Marokkaanse Nederlander omgekomen in Syrië

Jihadisten in SyrieIn Syrië is vorige week een eerste jihadstrijder omgekomen die vanuit Nederland was afgereisd. Het zou volgens bronnen binnen de Marokkaanse gemeenschap gaan om de 20-jarige Mourad M. uit Delft. Dat meldt de Volkskrant.

Volgens de Volkskrant is de moeder van de man afgelopen vrijdag op de hoogte gebracht van het nieuws. Zij zou hem eerder hebben gebeld en hem hebben gesmeekt om terug te komen. De man weigerde dat echter.

Hoe M. om het leven is gekomen is niet duidelijk. De AIVD wil de dood van M. bevestigen noch ontkennen. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

Zie hier een video die is opgenomen door Nederlandse jihadisten in Syrië:

15 REACTIES

 1. Haha, een telefoontje naar een random adres is tegenwoordig nieuws voor die blubberkrant.

  Maar goed, de natuurlijke selectie doet zijn werk weer. Nu maar hopen dat die andere 99 leeghoofden nooit meer het land zullen verlaten.

 2. Inderdaad heel normaal in een oorlog. alahoma gfir lah, wa r7amh, wa 3afih wa 3fo 3anh, wa akrim nozalah, wa wasi3 modkhala, wa naqihi min donobi wa alkhataya kama yonaqa thawbo alabyad mina danas, wa ghsilho bi alma2a wa thalji wa albarad, wa bidilho ahlan khayra ahlihi, wa zawjan khayra zwajihi wa alhamdolilahi rabi al3alamin

 3. Moge Allah hem accpeteren als shaheed…
  Zo mooi dat er zogenaamde marokkaanse moslims zijn die onze broeders die strijden voor vrijheid en dien al islam zo afkraken
  het vlees van hen zal bitter smaken net als de vruchten van de zarqoem boom!

 4. abdallah.

  Je bedoelt te zeggen dat er jeugdcriminelen naar Syrië gaan om Syrische moslims te vermoorden die toevallig in het leger zitten , je weet dat er dienstplichtige soldaten zijn die geen keuze hebben.

  Je kunt er wel een mooi verhaaltje omheen verzinnen.
  Maar deze Marokkanen waar jij het over hebt zijn gewoon vrijwillige moordenaars, en nog slechte ook.

 5. ga lekker spelen joh jaba hersenloos…dit zijn onze broeders die wij tot onze dood zullen beschermen, ook in onze tmazgha gebied waar we inshallah de nationalisten azulisten matoubisten zullen vernietigen zolang zij de islam aanvallen….

 6. Rachid.

  En hoe wou jij ze tot in je dood beschermen dan?
  En hoe wou jij ze vernietigen?

  Voorlopig zijn zij dood en niet beschermt door jou, en jij zit veilig achter je computertje.

 7. Die jongens hebben hun leven verloren voor wat?
  Jihad is een oorlog gericht op het verdedigen van je geloof, wanneer je wordt aangevallen door een andere mogendheid.
  In Syrie worden politieke spelletjes gespeeld en de domsten onder ons trekken daarheen, omdat ze denken de islam te gaan verdedigen.
  Hadden die kerels hier gebleven om te zorgen voor hun ouders, een gezin te stichten en hun familie en vrienden het goede te leren, dat was pas Jihad geweest.
  En niet sterven ergens in een zandbak duizenden kilometers van je familie vandaan, je familie achterlatend met verdriet.
  Voor degene die denken dat dat Jihad is, ga je verdiepen in de Jihad zoals deze bedoeld is en uitgelegd is door de Profeet (saw).
  Deze jongens hadden zich in kunnen zetten voor hun broeders en zusters in het Atlas-gebergte die stierven van de kou deze winter. Dat was pas Jihad geweest! Ze hadden zich in kunnen zetten om ervoor te zorgen dat, dat verrotte ziekenhuis in Al Hoceima gerenoveerd zou worden en dat de doktoren hun werk zouden doen en aanwezig zouden zijn. Dat was pas Jihad geweest.
  Deze twee jonge levens zijn verloren gegaan door onwetendheid.

  Moge Allah de barmhartige en de genadevolle hun nabestaanden de kracht geven om dit verdriet te verwerken en hun verder te gaan met hun levens.

 8. Karim.

  Je hebt gelijk, Maar tegenwoordig heeft Jihad voor veel mensen nog maar 1 betekenis, en dat is vechten.
  Terwijl het zoveel meer betekend.

  En Daarbij. Er zijn zoveel respect regels voor Jihad die vergeten worden.

  Studeren is trouwens 1 van de beste Jihad die er is. Intelligentie is sterker dan het zwaard.

 9. Karim, ik ben het grotendeels met jou eens. Dat ziekenhuis renoveren, zorgen voor anderen een vorm van Jihaad is. Klopt helemaal. Wat echter niet klopt is, om te zeggen dat er in Syrie politieke spelletjes worden gespeels en geen Jihaad aan de gang is. Dat is uiteraard niet waar.
  Ons relegie en de Moslims worden in Syrie al tienatallen jaren aangevallen door Safawayin van familie Al Asad en hun bondgenoten Rawafid uit Iran. De Moslims worden vernederd, de Moskee worden vernietigd en de betrouwbare boeken waaronde de heilige Koran worden verscheurd. De geleerden worden vast gezet en mensen worden gedwongen om neer te knielen voor Bashaar almojrim. Is dit geen aanval op de Islam en de Moslims?
  Daarnaast hebben de meeste belangrijke geleerden een fatwa uitgegegeven dat er in Syrie zeker sprake is van Jihaad. Dit geldt voor de hele Moslim gemeenschap in de wereld maar ieder Moslim is zijn taak weg gelegd. De Moslims in Syrie is hun taak vechten voor hun land, de taak van ons is hun helpen middels onze bezittingen en niet klakeloos daarnaar toe gaan om te vechten. Ons taak is doneren, doneren en nogmaals doneren aan onze broeders en zusters daar en het minste wat we kunnen doen is een du3a voor hun verrichten.

  Wat betreft deze 2 broeders die daar omgekomen zijn, vind ik persoonlijk dat ze een fout zijn begaan door niet te luisteren naar de geleerden en daarnaar toe zijn gegaan. Desondanks vraag ik Allaah om hun als Chohada2 te accepteren.

 10. Beste Karim, mooi gesproken. Rachid: Ik ben wel benieuwd wie die geleerden zijn en of je bronvermeldingen hebt. Ik vind het nogal gevaarlijk om je gedachtegoed aan een uitspraak van een geleerde wil koppelen.
  Je kan toch zelf ook wel nadenken toch?
  Ik denk dat elke vorm van geweld niet goed is en inderdaad als ze nou naar Syrie waren gegaan om mee te helpen met gewonden te verzorgen, gebouwen weer op te bouwen etc. kan ik daarmee leven. Maar iemand anders dood te schieten die net als jij en ik van vlees en bloed is…tja..

 11. In de tijd van de profeet (saw) was er sprake van oorlog. De moslims werden aangevallen en de profeet gaf aan dat er sprake was van Jihad. Mensen kwamen zich aanmelden om mee te vechten, maar niet iedereen werd geaccepteerd. De profeet (saw) vroeg aan de vrijwilligers: Heb je een vrouw, Heb je kinderen, Heb je een moeder en vader. Als de vrijwilliger ja zei, dan vroeg de profeet hem om thuis te blijven en voor zijn kinderen/vrouw/ouder(s) te zorgen. Die Jihad is meer waard dan vechten in de oorlog.

  Syrie is omringd door Arabische en islamitische landen, daar zullen ongetwijfeld genoeg mensen zijn die voldoen aan de voorwaarden om deel te nemen aan de (jihad) oorlog in Syrie. Daar hoeft iemand uit Delft geen 6000km voor te reizen om zich aan te melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.