden. Verder verdienen arbeiders vaak te weinig om rond te komen, zouden ze in overvolle transporten vervoerd worden en moeten ze regelmatig overwerken zonder daarvoor betaald te krijgen.

Twee van de vier sperziebonentelers die de SOMO selecteerde voor het onderzoek, leveren aan Nederlandse supermarkten. Quality Bean Maroc (QBM) levert onder meer aan Albert Heijn, Jumbo/C1000 en Lidl. Guernikako levert sperziebonen aan Albert Heijn. SOMO beveelt afnemers de arbeidsomstandigheden in Marokko te laten aanpakken. (Bron/ lees verder: Nieuws.nl)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.