Halal nagellak voor moslima’s

Halal nagellakEr is een speciaal nagellak voor moslima’s op de markt gebracht. Met de nieuwe O2M nagellak kunnen moslima’s hun nagels lakken zonder dat dit ten koste gaat van hun wodho, religeuze wassing. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Terwijl gewone nagellak geen water door laat, is de O2M nagellak in staat om lucht en vocht door te laten, zodat de nagels ook gereinigd kunnen worden.

Om zeker te zijn dat de nagellak werkelijk voldeed aan de religieuze verwachtingen van de islam, liet het Poolse bedrijg Inglot het eerst in de VS testen op vochtdoorlaatbaarheid en dit door een geleerde moslim. Deze publiceerde achteraf een artikel waarin hij stelde dat nagellak (thuis) geen schending betekend voor de wetten van de islam. (Bron/ lees verder: het Algemeen Dagblad)

10 REACTIES

 1. hahahahaha, weer zo een onzin keugen van de koffar en de hypocrieten..

  Sinds wanneer verbreekt nagellak, of het nou halal og haram is, de wodho (kleine wassing)? een koffar fatwa zeker.

  ze laten ons niet met rust he!!

 2. @ Rachid

  Het is algemeen bekend dat naggellak de woedoe verbreekt. De nagellak verhinderd het water de nagels te bereiken. Wat een vereiste is bij een woedoe. Je mag wel na de woedoe naggellak op doen en daarmee bidden. Alleen dient bij de volgende woedoe de nagellak weer verwijderd te worden. Dus voordat je weer roept dat het onzin is en een leugen van de koefar zal je, je eerst beter moeten verdiepen in datgene waarover je dat roept.

  Anas bnoe Malik overlevert dat een man naar de Profeet (vrede zij met hem) kwam nadat hij de woedoe had verricht en een plek ter grootte van een nagel was vergeten (te wassen), waarna de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) zei: “Ga terug en verricht jouw woedoe goed!”

 3. Beste Hanan,

  Dank voor je antwoord. Echter haal je twee dingen door elkaar en wij moeten juist daarin elkaar begrijpen. Namelijk: 1 dat nagellak de wodho verbreekt en 2 of wodho verrichten met nagellak correct is. Ik heb het over de eerste kwestie en jij over de tweede kwestie. Jou uitspraak wat betreft de tweede kwestie is correct maar ik heb het daarover niet gehad.

  Ik heb gezegd dat nagellkar wodho niet verbreekt. Daarmee bedoel ik dat wanneer een mosilma wodho heeft verricht (zonder nagellak)en vervolgens nagellak doet (uiteraard binnenshuis), dat dit niet jou wodho verbreekt.
  Er zijn wel ander dingen die wodho verbreken zoals 7adath etc maar daar valt (zover ik weet) nagellakr niet tussen. Indien het anders is, verneem ik dit graag van je.

  Maar onderscheid alsjeblieft de twee kwesties.

 4. Och jezus nog aan toe allah wordt boos want de nagellak is niet vochtdoorlatend . Nou en! het zijn toch jullie nagels?Wat zal allah dat nou aan zijn reet roestenIs het niet verschrikkelijk. beste moslims hoe kunnen jullie je in godsnaam bezighouden met dit soort bullshit.en het dan nog vreemd vinden dat islam beschouwd wordt als een achterlijke ideologie. Gek he?

 5. ik bied mijn excuses aan voor Blanke Hollander hierboven. Ten eerste schrijf je Jezus met een Hoofdletter, Ten tweede Allah ook. Probeer aub niet de indruk te wekken dat je een Christen bent, echte Christenen hebben respect, tonen respect en houden van al hun broeders en zusters. Je reactie slaat nergens op, en komt heel respectloos over, jegens moslims en christenen. Het zijn niet hun nagels, het zijn niet onze nagels. Ons lichaam behoort God toe. Als moslimas dit volgens hun Heilige Geschriften niet mogen, dan dienen ze te gehoorzamen, gelijk Christenen dat moeten. Bovendien weten wij allemaal, van beide religies, dat in de eindtijd (waarin we duidelijk leven) er zoveel dwaalleer verspreid wordt. Satan probeert zoveel mogelijk mensen mee te nemen, zijn ondergang in, en verzint daarbij allemaal kleine dwalingetjes waardoor je de fout in gaat. Lieve moslimas hier- 5 minuutjes om die nagellak er af te halen en er weer op te doen zijn echt minder zwaar dan voor eeuwig in de verdoemenis! Ik zou die nagellak niet vertrouwen, ookal is het geen regel van mijn religie. Doe aub niets dat een wig tussen jou en Allah drijft!

 6. Beste Christine, wat fijn om jou bericht te lezen. Super mooi dat je zo denkt over een andere religie. Ik ben ook van mening dat je anderen moet respecteren en liefhebben ongeacht je religie en/of afkomst. Helaas zijn er rotte appels zoals blanke Hollander. Ik kan alleen maar medelijden hebben met zulke zielen. Triest dat mensen zoveel haat kunnen dragen. We moeten liefde dragen in ons hart en geen ruimte hebben voor haat. Elkaar respecteren en elkaar in waarde laten. Bedankt voor je liefdevolle reactie.

 7. Beste Christine
  Zo mooi hoe jij eigenlijk al van zelf aanvoelt het de wereld eigenlijk in elkaar zit.. in sha Allah zal je de weg naar allah toe ook vinden <3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.