‘Niks gemerkt van radicale gedachten’

De Amerikaanse prediker Khalid Yasin De Amerikaanse prediker Khalid Yasin trad zaterdag op in het Scheldemond College in Vlissingen. Tijdens de lezing heeft hij moslims vooral opgeroepen om te integreren met niet-moslims in Nederland. Dat meldt Alex Soplantila, fractievoorzitter van GroenLinks in Vlissingen, die op persoonlijke titel aanwezig was bij de lezing.

Volgens de politicus, op OmroepZeeland.nl, heeft Yasin de moslims opgeroepen om contact te zoeken met hun buren, ook als dat geen moslims zijn, en moeten ze meer deelnemen aan de samenleving.

Verschillende Nederlandse media berichtten maandag juist heel negatief over de prediker. Zo zou hij niet welkom zijn in de lokale moskee in Vlissingen omdat hij te radicaal zou zijn. Dit blijkt echter niet te kloppen. De moskee zou juist hebben geweigerd omdat naar hun inschatting zij geen doelgroep hadden voor een Engelstalige lezing.

Luister hier naar de lezing van de eerste ‘dawah’-event in Vlissingen:

(Bron/ lees verder: OmroepZeeland.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.