Nederlandse kipslachters riskeren bewust boetes door halal te slachten

Halal kipVolgens directeur Abdul Fatteh Ali-Salah van Halal Correct, dat controleert of bedrijven halal produceren, riskeren meerdere kippenslachterijen in Nederland bewust een boete door niet te slachten volgens nieuwe en strenge eisen van de EU. De slachterijen willen zo de moslimmarkt kunnen blijven bedienen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Eén van die bedrijven is de middelgrote kippenslachter Clazing in Zevenhuizen die alle kippen op Islamitische wijze laat slachten. Net als de andere slachters, overtreedt Clazing sinds 1 januari de wet om moslims als klant te kunnen houden. Het bedrijf ziet geen andere mogelijkheid, want anders dreigt de omzet van het bedrijf te kelderen, aldus bedrijfsleider André Eegdeman volgens het Eindhovens Dagblad.

Sinds dit jaar moeten alle slachterijen in de EU hun kippen eerst ‘morsdood’ elektrocuteren voordat ze die mogen slachten.

De slachterijen die volgens Halal Correct nog steeds halal slachten zijn:
• Clazing: EG 5811 en EG 5255
• Putten: EG 5016
• Stroe: EG 5740
• Kornhorn: EG 5018
• Vugts: EG 5268
• Slingerland:EG 5095
• AlMANAR België: BE-E1085
• ALFARROUJ België: BE-E 5005

(Bron/ lees verder: Eindhovens Dagblad en Halal Correct)

En als je toch bezig bent, hier kun je de petitie tekenen voor het behoud van halal slachten in Nederland.

1 REACTIE

  1. Snap ik ook wel.. zoveel winst laten zij natuurlijk niet liggen en er is ook nog een crisis voor de deur. Ik ben wel benieuwd hoe de tweede kamer hier mee om zal gaan. Volgens mij zal die wet gewoon weer verdwijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.